»

Radeoni 9800 XT in 9600 XT razkriti

več strani -

Kanadski ATI je danes uradno predstavil svoji novi high-end grafični kartici, Radeon 9800 XT in 9600 XT, ki bosta nasledili že uveljavljeni 9800 Pro in 960 Pro. Poglejmo, kaj so nam pripravili.

Radeon 9800 XT je močno navit 9800 Pro, saj ima osem cevovodov, jedro pa tiktaka pri 412 MHz. Družbo mu dela četrt gigabajta hitrega 730 MHz pomnilnika, vse skupaj zgrajeno v 0,15-mikronski tehnologiji. Cena: pol tisočaka ameriških zelencev.

Radeon 9600 XT ima zgolj štiri cevovode, so mu pa zato pri ATI-ju malce navili frekvence, tako da tiktaka pri 500 in 600 MHz, ima pa 256 ali 128 MB pomnilnika, odvisno od inačice. Cena: 200 dolarjev.

Na spletu se je že pojavilo nešteto člankov, testov in razmišljanj o novih karticah:

23 komentarjev

Voodoo 5 6000? Kaj je že to?

Primerjava z Radeonom 9700 Pro

vir: Sudhian
Sudhian - Ob takem naslovu se vam porajajo v glavi mnoga vprašanja, kot so: Ali ni 3dfx že propadel?, Blah, ta kartica je stara že več kot tri leta, a ne?, S tem oldtimerjem mi bo monster-x solil pamet?!?, kajne? Vendar pa si je Sudhian odtrgal nekaj časa in pripravil zelo zanimiv članek.

Zakaj pravzaprav gre? Voodoo 5 6000 grafična kartica je stara že več kot tri leta. V času "svoje" slave in gospodarjenju na trgu je slavni 3dfx naredil hudo napako in zabredel v težave. Le-ta ga je stala tega, da je propadel oziroma kupila ga je nVidia. Zadnja grafikulja, ki jo je uspel izdelati in za kratek čas poslati na trg, je bil Voodoo 5 6000. Prav zaradi tega ga je internetna stran Sudhian testirala....

16 komentarjev

Pentium 3,2 GHz uradno zunaj

več strani - Tokrat se je Intel uspel držati predvidenega roka in danes, 23. junija, je uradno izdal in predstavil svojega novega paradnega konja -- Pentium 3,2 GHz. Procesor je opremljen s 512 kB L2-predpomnilnika, 800 MHz-FSB, HyperThreading tehnologijo in D-1 revizijo Northwood jedra. Tako kot z dobrotami, tudi s ceno pri Inteu niso skoparili, saj boste za novi procesor odšteli krepko prek 700 dolarjev. Čez Lužo, seveda.

Pojavili so se že prvi testi:

29 komentarjev

V soboto zvečer nad grafikulje!

več strani - Verjetno ste se velikokrat spraševali o tem, kdo je boljši -- ATi ali nVidia. Med tednom smo brskali po internetu in samo za vas iskali teste najnovejših in najhitrejšeh grafikulj ter jih danes zbrali na kupček. Vse testirane grafične kartice prihajajo od prej omenjenih podjetij in predstavljajo trenutno eno najboljših izbir za nakup. Med preizkusi boste našli tako tiste "navadne" grafikulje kot tudi večnamenske kartice, ki ponujajajo tudi že vgrajeno TV kartico. Vsem potrebnim (grafikulj seveda[:D]) priporočam, da si preberete kakšen članek ali dva.

- Prolink GeForceFX 5200
- Gigabyte Radeon 9200
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - prvi del
- ATI AIW Radeon 9700 Pro - drugi del
- eVGA NVIDIA Personal Cinema
- FIC Radeon 9800 Pro
- MSI FX5200
- MSI FX5600-VTDR128

10 komentarjev

Senfu Tech Station

Mizica pogrni se! :)

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Testiranje strojne opreme je danes kar zahteven postopek, saj so potrebni čim boljši pogoje za dobre rezultate. Eden od pogojev za to je tudi ohišje in pretok zraka. Na Explosive Labs so na ogled postavili Senfu Tech Station. Na prvi pogled sploh ne moremo reči, da gre za ohišje, ampak izgleda kot kak mizica na kateri je matična plošča s procesorjem. A proizvod je nadvse zanimiv, saj lahko opazujemo celotno delovanje računalnika kar med delovanjem. Ugotovili so, da je to del zelo pomembne opreme za testiranje računalniške opreme in bi jo potrebovali vsi testerji in serviserji. Klik!

6 komentarjev