»

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev

SiOL: konkurenca Volji ;-)

Finance - Od sedaj je "brezplačen" dostop do interneta mogoč tudi pri SiOLu -- po vzoru VoljaTela so se namreč odločili tudi sami ponuditi dostop uporabnikom urnega paketa preko številke 0888.

Klic je tako cenejši -- 3,24 tolarja ob svetlem in 1,8 ob zatemnjenem delu dneva (neposredno plačilo SiOLu je nično, povišana pa je klicna tarifa), klice pa bo namesto SiOLa posredno obračunal Telekom. Ta paket se ob nični naročnini tako izkaže za ugodnejšega od standardnega paketa; primerjava z neomejenim paketom pokaže tudi premik točke preloma ugodnosti, saj bo po novem obračunavanju slednji ugodnejši šele od približno 66. ure dalje. Klik!

20 komentarjev

Anonimka tokrat proti direktorju SiOLa

Finance - V zadnjih dneh so v slovenski politiki aktualne anonimne prijave o domnevnih zlorabah in napakah odgovornih na vodilnih položajih. Tokrat je v primežu Miran Kramberger -- direktor SiOLa in član Telekomove uprave. Anonimko ( originalni zapis) so naslovili na sam državniški vrh, celo na Cerkev. Avtor anonimke gospodu Krambergerju očita obvladovanje celotnega telekomunikacijskega trga, neenakopraven položaj SiOLa na trgu, brisanje meje med SiOLom in Telekomom (prevzemanje poslov s strani SiOLa od Telekoma) in nenazadnje dajanje 50-70 odstotnega popusta SiOLu od Telekoma. In še bi lahko naštevali. Minister za informacijsko družbo Pavel Gantar bo zahteval pojasnila, a je danes zanikal odstavljanje Krambergerja.

7 komentarjev

Novi ADSL paketi za fizične osebe!

SiOL - Očitno je, da se Slovenija tudi na področju internetnih storitev vse bolj približuje najrazvitejšim državam Zahoda. Tokrat je za prijetno presenečneje poskrbel SiOL, ki je uvedel še nekaj dodatnih ADSL paketov za fizične osebe in po znižani ceni za študente, ki so bili dozdaj dostopni le pravnim. To sta Komfortni Plus (2048/768) in Prestižni Plus (4096/768) ADSL paket. Paketa bodo pričeli tržiti s prvim majem. Cene in podrobnosti si preberite v neuradnem spročilu za javnost.

23 komentarjev

Osem megabitov na sekundo!

SiOL -

SiOL bo s 1. februarjem ponudil novi ADSL paket, imenovan "polni paket". Dirkač™ s hitrosjo 8192/768 kbps (download/upload) naj bi bil trenutno na voljo le pravnim osebam, takisto pa bosta le pravnim osebam na voljo nova paketa, Komfortni plus in Prestižni plus, ki bosta prinesla povečan upload. Ciljni populaciji primerne so tudi cene. Komfortni plus paket velja 18 tisočakov in pol, prestižni plus stane okroglih 23 tisočakov, medtem ko vas bo polni paket stal 31.000 SIT (mesečno, kakopak). Cene ostalih paketov ostajajo nespremenjene. ADSL stran ter uradna novica!

Na novico nas je opozoril tudi forumaš StratOS.

23 komentarjev

ADSL mrk

The Register - Na stotine uporabnikov ADSL podjetja BTopenworld je bilo odrezanih od informacijskega dela sveta ta teden zaradi tiskarskega škrata. Nesrečneže so izklopili verjetno na novoletni večer, težave v omrežju pa so se začele že prej. Tiskovni predstavnik omenjenega podjetja je dejal, da so zaradi sistemske napake nehote izklopili okrog dvesto uporabnikov; večina izmed njih so bila podjetja, ki uporabljajo visokohitrostne ADSL povezave. Celotna zgodba.

9 komentarjev

Še malo SiOLa

SiOL - Po tem, ko vas je Mate zelo prijetno razveselil z novico o prenovi ADSL paketov, vam moram razjasniti še nekaj zadev, ki jih je SiOL spremenil na bolje, a so večimanj ostale skrite očem javnosti.

Po zloglasnem prvem decembru, ko se bodo začele spremembe izvajati, bo vsak naročnik neštudentskega ADSL paketa upravičen do treh dodatnih poštnih predalov, katere bo lahko upravljal (dodeljeval in spreminjal) sam. To pomeni, da boste lahko imeli na enem ADSL naročniškem paketu kar štiri poštne predale s 25 MB kvoto, kar je hvale vredno.

Za imetnike dinamičnega IP naslova: Po novem bo omejitev dveh hkratnih povezav na internet preko ADSLja zvišana. Od spremembe dalje boste lahko preko huba/switcha na internet dostopali kar preko štirih računalnikov naenkrat.

Študentje, naročeni na ADSL, se lahko veselijo tudi obračunavanja klicnega dostopa, če ga bodo morebitno uporabljali. Vsem študentom na ADSLju se bo namreč klicni dostop na internet obračunaval po tarifi študentskega klicnega paketa...

24 komentarjev

Nov SiOL ADSL paket

SiOL - SiOL nas zadnje čase pogosto preseneča z novimi ADSL paketi. Tokrat so dodali nov, Prestižni paket, povečali pasovne širine obstoječim ter uvedli nove, nižje cene za študente in dijake:

Ime paketa Pasovna širina (kbps) Fizična oseba (SIT) Pravna oseba (SIT) Dijak/študent (SIT)
Standardni 1.024/256 8.060 12.700 5.900
Komfortni 2.048/384 9.900 15.600 7.740
Prestižni 4.096/512 13.580 21.400 11.420

Vsekakor je uvedba nižjih cen za študente in dijake lepa gesta, saj smo tako končno prišli do razumnih cen in ustrezne kakovosti dostopa do interneta. Če mi ne verjamete, klik!

33 komentarjev