»

Izšli novi CATALYST 7.11

ATI - Po daljšem čakanju, so končno izšli novi, težko pričakovani gonilniki za AMD-ATi-jeve grafične kartice, Catalyst 7.11. Snamete si jih lahko tukaj. Najpomembnejša je seveda podpora novim karticam serije 3800 in razni popravki za igre v OS XP ter Vista. Zadnje čase ne gre brez grenkega priokusa pri ATI gonilnikih in tudi tokrat je tako, saj ne vsebujejo popravka za Crysis in za to igro še vedno obstaja samo tale hotfix. ATi-jevi inženirji tudi niso razveselili lastnike AGP kartic, saj tudi tokrat ni popravkov in podpore starejšim karticam (ala x800 ali x1950 agp), tako da, kaj storiti in kašne možnosti imate, si pa lahko preberete tukaj. Obilo veselja pri igranju.

10 komentarjev

Razmišljanje: zakaj Linux ne uspe na namiznih računalnikih?

addaboy - Zanimiv članek (editorial) se je pojavil na strani Addaboy, v katerem avtor razglablja o razlogih, zaradi katerih Linux naj ne bi bil primeren za povprečnega uporabnika. Po piščevem mnenju tako niso najbolj odločen razlog za uporabo Windows tolikokrat poudarjene OEM namestitve, ki jih dobite že ob nakupu računalnika, temveč sam pristop, saj Windows delujejo skorajda "iz škatle", medtem ko je za Linux vsekakor potrebno predznanje in nekaj nastavitev. Nadvse zanimivo razmišljanje, ki izpostavi nekaj "problemov" Linuxa, ki nedvomno prispevajo k dejstvu, da so Windows s 95-odstotnim deležem na domačih računalnikih še vedno vodilni operacijski sistem na tem področju.

30 komentarjev

Catalyst 3.9 izšli

vir: ATI
ATI - Kot je navada že zadnjih nekaj mesecev so tudi tokrat z novim mesecem prišli tudi novi ATi-jevi gonilniki za grafične kartice. Ker ste verjetno vsi slišali za mrtve monitorje in pregrete grafične kartice, ki naj bi jih povzročali Canibalysti™ 3.8, vam je jasno, da so bili tokratni gonilniki še posebej težko pričakovani.

Iz razumljivih razlogov je, kljub pomanjkanju konkretnih dokazov, veliko ljudi vseeno raje preskočilo/odinštaliralo Catalyste 3.8 in bilo tako primoranih potrpeti kak hrošč več kot bi bilo sicer potrebno. Glede mrtvih monitorjev je res težko komentirati, a dejstvo obstaja, da je bilo zelo malo konkretnih primerov/dokazov in zelo veliko govoričenja/ugibanja. Verjetno je bila kriva ne ravno najboljša oprema, ki ni bila sposobna prenesti tistega, kar bi praviloma morala. Po...

32 komentarjev

Catalyst 3.5 izšli

Warp2Search - Kratka novica za vse privržence ATI-jeve privržence in lastnike njegovih kartic. Izšla je nova inačica popularnih Catalyst gonilnikov. Tokratna inkarnacija nosi zaporedno številko 3.5, prinaša pa:
  • Radeon display driver 7.90,
  • Multimedia Center 8.5,
  • HydraVision 3.21 in
  • Remote Wonder1.5.
Prenos je mogoč tako za lastnike Windows 2000/XP, kot tudi Windows 98 in ME. Klik!
Še spisek novosti in izboljšav.

17 komentarjev

V Windows XP so problemi s HT

več strani - Microsoft je včeraj uradno priznal, da ima Windows XP kljub dolgemu dogovarjanju in sodelovanju z Intelom težave pri podpori HyperThreading tehnologije. Napaka se pojavlja zgolj v nekaterih primerih, kadar uporabniki na Windows XP namestijo prvi servisni paket popravkov. Napaka ni kritičnega pomena za varnost, je pa neprijetna, zato Microsoft težavo že preiskuje. Do objave končnega popravka lahko vsi uporabniki, ki jih ta napaka prizadela, dobijo neuraden popravek, ki še ni na voljo za prosti prenos z interneta. Klik, klik!

13 komentarjev