»

Ljubljana in Maribor pokrita s Si.mobil UMTS signalom

Monitor - Naš drugi mobilni operater je 10. septembra zagnal svoje UMTS omrežje, ki za zdaj pokriva Ljubljano in Maribor, signal pa lahko ulovite tudi v Kranju, Kopru, Novi Gorici in Novem mestu. Sistem je nadgrajen na HSDPA, ki v optimalnih pogojih omogoča prenos do 3,6 Mbps.

Si.mobil je v boj krenil zelo agresivno. Z UMTS signalom ima pokritega približno 25 % prebivalstva, tretjina njegovih mobilnikov v prodaji pa že podpira UMTS. Novi paradni konji bodo Sony Ericsson P1 in Vodafone Mobile Connect Card, ki podpirata hitrosti HSDPA. Prav tako bodo kmalu ponudili Huawei USB modeme, ki jih že ponuja Mobitel. Razlikovali se bodo le v natisnjenem logotipu in prilagojeni programski opremi.

Hkrati je napovedana tudi prenova Vodafone live! portala, ki bo med drugim ponujal vsebine za UMTS mobilnike.

Vir

16 komentarjev

Po SiMobilu in Vegi še Najdi.si

Najdi.si - Vsi uporabniki E-SMS-storitev ste lahko opazili, da so sprva na SiMobilu in kasneje še na Vegi ukinili možnost pošiljanja SMS-sporočilc prek interneta. Sedaj je tu še ena slaba novica. Tudi Najdi.si je sledil trendu in onemogočil pošiljanje SMS-ov prek svoje strani. Namesto obrazca za pošiljanje nas tako na njihovi strani pričaka obvestilo:
    Najdi.si bo storitev brezplačnega pošiljanja SMS-ov omogočil, ko bodo tej storitvi mobilni operaterji dali potrebno prioriteto in tehnično podporo.
A nekatere alternative še ostajajo, tako da zazdaj še ni razloga za preplah.

17 komentarjev

SMS-i iz tujine brez prednaročila

Mobitel -

Mobitel je za uporabnike predplačniškega sistema Mobi pripravil novost. Pošiljanje SMS-sporočil v tujini bo odslej možno brez predhodnega naročila, česar se bodo razveselili številni uporabniki, zlasti pa tisti, ki bodo počitnice preživljali v tujini in bi želeli komunicirati s simpatičnimi SMS-sporočili. Naj spomnimo, da so bili do sedaj Mobi uporabniki primorani skleniti predhodno naročilo, podpisati posebno pogodbo, nakar so za storitve, opravljene v tujini, prejeli poseben račun. Pošiljanje poteka sedaj popolnoma enako kot v Sloveniji, porabljeni zneski pa se trenutno odštevajo z računa. Še cene: 42 SIT za naročnike in 50 SIT za Mobijevce. Klik!

2 komentarja

SiMobil pravi: "Nič več SMS prek interneta."

S!Mobil - Točno tako. SiMobil je sodeč po obvestilu na njihovi strani začasno onemogočil pošiljanje brezplačnih SMS sporočilc prek interneta. Pravijo, da zaradi zlorab, saj naj bi nekateri uporabniki to funkcijo prekomerno izkoriščali tako ali drugače, dasiravno je število poslanih sporočil z enega IP-naslova časovno omejeno, s čimer naj bi povzročali resne težave sami storitvi in nevšečnosti uporabnikom mobilne telefonije. ZliUporabniki™ so se očitno posluževali proxyjev, ki so v zadnjem času postali zelo popularni. Kakorkoli že, preden planete v jok in na drevo; na spletu obstaja še dosti drugih strani, ki vam omogočajo enake storitve. SiMobil.

31 komentarjev

1.5 milijarde uporabnikov mobilne telefonije

The Register - Nokiin direktor, Jorma Ollila je v svojem intervjuju omenil, da naj bi se po napovedih Nokie število uporabnikov mobilne telefonije do leta 2005 povzpelo iz zdajšnje milijarde na poldrugo milijardo. Po njegovih besedah naj bi največje število novih uporabnikov prišlo iz dežel Vzhodne Evrope, Indije, Kitajske, Rusije ter Združenih držav, medtem ko je trg v Zahodni Evropi nasičen. Ostale statistične podatke najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Telekom vs. Si.Mobil ali obratno?

Dnevnik - Dnevnik poroča, da je Telekom Slovenije včeraj ob 14.30 namerno onemogočil mednarodni promet Si.Mobila preko sistema Telekoma za določene mednarodne destinacije.

Si.Mobil sicer trdi, da odklop ni povzročil motenj v njihovem omrežju, a jim je povzročil nekaj dodatnih stroškov. Na Si.Mobilu še pravijo, da so navajeni sovražnega delovanja Telekoma in le-tega obtožujejo, da ima namen škodovati liberalizaciji trga telekomunikacij v Sloveniji. Klik!

9 komentarjev

Poškodbe pri pisanju SMS sporočilc?

The Register - Na The Register sem zasledil novičko, da bi lahko zaradi preveč konstantnega tipkanja po mobitelu lahko dobili nekaj podobnega kot je sindrom carpelovega tunela!
No, zaradi preveč klikanja po mobitelu (pisanja SMS sporočilc) naj bi dobili TMI (Text Message Injury). Ta "bolezen" naj bi se pojavila zaradi veliko pritiskanja po mobitelu, pri čemer delamo veliko majhnih in nenadnih gibov, ker pa so gibi majhni ne povzročajo da bi kri tekla skozi prste (kar je primerljivo z motorjem brez olja)! TMI naj bi vplival na tisoče ljudi, posebaj pa na otroke (saj ti pišejo največ SMS sporočilc). Posledica primanjkovanja krvi pa naj bi bilo boleče zatekanje ter vroč občutek na koži.
Čeprav sam napišem veliko SMS-ev (kakih 5-10 na dan ), še nisem občutil nobenega bolečega zatekanja ter vročega občutka na koži.
Če pa ima kdo izkušnje z TMI, naj se mi javi

19 komentarjev