»

Se izplača?

AMD3D - Torej, imam računalnik, ki mi zadovoljivo poganja vse novejše igre in programe. Imam procesor XP2600+ T-Bred, ki ga lahko navijem na čez 200 MHz vodila, sedaj pa sem od prijatelja slišal, da so novi Bartoni super, saj imajo "kar" 512KB L2 predpomnilnika in so zato veliko hitrejši od starih T-Bred Bjev. Tu se ustavimo!

Morda pa to ni res!? In res, ni! Na AMD3D so primerjali oba procesorja - XP2600+ T-Bred in XP2600+ Barton in ugotovili, da mlajši bratec pravzaprav ni nič močnejši od starejšega, večkrat pa ga celo "ostareli" T-Bred prehiti. Procesorja so primerjali v več programih in igrah, zato le odklikajte in ugotovite, da se nadgradnja ne izplača. Zamenjajte ga le, če v vašem računalu tiktaka kaj veliko starejšega.

20 komentarjev

Samsung SyncMaster 241 MP

Samsungov velikan

vir: Monkey Review
Monkey Review - LCD prikazovalniki so danes postali povsem običajni, kajti za povsem sprejemljivo ceno ponujajo ogromno. Tokrat si so na Monkey Review pobliže ogledali Samsungov kar 24-palčni model. Monitor deluje pri največji deklarirani resoluciji 1920x1200. Kot smo že omenili, je njegova velikost vidnega polja kar 24 palcev, njegov kontrast pa 500:1 -- svetilnost ima 330 cd/m2, dostopni čas pa se giblje okoli 25 ms. Po testiranju so povedali, da gre za še en odličen Samsungov model, a njegova cena ne bo niti slučajno odlična veliki večini ljudi, saj znaša kar 8569 ameriških zelencev -- skoraj dva milijona slovenskih tolarjev. Klik!

8 komentarjev

IIYAMA je začela prodajati nove CRT in LCD monitorje

Digit Life - Iiyama je začela s prodajo novih monitorjev: 15" ProLite E380S LCD ter 22" MA203D CRT. Prvi bo na voljo v črni, sivi ter beli barvi ohišja z maksimalno ločljivostjo 1024x768 ter odzivnim časom 23 ms. Navpični zorni kot znaša 110°, vodoravni pa 120°. Cena monitorja se giblje okoli 315 ameriških dolarjev.

Profesionalni monitor MA203D pa ima maksimalno ločljivost 1920x1440, tehta 28 kilogramov, njegova cena pa se giblje okoli 700 ameriških dolarjev. Zaenkrat so monitorji na voljo le na Japonskem, kmalu pa jih lahko pričakujemo tudi na našem trgu. Za podrobnosti si preberite celotno novico.

1 komentar

Samsung in NEC LCD zaslona

Tom's Hardware - LCD zasloni so dražja, a očem bolj prijazna različica monitorjev, saj jim skorajda ne škodujejo, poleg tega pa zavzamejo majhen del pisalne mize. Za današnje čase so 15 palčni monitorji že kar malo premajhni, zato velika večna posega po 17 palčnih. In prav toliko sta velika monitorja Samsung 171N in NEC LCD1760V , ki sta bila osrednja tema testa, spisanega na Tom's Hardware. Po sposobnostih se je bolje obnesel NEC-ov monitor, a ima ta tudi slabo stran -- oblikovanje monitorja, ki ne sodi v vrh današnje ponudbe.

3 komentarji

Nočete dati nad 50 jurjev za grafikuljo?

AnandTech - Hočete si omisliti grafično kartico ter srepo zabolščite v denarnico. Prosim lepo? Kako naj dam 70 jurjev za dobro grafično, če sem pa za 20 kosov prekratek? Kje so tisti dobri časi, ko je najboljša 3D grafična stala malo nad štiridesetimi tisočaki? Raje nehajte nostalgirati ter si raje preberite tale test na Anandtechu. Na sedemnajstih straneh so do obisti primerjane grafične kartice, katere lahko (v ZDA) kupite za manj kot 200 zelencev. Kot se pokaže, sem imel prav. nVidiin Geforce4 Ti4200 je absolutni zmagovalec, saj nosi titulo prvaka v prav vseh testih. Če se spomnite, sem vam pred dnevi posredoval v novici povezavo do strani, kjer je bil Ti4200 navit nad specifikacije Ti4600, in to stabilno. Vam moram povedati še kaj več? :D

9 komentarjev