»

Odslej tudi miške za ljudi s tremorjem

IBM - Ste kdaj pomislili kako lahko delajo z računalniki tisti, ki so poškodovani ali imajo kakšno bolezen? Niste? Tremor prizadane predvsem roke, ki se nekontrolirano tresejo. In kako lahko potem ljudje s to boleznijo upravljajo z miško? Ne morejo. Zato je IBM odkril poseben pripomoček za veliko lažje delo z miško, imenovan Assistive Mouse Adapter.

Assistive Mouse Adapter ne bo potreboval nikakršne programske opreme, tako da deluje na vsakem operacijskem sistmu brez problema. Stane 107 ameriških dolarjev. Več lahko najdete tukaj.

8 komentarjev

Strojna oprema

Slo-Tech - Ponovno je čas, da si pogledamo kaj se kaj dogaja na drugih prijateljskih straneh. Tako so na GruntvillE.com objavili test LCD zaslončka Matrix Orbital MX3 VFD. Ogledali so si tako MX222 kot MX322 različico. Pri priporočeni ceni 130 dolarjev vsekakor kar draga naložba za nadobudnega modifikatorja. Na spletnih straneh 3DX pa si lahko preberemo test Foxconn Heat Guzzler Heatpipe Socket754 (AMD64) hladilnika za procesor. Test je pokazal, da nudi poleg dobrega hlajenja še izredno tiho delovanje. Moti edino ne preveč lep postopek namestitve na matično ploščo. Za dobro mero pa zaključimo še s testom napajalnika QTechnology G (Papst) Series 460W Ultra Quiet, ki ga odlikuje, kakor je že iz imena razvidno, predvsem zelo tiho delovanje. Za...

1 komentar

Modificiran glodalec

Končna umetnina

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Vsi poznamo malega glodalca, ki nam med delom z računalnikom čepi v roki ali pa počiva ob nas. Govorim seveda o miški. Na spletni strani GruntvillE so se odločili spisati članek, v katerem izvemo kako lahko zmodificiramo optično miško. Vse kar potrebujemo za tak poseg je vrtalni stroj z različnimi nastavki, izvijač, barvni sprej, stekleno paličico, LED diodo ter miško samo. V članku si lahko preberete kako se modifikacija opravi za zelo nizko ceno. Na koncu je sprememba očitna. Klik!

0 komentarjev

Corsair XMS3500 C2 512 MB

Ploščica, da ji ni para

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta računalnika, saj njegova hitrost močno vpliva tudi na hitrost celotnega računalnika. Corsairov pomnilnik slovi predvsem po tem, da se odlično navija. Na Grunt Ville so si pobliže ogledali ploščico malo prej omenjenega pomnilnika, velikosti 512 MB. Pomnilnik deluje pri privzeti frekvenci 434 (2x 217) MHz in ima tako prepustnost okoli 3,5 GB/s. Pognali so ga skozi nekaj testov in ugotovili, da gre za fantastičen proizvod. Na koncu so mu prisodili oceno 96. Več o sanjah vseh navijalcev pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

LED stikala

Burnout PC - Sicer zelo običajna stikala, ki jih lahko uporabimo skoraj kjerkoli, a so zaradi lepe oblike in modre ali rdeče barve ter večnamembnosti predvsem zanimiva za nas - moderje, so si ogledali na BurnOutPc. Vsako stikalo ima štiri pole - dva za LED diodo, ter dva za glavno funkcijo - prekinitev tokokroga. Ocenjevalcu je bila zelo všeč enostavna montaža, sam izgled in precej močna dioda. Oglejte si celoten testek.

4 komentarji

Test optičnih mišk

Dan's DATA - Optične miške so postale že kar nuja, če hočete imeti kvalitetno in nezahtevno orodje s katerim lahko brez problemov premikate kurzor v Wordu ali pa natančno merite v vaši najljubši streljačini. Najlepša odlika optičnih mišk je, da jih ni treba čistiti (ko vsak mesec iz svojega Logitech Pilota vlečem trakove svinjarije se kar zgrozim). Sicer se včasih zgodi, da se senzorju malce zmeša, ker se nanj nalepi kakšna smet, vendar pa je to tudi vse. Slaba lastnost optičnih mišk pa je (kot pravijo nekateri uporabniki), da ne omogoča tako natančnega premikanja kurzora, kot to zmorejo klasični glodalci na kroglico. Kljub tej pomanjkljivosti pa so optične miške še vedno razred zase (če ne drugega, predstavljajo fetiš za modifikatorje, ki tako radi zamenjujejo LED diode ;)). In kateri primerki so trenutno najboljši? Hja, gotovo tisti, ki jih je trenutno pretestiral Dan - Microsoft Wheel Mouse Optical, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 in Logitech MouseMan Dual Optical. Miške je opisal po...

1 komentar