»

Saitek Cyborg Keyboard - še ena igričarska tipkovnica

engadget - Večini igralcev znano podjetje Saitek je nedavno predstavilo novo tipkovnico z znanim imenom Cyborg (poznano predvsem zaradi igralnih palic). Poleg precej futurističnega izgleda boste dobili tudi več različnih barv osvetlitve, 12 nastavljivih tipk, na dotik občutljivo kontrolno ploščo, USB in avdio priključke... Prav tako tipkovnica omogoča izklop "windows tipk" in nastavitev osvetlitve z enim gumbom. Cena tipkovnice in datum izida zaenkrat še nista znana.



Več podatkov najdete v izvorni novici in na uradni strani podjetja Saitek.

17 komentarjev

Na lovu za vesoljčki in proteini

Slo-Tech - Slo-Techova SETI ekipa je nedavno z dobrimi 306.986 obdelanimi paketki (številka nenehno raste) dosegla pomemben mejnik. Povzpela se je na 200. mesto med vsemi ekipami (in ne samo klubi!) na svetu in se tako znašla na uglednem Top 200 seznamu. 394 aktivnih uporabnikov je doniralo že 320 let procesorskega časa, večina pa jih še naprej išče vesoljčke. Čestitke!

Tudi v svetovnem iskanju stabilnih konformacij proteinov Folding@Home naša ekipa ni od muh. Proteinarji™ zasedajo zavidljivo visoko 64. mesto in še vedno lezejo proti vrhu. 195 aktivnih uporabnikov je tu z 218 procesorji obdelalo že 5562 paketkov in ekipi prineslo 167602 točk, nič pa ne kaže, da se bodo v bližnji prihodnosti ustavili. Pohvale!

12 komentarjev

Slo-Techova Folding ekipa med prvimi stotimi!

Folding@Home -

Pa smo le dočakali. Naša skupinica, ki šteje že 135 članov, in vsak dan bolj pridno sodeluje pri projektu Folding@Home, je z uvrstitvijo med prvih sto ekip sveta dosegla želen in težko pričakovan cilj. S skupno 161 procesorji je naša ekipa po 2.637 obdelanih paketkih in 67.334 zbranih točkah pristala na zavidljivem 99. mestu. Vsi, ki se želite ekipi priključiti, bodite pozorni, da boste vnesli zaporedno številko ekipe (10.824), podrobnejše informacije pa najdete na uradni strani naše Folding ekipe. Še statistika.

Debata v forumu, kamor lahko vpišete svoja vprašanja in komentarje.

9 komentarjev

Folding in Seti nista edina

Sars

Overclockers Australia - Zadnje čase postaja deljenje procesorskega časa zelo popularno, kar ste uporabniki Slo-techa verjetno že opazili. To, da sta v ospredju predvsem dva projekta, in sicer Folding@Home in Seti@Home, vam je tudi verjetno znano. Danes pa sem na Overclockers Australia zasledil, da lahko svoje procesorske cikle podarite tudi v D2OL, ki ima kot glavno nalogo iskanje cepiva za trenutno aktualni SARS. Več podatkov najdete na tem naslovu, klient pa se nahaja tukaj.

Če imate občutek, da vaš procesor lahko dela kaj koristnega, Folding@Slo-tech,...

8 komentarjev

Computex 2003 preložen

X-Bit Labs - Organizatorji enega največjih azijskih IT sejmov sploh, tajvanskega Computexa, so danes uradni potrdili, da se bo Computex letos odvijal kasneje, kot je bilo sprva napovedano. Uradni razlog naj bi bila tokrat SARS, saj se je mnogo podjetij odpovedalo pravici do razstavljanja zaradi te bolezni. Organizatorji so se tako po temeljitem premisleku s Kitajskim svetom za zunanjo trgovino (CETRA) in Tajvanskim računalniškim združenjem (TCA) odločili, da je bolje celotno zadevo prestaviti, kot da vse pade v vodo. Takisto bodo na sejmu veljali najstrožji varnostni ukrepi. Natančen datum prireditve nameravajo objaviti ob koncu maja. Izvirna novica.

0 komentarjev

Slo-Techove Razbačevine™

Slo-Tech - Čas je, da vas malce obvestimo o tem, kako napredujeta ekipi Slo-Tech Seti@Home ter Slo-Tech Folding@Home. Naši vrli iskalčki nezemeljske inteligence so pred kratkim presegli pomemben mejnik, saj so za višje cilje prispevali že 300 let procesorskega časa ter bodo v kratkem presegli 300.000 obdelanih paketkov. S tem rezultatom se je ekipa povzpela na 163. mesto med vsemi SETI klubi. Čestitke!

Proteinarji pa tudi lezejo proti vrhu. Ravno včeraj se nam je pridružil stoti član. Ekipa 10824 bi s trenutno procesorsko močjo prišla na zavidnaja vredno 50. mesto med ekipami. Trenutno teh 100 uporabnikov tedensko doda ekipi 11.800 točk, razdeljenih med 127 procesorjev. Trenutno med vsemi Folding ekipami zasedamo 148. mesto, a vsak dan pridobimo vsaj 4 do 5 mest. Kar tako naprej!

26 komentarjev

Vabilo k projektu Folding@home

Slo-Tech - Dolgo časa že lahko spremljate projekt SETI, v katerem je udeleženih veliko Slo-Tech uporabnikov. Dejstvo je, da je projekt SETI prerasel iz znanstvene potrditve (ne)obstoja izvenzemeljske inteligence v dvoboj uporabnikov v številu obdelanih paketkov, kar je pravzaprav dobro, saj je moj namen te novice obvestiti vse, ki ste pripravljeni neizkoriščeno moč svojega (pre)hitrega procesorja izrabiti za drugo (še znatno pomembnejšo) znanstveno raziskavo.

Namreč, pod okriljem Stanfordske univerze je nedolgo nazaj zaživel projekt Folding@home (F@H), ki temelji na enakem principu kot SETI. S prenesenim programom obdelujete paketke, program pa nato rezultate pošlje v bazo podatkov.

Za kaj pravzaprav gre? Cilj dotičnega projekta je, da preko internetnih uporabnikov po celem svetu (izjemno velika računska moč) končno odgovorimo še na zadnja velika vprašanja v kemiji. Izračunavanje dobljenih podatkov je primarno orientirano na spajanje posameznih proteinov, česar trenutno še ne razumemo tako,...

39 komentarjev