»

Strojna oprema

Slo-Tech - Ponovno je čas, da si pogledamo kaj se kaj dogaja na drugih prijateljskih straneh. Tako so na GruntvillE.com objavili test LCD zaslončka Matrix Orbital MX3 VFD. Ogledali so si tako MX222 kot MX322 različico. Pri priporočeni ceni 130 dolarjev vsekakor kar draga naložba za nadobudnega modifikatorja. Na spletnih straneh 3DX pa si lahko preberemo test Foxconn Heat Guzzler Heatpipe Socket754 (AMD64) hladilnika za procesor. Test je pokazal, da nudi poleg dobrega hlajenja še izredno tiho delovanje. Moti edino ne preveč lep postopek namestitve na matično ploščo. Za dobro mero pa zaključimo še s testom napajalnika QTechnology G (Papst) Series 460W Ultra Quiet, ki ga odlikuje, kakor je že iz imena razvidno, predvsem zelo tiho delovanje. Za...

1 komentar

S čim nad ubogo ohišje?

Grunt Ville - Ste ravnokar prebrali članek o krasni modifikaciji? Polni elana se podate novim dogodivščinam naproti, ko pa si prvič kritično ogledate svojo najnovejšo stvaritev, doživite hladen tuš. Kako to? Pa imate pravo orodje? Na GruntvillE so predstavili najpogostejša orodja, ki jih uporabljamo v naši "stroki". Četudi njih priporočila za nas niso preveč uporabna, saj večina omenjenih podjetji na našem trgu ni zastopana, lahko članek pomaga razrešiti dileme kako kakšno orodje, ki se ga kar naprej omenja, izgleda.

Če ne gre drugače, se da v trgovini svoje želje vedno izraziti v obliki "tistole tam".

0 komentarjev

Testi vodnih črpalk

Overclockers.com - Na forumu je bilo kar nekaj pogovora in vprašanj glede črpalk za sisteme vodnega hlajenja, posebej o črpalkah Hydor. Te črpalke naj bi imele kakovost in moč Eheimovih črpalk po dosti nižjih cenah in še manjših dimenzij. Tukaj je nekaj testov omejnenih črpalk: Članki so malo starejšega datuma, a so vseeno poučne narave ter kakovostno čtivo za vse, ki si nameravate v bližnji prihodnosti v svoj računalnik namestiti vodno hlajenje.

0 komentarjev

Osnove pomnilnika

Corsair Micro - Vas zanima kako deluje pomnilnik? Če vas, potem si le poglejte predstavitev na spletni strani Corsair Micro, kjer vam zelo nazorno prikažejo tako zgradbo in delovanje pomnilnika, kot tudi vlogo pomnilnika v celotnem sistemu. Predstavitev vsebuje 35 poglavij, v katerih vam glas prijazne gospe s pomočjo animacije razloži vse o Corsair pomnilnikih in osnovnem delovanju pomnilnika na sploh. Priporočam vam, da čimprej odklikate na to učno uro.

8 komentarjev

Modificiran glodalec

Končna umetnina

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Vsi poznamo malega glodalca, ki nam med delom z računalnikom čepi v roki ali pa počiva ob nas. Govorim seveda o miški. Na spletni strani GruntvillE so se odločili spisati članek, v katerem izvemo kako lahko zmodificiramo optično miško. Vse kar potrebujemo za tak poseg je vrtalni stroj z različnimi nastavki, izvijač, barvni sprej, stekleno paličico, LED diodo ter miško samo. V članku si lahko preberete kako se modifikacija opravi za zelo nizko ceno. Na koncu je sprememba očitna. Klik!

0 komentarjev

Corsair XMS3500 C2 512 MB

Ploščica, da ji ni para

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta računalnika, saj njegova hitrost močno vpliva tudi na hitrost celotnega računalnika. Corsairov pomnilnik slovi predvsem po tem, da se odlično navija. Na Grunt Ville so si pobliže ogledali ploščico malo prej omenjenega pomnilnika, velikosti 512 MB. Pomnilnik deluje pri privzeti frekvenci 434 (2x 217) MHz in ima tako prepustnost okoli 3,5 GB/s. Pognali so ga skozi nekaj testov in ugotovili, da gre za fantastičen proizvod. Na koncu so mu prisodili oceno 96. Več o sanjah vseh navijalcev pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Enermaxov 460 W napajalnik

Enermax 460W

vir: The Tech Lounge
The Tech Lounge - Danes se potrebe po močnih napajalnikih iz dneva v dan večajo zaradi zelo požrešnih komponent, ki porabijo veliko elektrike. Na The Tech Lounge so si pobliže ogledali Enermaxov napajalnik z močjo 460 W. Postavili so ga v testni računalnik in pognali serijo testov ter za zaključek dejali, da je to še eden odličen Enermaxov napajalnik in mu prisodili oceno 10 od 10 in ga s tem (seveda) tudi močno priporočili. Več o tem.

0 komentarjev

Primerjava pomnilnika PC3500

NexusHardware - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta, saj na njej sloni večina sposobnosti računalnika. Trenutno se v svetu nahaja kar nekaj izvrstnih proizvajalcev , ki so drug drugemu huda konkurenca. Med najboljše spadajo podjetja kot so Kingston, Corsair, Mushkin in Geil. Da bi ugotovili kateri je najboljši so na Nexus Hardware stestirali pomnilniške ploščice prej omenjenih podjetij. Po sposobnostih je zmagal Mushkin, ki je vladal v skoraj vseh testnih programih.

6 komentarjev