»

Štirinajst grafičnih kartic pod drobnogledom

3D Chips.net -

Ob testih boljših grafikulj, s katerimi vas, roko na srce, tudi Slo-Tech zelo pridno zalaga, se navadno posvetimo uporabnosti kartic v igrah, zakaj največ njihovih kupcev jih bo uporabljalo prav v ta namen. Ni pa to edini področje, kjer potrebujemo močne kartice.

Včeraj so na 3D Chips spisali test kar štirinajstih grafikulj, pri katerem jih ni njihova hitrost v igrah niti malo zanimala. To pot so bile se kartice namenjene zahtevnim uporabnikom, ki se ukvarjajo s CAD oblikovanjem. Na 27 straneh testa so kartice FireGL, Wildcat, Radeon 9700 Pro, Quadro FX in GeForce 4 podvrgli testom v Spring Marku, Mayi, 3ds Maxu, Cinebenchu, Invetnorju 7 in SolidWorksu. Test!

2 komentarja

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Od legend pa do danes

Slavni VooDoo

vir: Digit Life
Digit Life - Na Digit Life so si vzeli čas in nam pripravili seznam grafičnih kratic od leta 1998 pa vse do danes. V spisku, ki obsega čez 50 kartic se pojavljajo tudi imena legendarnih grafičnih kartic, kot so: NVIDIA Riva 128 4MB, NVIDIA RivaTNT2 M64 32MB, 3dfx Voodoo3 16MB, ATI RAGE 128 PRO 32MB, ... Poleg res dolgega spiska, pa so grafikulje tudi stestirali, in sicer v treh testih. Po rezultatih testov je zelo lepo vidno, kako je tehnologija grafičnih pospeševalcev napredovala. Preberite si celoten članek ter rezultate testa.

6 komentarjev

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev

Thermalright SLK 700

Viper's Lair - Thermalright SLK 700 je manjši bratec enega izmed najbolj uspešnih zračnih hladilnikov za SocketA procesorje -- SLK 800. Kot smo že omenili, je ta model majhen, zategadelj je na njem serijsko lahko največ 74-milimetrski ventilator. Ker je tak ventilator dokaj težko dobiti, hladilnik sprejme tudi 70 in 60 mm ventilatorje. Čeprav se pritrdi preko podnožja procesorja, je stik še vedno dober, o čemer pričajo tudi rezultati. Test.

13 komentarjev

Test Duron 1.2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's hardware so objavili test AMDjevega Duron 1.2 GHz procesorja. Primerjali so ga z vsemi modeli P4 in AMD XP procesorjev ter Celeronom 1.2 GHz. Test je zelo obsežen in temeljit ter pokriva testiranje v večini današnjih aplikacij. Tu najdete test, o rezultatih bom pa zaenkrat molčal. Tako je edina možnost, da izveste rezultate ta, da sami kliknete na link in odsurfate na test. Pa veselo branje.

0 komentarjev

Blowhole

Bit Technologies - Bit-Tech se še vedno ne dajo in nam vedno znova pripravijo kaj zanimivega. Sicer tokrat nimajo kakšnih silnih novosti, vendar pa so nam pripravili spet en krajši članek o izdelavi blowhola. Ker človeka ob veliki količini podatkov (novic) velikokrat zagrabi skleroza, vam predlagam, da si osvežite že morebitno rahlo pozabljeno znanje .

1 komentar

Veliki test grafičnih kartic

Digit Life - Na Digit Life so pripravili res ogleda vreden test grafičnih kartic. V testu boste našli:
  • 33 grafičnih kartic
  • 4 različne konfiguracije računalnikov
  • 14 iger
  • najnovejši gonilniki
  • analiza zmogljivosti
  • analiza kvalitete slike
  • ocena glede na ceno in kvaliteto
  • velika zbirka posnetkov iz iger, za predstavitev kvalitete slike na posameznih karticah
  • in še veliko več...
Za celoten test se odpravite na ta naslov.

0 komentarjev