»

NEST.2007, prve informacije

Slo-Tech - Torej, NEST.2007 seveda bo. Lokacije vam zaenkrat še ne moremo izdati, vendar bo objavljena najkasneje v sredo. Obe lokaciji, ki sta na voljo, imata urejeno prezračevanje.

Letos več poudarka namenjamo predavanjem, kar boste lahko videli v nekaj dneh. Prijave bodo na voljo 1.7. ob 23:59:59. Do takrat bo znano vse.

Poleg standardnih tekmovanj v računalniških igrah (predlogi za dodatna tekmovanja ali ukinitev kakšnega objavljenega na team@slo-tech.com), letos ponovno organiziramo tekmovanje v modificiranju ohišij, sestavljanju računalnikov ter njihovem navijanju.

Organizirali bomo tudi CTF tekmovanje iz poznavanja računalniških sistemov, kjer si dve ekipi izbereta operacijski sistem in ga potem v omejenem časovnem obdobju zaščitita pred vdori ter potem skrbita, da sistem določeno časovno obdobje zanesljivo deluje -- ter poskusita onesposobiti sistem nasprotne ekipe. Podrobnosti sledijo.

Trenutni osnutek podatkov o dogodku je na voljo na naslovu:

148 komentarjev

Varnostne pomankljivosti Symantec / Netgear / Linksys opreme

Slashdot - V zadnjem času je bilo odkritih veliko varnostnih pomankljivosti v strojni in programski opremi, pomankljivosti pa imajo skupen imenovalec IRC. Tokrat pa ne gre za nepravilnosti v delovanju protokola samega, ampak v (ne)funkcionalnosti nekaterih produktov, ki operirajo z IRC protokolom, posledica pa so masovni "izpadi" uporabnikov z IRC kanalov. Zloraba odkritih pomankljivosti je trivialna zato jih skriptni otročaji masovno izkoriščajo.

Za eno izmed zlorab, ki izkorišča varnostno ranljivost v starejših različicah Symantec/Norton programski opremi je dovolj, da napadalev v IRC odjemalca vpiše "DCC SEND 123456789012345". Rešitev v tem primeru je posodobitev omenjene programske opreme.

Druga zloraba je mogoča, če napadalec uporabniku nekaterih različic Netgear/Linksys usmerjevalnikov preko IRC-a pošlje ukaz "DCC SEND "string" 0 0 0". Rešitev je v tem primeru povezava na ne-standarden IRC port (če strežnik to omogoča) oz. onemogočenje SPI (Stateful Packet Inspection) v...

24 komentarjev

Miza + Računalnik + Star Wars = TIE Fighter

Extremetech - Na ExtremeTechu je bilo ta teden razpisano tekmovanje v modificiranju ohišij na temo znanstvene fantastike. Zmagal je David Barry, ki je izdelal dober meter visok model vesoljskega plovila TIE Fighter, dobro znanega vsem ljubiteljem Lucasove filmske serije Vojna zvezd. V model je vgradil komponente svojega računalnika, obenem pa mu služi tudi kot delovna miza. Projekt je stal približno 300 dolarjev, za nagrado pa je avtor prejel 120 brezplačnih snemanj glasbenih datotek s strani eMusic.com ter mesto v žrebanju za glavno nagrado - osebni računalnik.

22 komentarjev

LiteOn 48/24/48

Techware Labs - Zapisovalci CDjev podjetja LiteOn so postali izjemno popularni ob izdaji serij 32125W ter 40125W, ki sta se brez problemov poflashali na 48125W, kar je prineslo 48x hitrost zapisovanja ter podporo Mt. Rainer standardu paketnega zapisovanja. No, LiteOn ni spal na lovorikah, temveč je izdal nov model, 48246S imenovan. Od prehodnika ga loči 24x hitrost prepisovanja (prej 12x) ter nekaj drugih malenkosti. Ogledali so si ga TechWare Labs, kjer so mu prisodili visoko oceno, in spisali kratek, a zanimiv test.

4 komentarji

Profesionalne modifikacije

CaseEtc - Glede na hitro približujoče se Slo-Techovo tekmovanje v modificiranju ohišij, je mrzlica zajela tudi naš Forum in irc kanal. Vsi se pogovarjajo kako in kaj bodo modificirali. No, če vas zanima kako to delajo izkušeni moderji, se kar podajte sem. Na CaseETC strani so se psravili nad LiteOn FS020 ohišje (ki že samo po sei predstavlja mokre sanje vsakega overclockerja) ter ga opremili z vsemi možnimi pogruntavščinami. Berite in se učite!

0 komentarjev

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Nekateri verjetno že veste za kaj gre, drugi pa boste izvedeli sedaj. Torej, pripravlja se Slo-Techova prireditev z imenom "Slo-Tech Portorož 2001". Večino časa bo zavzemalo prvo slovensko tekmovanju v modificiranju ohišij, ki ga seveda ne smete zamuditi. Ker se bo zadeva začela komaj nekje konec februarja imate sedaj še dovoj časa, da se spravite nad svoje ubogo ohišje ter ga spremenite v občudovanja vredno beštijico. No, po tekmovanju se bodo vsi udeleženci pomerili v igranju najljubših mrežnih iger pozno v noč, tako da je zaželjeno, da s seboj prinesete mrežne kartice. Seveda bo tudi veliko obstranskih dejavnosti, kot recimo tekmovanje v pitju, pljuvanju v daljavo in hranjenju hrčkov. Če vam to ni dovolj vas še obveščamo, da bo na prireditvi večina članov Slo-Tech Teama, tako da boste končno lahko dobili toliko željene avtograme .
Šalo na stran, Primož je v kratkem obljubil prijavno skripto, tako da se bodo začele prijave. Medtem lahko o vsej stvari predebatirate tudi v Forumu....

2 komentarja

Tekmovanje v modificiranju ohišij

Overclockers.com.au - Na Overclockers.com.au so objavili zanimivo poročilo z njihovega lokalnega tekmovanja v modificiranju ohišij. Seveda so vso zadevo temeljito poslikali in pokomentirali, stvaritve nekaterih udeležencev pa so res vredne ogleda. Meni je seveda še najbolj všeč ohišje organizatorja, ki ni nič drugega kot predelan Black Cube, ampak ok... Kakorkoli, oglejte si zadevo če je v vsa vsaj malo moderja.

Tukaj bi rad izkoristil priložnost, da prvič javno najavim podobno Slo-Techovo tekmovanje. Yup, prav ste slišali, kaj kmalu bomo tudi Slo-Techovci imeli svoje čisto pravo tekmovanju v modificiranju ohišij, stvar pa se bo dogajala nekje konec februarja v Portorožu. To sedaj je le majhna omemba, saj se bo o vsej stvari še veliko govorilo, toda radi bi povabili vse, da se udeležite (če ne kot tekmovalci pa vsaj kot opazovalci). Seveda bo po tekmovanju en megastičen LAN party in čaga, toda to je že druga zgodba... Za več informacij pa se kar podajte v Forum....

1 komentar

Barvanje ohišij

HardOCP - Na HardOCPju lahko preberete tretji del njihovega vodiča po modificiranju ohišij. V tem članku se ukvarjajo le in samo s tehnikami barvanja. Glede na to, da so nepobarvana ohišja med računalniškimi fanatiki zgolj redkost in da vas velika večina želi kakšno bolj pisano škatlico, si le vzemite čas in oglejte zadevo.

1 komentar