»

Navijanje Pentiuma 4

OCAddiction - Vsi novopečeni (pa tudi tisti, ki ste se že ohladili) lastniki Pentiumov 4 z 800 megaherčnim zunanjim vodilom, boste kmalu ugotovili, da vaš miljenček le ni tako hiter, kot se je zdel takrat ko ste ga kupili. Morda pa je dovolj hiter, pa bi za vaš denar iz njega iztisnili kar največ - takrat lahko kaj hitro posežemo po navijaškem orodju. Na OCAddiction so za vse take spisali krajši članek o navijanju teh pošastkov in če je v vas vsaj kaj "prekournika", se na branje in nato navijanje le podajte.

2 komentarja

Manj procesorjev na 533 MHz FSB

Digit Life - Kot kaže, bodo kaj kmalu Intelovi novi procesorji s prednjim vodilom na 800 MHz zamenjali svoje šibkejše bratce, tiktakajoče pri 533 MHz. Podobno misli tudi Intel, saj je vsem svojim distributerjem zmanjšal število pošiljk šibkejših procesorjev. Čeprav Intelova strategija le-te ne preseneča, z njo niso zadovoljni. Ameriški čipovski gigant izpolni le 30 do 40 odstotkov vseh naročil za procesorje s 533 MHz vodilom. Prodaja Intelovih vezij s podporo 800 MHz vodilu naj bi do konca septembra narasla za 40 odstotkov, do takrat pa distributerjem ne preostane nič drugega kot čakanje. Klik!

0 komentarjev

Test pregrešno dragih grafičnih kartic

OCAddiction - Na OCAddiction so pod drobnogled vzeli dve trenutno najhitrejši in temu primerno dragi grafični kartici, nVidiino GeForce FX 5900 Ultra z 256 MB RAMa in ATIjevega Radeona 9800 Pro z 128 MB RAMa. Kartici, v ZDA vredni 499 oziroma 399 dolarjev, so spustili skozi obširen nabor iger in programov, namenjenim testiranjem vseh zmožnosti modernih grafičnih kartic, na koncu pa so za zmagovalca proglasili ATIjevega Radeona, ki je bil v povprečju hitrejši od GeForcea FX, konec koncev pa tudi sto dolarjev razlike v ceni ni ravno malenkost. Torej če nameravate kupiti kako od teh kartic ali pa če ste samo radovedni, tukaj je povezava na članek.

7 komentarjev

"Game Accelerator" v novem Abitovem biosu

Viper's Lair - Abit je pred kratkim izdal novo inačico svojega BIOS-a za ploščo IC7. Vanj so vgradili zelo zanimivo novo funkcijo, ki so jo poimenovali Game Accelerator. Kaj pravzaprav to je? Pospeševalnik iger™ nastavitve vašega pomnilnika prilagodi, tako da dela kar najhitreje. Verjetno si veliko uporabnikov želi poganjati procesor in pomnilnik v razmerju 1:1 in se hvaliti z agresivnimi "tajmingi". Prav take stvari vam omogoči najnovejši Abitov bios, katere funkcijo Game Accelerator lahko poganjate pri več različnih nastavitvah, ki so izvirno poimenovane "Turbo", "Street racer" in "F1". Klik!

0 komentarjev

Matične plošče za pozen sobotni večer ...

več strani - Teden se je zaključil in verjetno ste si vsi oddahnili od nujnih obveznosti, se usedli v vaš najljubši naslonjač in uč™ zazrli v zaslon. Čez cel teden se je nabralo mnogo testov matičnih plošč. Za vas smo jih pridno zbirali in jih sedaj vrgli na kup. Verjetno ste že čez dan opravili vse obveznosti in morda nimate kaj početi zato vam predlagam, da vaš pogled ne prezre naslednjih povezav do testov. Vsi testi niso najnovejšega datuma, a so vseeno odlični.

- VIA EPIA M9000 Mini-ITX
- Intel I865 "Springdale" Chipset
- Soltek SL-86SPE-L
- SiS 648FX Chipset Reference Board
- Viina platforma EPIA-M10000
- ABIT IC7-G (875P)
- še enkrat Intel 865 (Springdale) čipset
- Albatron PX865PE Pro II (865PE)
- Gigabyte 8KNXP Ultra
- DFI Lan Party Intel PRO875
- ABIT NF7-S V2.0
- Gigabyte 7VAXP-A Ultra KT400Al

Pa prijetno branje!

0 komentarjev

Nagradna igra na OCAddiction!

OCAddiction - Da, prav ste slišali. OCZ Technology so spletni strani OCAddiction priskrbeli 5 ploščic PC3200 DDR pomnilnika s pasivnim hladilnikom, na katerih je vgraviran njihov logo. Na OCAddiction so se odločili pomnilnik podariti igram lačnim množicam, zatorej če bi radi postali srečni lastnik dotičnega pomnilnika, si oglejte stran in sodelujte v zastonjski nagradni igri. Za rezultate boste morali počakati do 23. maja, kajti takrat bo žrebanje.

1 komentar

ABIT IC7-G

Abitova zverina

vir: OCAddiction
OCAddiction - Na spletni strani OCAddiction so si ogledali matično ploščo IC7-G podjetja ABIT. Osnovana je na Intelovem 875Pin podpira Pentiume 4 s prednjim vodilom 800 ali 533 MHz. Na njej najdemo malo morje priključkov: Gigabitni LAN, AGP 8X, 6-kanalni zvok in še veliko več. Ne pozabimo pa omeniti še Serial ATA vmesnika ter podporo dvo-kanalnemu DDR-u. Na sedmih straneh članka si lahko preberete temeljit opis plošče ter njene programske opreme, poskuse navijanja ter si ogledate razultate testov. Dejstvo je, da mora biti plošča dobra, saj si je na koncu prislužila oceno 95%. Abitovo zverino lahko dobite za 229 ameriških dolarjev. Preberite si celoten članek.

2 komentarja