»

Prihajajoči dirkačini

GamersHell.com - Starejše igre iz serije Need For Speed so se zelo dobro prodajale, potem pa je sledilo nekaj izdelkov, ki so naleteli na kritike. Pri Electronic Arts so se trudili na različne načine in z zadnjo izdajo NFS-ja zadeli v črno. Need For Speed: Underground je prepričal s svojim občutkom hitrosti, grafiko in igralnostjo, popularen pa je bil tudi pri medmrežnih igralcih. Pri EA so opazili, da je ljudstvo razgrabilo vse kopije in se zato odločili obdržati staro formulo za uspeh (Don't fix it if it ain't broken), tako da naslednji naslov iz serije NFS ne bo v popolnoma nič drugačnem stilu, kot je bila to navada zadnjih nekaj let; le izpilili, poglobili in polepšali bodo prejšnji del.

V...

18 komentarjev

DVD plošča za 400 ur videa

SiOL - Ploščo s takšno količino podatkov bi trenutno lahko nadomestili le z zajetnim kupom DVDjev ali s še večjim kupom klasičnih CD plošč. A ponudba omenjenih plošč na trgu ni več daleč. Japonskemu podjetju Hitachi, ki je prevzelo program IBM-ovih trdih diskov, je uspelo na DVD ploščo nanesti več sto slojev za zapis podatkov, pri čemer ima vsak sloj enako kapaciteto kot današnji DVD ploščki. Zaradi vedno večje količine podatkov so tovrstne spremembe več kot dobrodošle. Lansiranje izdelkov na trg napovedujejo za leto 2007. Izvirna novica.

11 komentarjev

AMD boljši od Intela pri pomnilniku flash

SiOL - Flash pomnilnik uporabljajo predvsem proizvajalci mobilnih telefonov, digitalnih fotoaparatov in ostalih manjših digitalnih naprav, ki uporabljajo medij za shranjevanje podatkov. Tovrstni pripomočki so vedno bolj priljubljeni, zato je njihov potencial na trgu vedno pomembnejši. Vzrok pri povečanem povpraševanju AMD pripisuje Intelovi podražitvi omenjenih pomnilnikov, kjer niso pričakovali odhoda kupcev k cenejši konkurenci. Je že tako, da je konkurenca zdrava. Izvorna novica.

3 komentarji

Standard 802.11b dobil naslednika

SiOL - Organizacija IEEE je uskladila novo različico standarda za brezžična računalniška omrežja in jo poimenovala 802.11g. Slednja bo omogočala večjo prepustnost podatkov, teoretično do 54 Mbit/s, praktično pa polovico manj, a je napredek glede hitrosti predhodnika očiten. Oddahnili si bodo tudi proizvajalci naprav s standardom, ki ob lansiranju izdelkov na trg še ni uradno obstajal.

1 komentar