»

Darth Vader PC

Lucas. Soy su padre...

vir: Burnout PC
Slo-Tech - Ta modifikacija ni ravno nova, a jo je avtor še malo izboljšal. Za osvežitev spomina: na BurnOutPC so pred časom predstavili zelo odštekano modifikacijo, ki dobi desetko za izvirnost. Računalnik so namreč vgradili v odlitek glave Darth Vaderja. A bralci so imeli pripombo, saj vanj ni bilo vgrajene CD-ROM enote. Avtor je modifikacijo popravil ter ugodil zahtevnim bralcem. Kipu glave je enostavno naredil pedestal. Klik!

2 komentarja

Modifikacija

Slo-Tech - Ta modifikacija je ravno v pravšnji meri neresna, da jo lahko brez slabe vesti uvrstim v sobotne novice [:D]. Na tej strani si lahko pogledate, kako modificirati svoj gumb za vklop računalnika tako, da bo le-ta izgledal kot tisti, ki ga videvamo v ameriških patriotskih filmih, s katerim predsednik detonira atomsko bombo. Vas mika [:D]?

4 komentarji

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Novi OS : NewOS

Slo-Tech - Slashdotovci so objavili novico o zanimivem garažnem projetku nekega tipa. Ne gre za nič drugega kot novi operacijski sistem za PCje, ki po besedaj njegovega stvaritelja deluje na Intelovih in AMDjevih eno- in večprocesorskih mašinah ter na Seginem Dreamcastu. Zadeva ni zamišljena kot zamenjava za desktop operacijske sisteme, ki jih uporablja večina računalničarjev. Še več: tip celo trdi, da njegov operacijski sistem ni niti najmanj uporaben. No, ja, bomo videli. Vse velike stvari so se začele kot male in mogoče bo kaj zraslo tudi iz tega projekta. Več informacij najdete kar na uradni strani. Thnx slycer!

1 komentar

Pa še ena...

HardOCP - Ok, ta modifikacija bi verjetno na vsakem moderskem tekmovanju pobrala nagrado, saj gre za manjšo umetnijo. Neki tip se je namreč odločil Segino Dreamcast konzolo spraviti v računalnik. Vsa stvar počiva v zgornji 5.25" reži njegovega ohišja, stvar pa je porihtal tako, da lahko igre igra kar na svojem monitorju. Na žalost ni slik notranjosti, toda že zunanjost izgleda zelo profesionalno in premišljeno narejena. Fascinantno!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

1 komentar

Na svidenje, Dreamcast

The Register - Že kakšen teden po internetu krožijo govorice, da bo Sega kmalu ubila Dreamcast. Na žalost je samo podjetje te govorice potrdilo. Torej je res... 31. marca bo Sega prenehala proizvajati in podpirati Dreamcaste. Še več: Dreamcast je definitivno zadnja Segina konzola in podjetje se bo skoncentriralo na proizvodnjo iger za ostale konzole (PlayStation, GameCube, XBox). Malce čudno bo videt Segine igre na Nintendovih konzolah, kajne? Za zaprisežene Segaše (med katere se štejem tudi sam... yup, vaš webmaster je posedoval skoraj vse Segine konzole) je to definitivno zelo žalostna novica. Smrk .

3 komentarji