»

McAfee bo domačim uporabnikom povrnil škodo

CNet - Prejšnji teden je McAfee izdal pokvarjeno posodobitev virusnih definicij svojega protivirusnega programa, ki je kot virus označila tudi sistemsko datoteko svchost.exe. Zaradi tega je na tisoče računalnikov z Windows XP obstalo v vicah neskončnih ponovnih zagonov. Podjetje se je hitro odzvalo in pripravilo popravek za domače in poslovne uporabnike, a škoda je bila že storjena. McAfee se je za vse nevšečnosti opravičil in domačim uporabnikom ponudil povračilo škode.

Podrobnosti še niso razkrili, so...

10 komentarjev

SuSE Linux 9.0

PC Linux Online - Izšla je nova različica najbolj priljubljene distribucije Linuxa v Evropi, SuSE Linux 9.0. SuSE Linux prvič podpira 64-bitne procesorje AMD Athlon 64 in navdušencem kot možnost ponuja tudi preskusno različico jedra Linux 2.6.0. Morda najbolj udarna novost novega nemškega Linuxa je možnost prilagajanja velikosti particij z datotečnim sistemom NTFS. Tako lahko odslej med namestitvijo tudi ob sistemu Windows 2000 ali XP pripravimo prostor za Linux brez formatiranja. Linux SuSE 9.0 temelji na jedru Linux 2.4.21, kar je presenetljivo, saj je že precej časa na voljo različica 2.4.22 in enako velja tudi za GNOME 2.2, čeprav bi pričakovali 2.4. Izvirna novica in obširna predstavitev izdelka.

11 komentarjev

Nemčija za Linux, Slovenija za Microsoft

SiOL - Nemci so zaradi varčevanja, ki mu gotovo botruje tudi svetovna gospodarska recesija previdni na vseh nivojih državne in lokalne oblasti. Pred letom dni se je Nemška vlada odločila za večjo uporabo programske opreme z odprto kodo, danes pa slednjo uporablja že več deset tisoč uradniških računalnikov. V prihodnje bodo uporabljali Linux SuSE, čeprav v nekaterih delih države še niso rešili vprašanja, ali uporabljati Linux SuSE in pisarniški paket OpenOffice ali pa Windows s paketom Office. K boljšemu položaju Microsofta v Nemčiji ni pripomogel niti obisk enega od šefov ameriškega giganta -- Stevea Ballmerja.

Slovenska država pa se v tem času pripravlja na podpis krovne pogodbe EA (enterprise agreement) med državno upravo in Microsoftom. Po zagotovilih Centra vlade za informatiko ( CVI) smo si izborili boljše finančne pogoje kot v preteklosti, boljše pogoje za slovenske pogajalce kot v drugih državah pa potrujejo tudi pri Microsoftu. Posel dober, vsi zadovoljni, bi rekli? No, pa...

20 komentarjev

Linux prehitel Windows!

SuSE.de - Nemška računalniška revija PC-Shopping je v tekoči številki objavila rezultate glasovanja svojih bralcev za najboljše izdelke v letu 2003. Majhno presenečenje: v kategoriji programska oprema je SuSE Linux prehitel Microsoft WIndows XP in s tem pristal na drugem mestu. Naziv najboljšega pa je med programsko opremo pripadel orodju za peko CD-plošč -- Ahead Nero Burning ROM. Klik!

SuSE Linux pa si je priboril še eno nagrado, saj je ugledna računalniška revija PC Magazin SuSE Linux 8.2 Professional razglasila za najboljši izdelek meseca junija. Izdelek je dobil pet točk od petih, pohvaljena pa je bila predvsem namestitev. Klik!

Le kdo še potrebuje Okna na namizju? [:D]

26 komentarjev

Linux vedno bolj v ospredju

The Register - Kot ugotavljajo pri The Register, nam nova Linux distribucija SuSE 8.2 prinaša res mnogo več prednosti kot slabosti. Prav tako je očitno, da so se avtorji zares potrudili, še zlasti če primerjamo še prejšnjo različico. Težnja po zadovoljitvi tako domačih uporabnikov kot lastnikov strežnikov je tokrat še očitnejša in kaže na dopolnitev Linuxove učinkovitosti še s prijaznim upravljanjem. Microsoft, pazi se. Celotna ocena.

5 komentarjev

Proskripcijska lista za hrošče v novem Linuxu

OSNews - Andrew Morton, eden glavnih hekerjev Linuxa, je na dopisni seznam razvijalcev jedra Linux poslal seznam opravil, ki so potrebna preden veja 2.6 nadomesti razvojno vejo Linuxa 2.5. V uvodu je opozoril, da izdaja 2.6.0 še ne pomeni končne različice, ki bi bila takoj primerna za množično uporabo in širjenje, pač pa naj uporabniki pričakujejo možnosti, enakovredne prejšnji stabilni veji, in stabilno delovanje.

Mortonov seznam ne zaobjema že poznanih starih hroščev, težav z gonilniki in želja po novih možnostih, ampak so na najem dolgotrajnejša opravila, ki bodo odpravila velike hrošče. Seznam je razdeljen v tri dele: TakojšnjeOdpravePotrebniHrošči™, dodatne možnosti in pohitritve ter pomembni hrošči gonilnikov. Klik!

0 komentarjev

Novi Linux Suse 8.2 že v Sloveniji

Finance - Včeraj smo bili priče novi izdaji Linux distribucije SuSE 8.2, ki naj bi ustregela tako poslovnim kot tudi domačim uporabnikom, predvsem glede stabilnosti in varnosti Linuxa kot Microsoftovega konukrenta. Poleg široke izbire podatkovnih baz, strežniških aplikacij, sistemov elektronske pošte, e-commerce, spleta in datotečnih strežnikov, vključuje tudi vse standardne namizne aplikacije in okolja. Uradna novica.

V Sloveniji Linux SuSE zastopa Agenda Open Systems.

7 komentarjev