»

Antec predstavil miniITX Skeleton ohišje

Expreview.com - Antecov Skeleton, ohišje, za katerega so oblikovalci dobili navdih v, pri navijalcih zelo popularnih, bench mizicah, kljub težavam z montažo nekaterih procesorskih hladilnikov dosega zavidljiv prodajni uspeh. Zato se je Antec odločil razširiti linijo z manjšim, miniITX ohišjem. Jasno tudi tokrat nad matično ploščo najdemo, sicer manjši, 150 mm ventilator, ki bo poskrbel, da procesorju Atom ne bo prevroče, na matično ploščo z razširitveno režo pa bo mogoče vgraditi kartico polovične višine. Mini Skeleton-90 pride opremljen z 90 W napajalcem, poleg velikega, 150 mm ventilatorja pa spodnji oddelek, ki je namenjen podatkovnim nosilcem, hladi 70 mm ventilator. V...

18 komentarjev

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev

Cooler Master ohišje ATC-201B-BXT

"Moj črni konj ne rabi uzde ..."

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - V naši deželici bi lahko lepa in kvalitetna ohišja, ki se jih da prosto kupiti, našteli v minutki, naši čezoceanski prijatelji pa se naslajajo nad praktično neomejeno količino pisanih škatlic različnih dizajnov in cen.

Najbolj slaven izdelovalec je seveda Lian Li, a obstaja mnogo kvalitetnih izdelkov iz drugih delavnic, denimo Cooler Masterjeve. Eno od njihovih mojstrovin je za bralce preizkusil Dani (ne, ne naš Dani z Dannyjevih zvezd, ampak bolj znan Avstralec z Dan's Data). Zelo izvirno poimenovan...

1 komentar

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Ohišje Coolermaster 201C-SX1

AnandTech - Na AnandTech so spisali precej obsežen članek o tem aluminijastem ohišju. Je zelo prostorno, natančno izdelano in očesu všečno. Članek ohišje opisuje v podrobnost, besedilo pa popestri kopica mojstrsko narejenih fotografij. Zanimiv sistem odstranjevanja pladnja matične plošče, trije priloženi ventilatorji in natančna izdelava -- preberite članek in morda se boste odločili za nakup tega lepotca.

1 komentar

Akasa Silver Mountain 2Q

Viper's Lair - Mogoče hrupnost ventilatorja pred časom niti ni bila tako pomembna postavka pri nakupu procesorskega hladilnika, a dejstvo je, da danes zna zmogljiv in glasen hladilnik narediti že skoraj vsak, medtem ko je izdelava primerkov, ki se lahko pohvalijo tako z zmogljivostjo, kot tudi majhno glasnostjo delovanja postala umetnost, ki se jo lotijo samo tisti, ki svoj posel dobro obvladajo. Akasa zagotovo spada med proizvajalce, ki izdelujejo hladilnike po slednjih pravilih, saj se lahko Silver Mountain 2Q pohvali tako z zmogljivostjo in tihostjo delovanja. Vsaj tako pravijo na Viper's Lair, kjer si lahko preberete test tega čuda.

0 komentarjev

Guru3D je mrtev!

Slo-Tech - Ravno na dni, ko Slo-tech praznuje svojo 2. obletnico, sem od Jst-ja dobil sporočilo, da je Guru3D prenehla z delovanjem. Tako je hardware scena po vsem svetu postala revnejša še za eno stran, ki je obiskovalce vedno znova razveseljevala in presenečala s svojimi odličnimi (in tudi dolgimi) testi grafičnih kartic. Šmrk .

6 komentarjev

Everglidova LAN oprema

Dan's DATA - Everglide je znan po svojih odličnih podlogah za miške, pred kratkim pa so se odločili, da se preizkusijo tudi na področju LAN pripomočkov. Dan's data poroča. Na testu so imeli štiri pripomočke, ki vam lahko (v zameno za denar ) kar precej olajšajo postavitev mreže. Če se hočemo udeležiti LAN patyja moramo najprej prinesti svoj računalnik. Monitor, in ostali pripomočki še nekako gredo, pri ohišju pa je vedno določen odstotek tveganja, da nam bo le-to padlo na tla. Everglide nam je ponudil poseben komplet, ki je namenjen prenašanju ohišja. Celotna stvar izgleda kot nekakšen trak z ročajem, ki ga ovijemo okoli ohišja. Na LAN partyju so potrebni tudi kabli, s katerimi računalnik priklopimo na HUB, vendar se včasih zgodi da zasedejo kar veliko prostora (posebej pri prenašanju), pa še zapletajo se. Tudi za tiste, ki jim zapletajoči kabli povzročajo kar precej preglavic so pri Everglidu poskrbeli s posebnim rolojem, na katerega se kabel navije. V Everglidovi lučki ne vidim kake pametne...

0 komentarjev