»

Logitech MX 518

Slo-Tech - Pri Logitechu, znanem izdelovalcu miši in tipkovnic, so izdelali naslednico miške MX 510, ki sliši na ime MX 518. Glede na celotno ime, ki se glasi Logitech® MX™518 Gaming-Grade™ Optical Mouse, je miš namenjena predvsem zagrizenim igračarjem. Od predhodnice se razlikuje po izboljšani ločljivosti, ki sedaj znaša 1600 dpi in 16 bitni podatkovni poti, ter po malenkost spremenjenem izgledu. Oblika ostaja, vsaj na oko, enaka. Logitechova stran

39 komentarjev

Upadanje prenosa glasbe prek P2P

The Register -

Gotovo se še spomnite, kako zagnano se je RIAA nedavno lotila lovljenja vseh glasbenih piratov, ki glasbo razdajajo in delijo s P2P programi (glejte tudi povezane novice). Nihče sicer ni verjel, da bodo te grožnje pripomogle k manjšemu piratiziranju glasbe, a danes nas je RIAA presenetila z zanimivi izračuni. Oni trdijo, da so Američani še aprila letos prek interneta prenesli 14,5 milijonov skladb, mesec pozneje zgolj 12,7, junija pa samo še dobrih deset milijonov. Prav tako trdijo, da se je zmanjšalo število na internetu dostopnih skladb z aprilskih 852 milijonov na junijskih 655.

Bi pa bilo zanimivo videti, ali se je posledično povečala prodaja originalnih CD-jev, ali pa je ostala na enaki ravni. Sicer niso namreč naredili ničesar. Več o tem.

13 komentarjev

Nova lahka Kazaa!

Kazaa Lite - Fantje pri Kazaa Lite so spisali novo različico tega priljubljenga "doljemalca datotek"(tm), ki nosi številko 2.4.0. Vgradili so nekatere bombončke kot so:
  • naprednejši iskalnik,
  • vgrajeni pospeševalnik iskanja,
  • poenostavljena namestitev,
  • izboljšan večuporabniški sistem,
  • urejevalnik datotek,
  • in seveda več nastavitev ter ogromno drugih stvari.
Osveži svojo Kazaa lite!

By alien-w: Na to novico nas je opozoril tudi windhunter.

6 komentarjev

Kazaa bo plačevala uporabnike?

News.com - Hnh - malo verjetno - a govorice ne potihnejo! Kdor vleče uha malo naokrog, je verjetno že pred letom zasledil te čenčarije, a jim seveda ni nihče verjel. Ker so se govorice ponovile v močnejši obliki, morda le bo kaj na tem, a ne za nas. Kazaa naj bi namreč v povezavi s podjetjem Altnet plačevala določenim uporabnikom uporabo njihovih storitev. Se pravi dol in gor vlečenje datotek preko njihovega P2P servisa. In kje je trik? Distribucija datotek mora biti legalna. Mmmm. Beri tu!

1 komentar

KaZaA bo podrla rekord

The inquirer - Najbrž vsi poznate p2p program z imenom KaZaA, ki služi izmenjavanju datotek na Internetu. Vsem ljubiteljem tega programa naj povem, da bo KaZaA danes podrl svetovni rekord v t.i. downloadanju, ki sedaj znaša celih 229.363.307 dolpotegov. Dnevno se vleče iz medmrežja okoli 366.000 kopij KaZaAja. Upamo lahko samo, da bo zmagal v boju z ameriško agencijo RIAA, s katero je stalno v tožbah. Rekord!

9 komentarjev

Dvajset milijonov šeststo tisoč za internet

Vnunet - Internet uporabljam zgolj za e-maile: se mi bolj splača dvajsetkrat dnevno se povezat na internet za eno samo minutko, ali pa enkrat dnevno za dvajset minut?

Morebiti kdo ni razumel "pasti", t.j. da se pri tem ne plača zgolj za vsako na internetu preživeto minuto, ampak tudi vsak klic in bi v prvem primeru prav lahko naklamfali strošek štiridesetih minut dnevno (kar pa so računovodje pri SiOL-u pred časom odpravili).

Pikolovstvo? Niti ne. Angleški ravnatelj je tako prejel račun za -- reci in plačaj -- 57.000 angleških funtov (tečaj cca. 361 SIT). Interneta v tem času koristili kakopak niso, ker je med montažo novega strežnika prišlo do napake, vsled česar je usmerjevalnik noro poskušal vzpostaviti zvezo z internetom, a vedno neuspešno; klici so bili seveda pravilno zaračunani.

Uporabnikom svetujemo: med nevihtami izklopite električno napajanje računala, ko pa niste na internetu, modem za vsak slučaj ugašajte. Če imate Okna.

p.s.: Leto dni nazaj se je nekaj podobnega storilo meni,...

2 komentarja

Kitajci podirajo rekorde

Cellular News - Kitajci so v mesecu juliju napisali kar 8,53 milijarde kratkih SMS sporočil in tako podrli svetovni rekord. V prvi polovici leta so prebivlci Kitajske napisali skupaj 28,2 milijard SMS sporočilc in presegli lanske rezultate za kar 15,8 milijarde SMSov. Mobilni operater China Mobile je sicer napovedal, da bo v celem letu poslanih kar okoli 30 miljard kratkih sporočilic, to pa je dosegel že junija.

Kitajci bodo sicer dobili nekje do septembra novo igračko - večpredstavna sporočila MMS - ter se spet podali v lov na nove rekorde [:D]. Več na to temo najdete na tem naslovu.

0 komentarjev