»

TwinMOS & Buffalo Technologies DDR 466

Tom's Hardware - Pred kratkim se je na trgu pojavil DDR 466 oz. PC3700 pomnilnik, ki na papirju močno prekaša svoje predhodnike. Da pa bi ugotovili sposobnosti te nove tehnologije so na Tom's Hardware stestirali pomnilnik dveh različnih proizvajalcev. A zanimivo je, da tokrat v test ni bilo vključenih odmevnejših podjetij kot sta OCZ ali Kingston, temveč le TwinMOS in manj znani Buffalo Technologies. Prišli so do zaključka, da je ta tehnologija primerna za navijanje, medtem ko nenavita ne izkoristi vseh zmožnosti.

4 komentarji

Nagradna igra na OCAddiction!

OCAddiction - Da, prav ste slišali. OCZ Technology so spletni strani OCAddiction priskrbeli 5 ploščic PC3200 DDR pomnilnika s pasivnim hladilnikom, na katerih je vgraviran njihov logo. Na OCAddiction so se odločili pomnilnik podariti igram lačnim množicam, zatorej če bi radi postali srečni lastnik dotičnega pomnilnika, si oglejte stran in sodelujte v zastonjski nagradni igri. Za rezultate boste morali počakati do 23. maja, kajti takrat bo žrebanje.

1 komentar

Primerjava pomnilnika PC3500

NexusHardware - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta, saj na njej sloni večina sposobnosti računalnika. Trenutno se v svetu nahaja kar nekaj izvrstnih proizvajalcev , ki so drug drugemu huda konkurenca. Med najboljše spadajo podjetja kot so Kingston, Corsair, Mushkin in Geil. Da bi ugotovili kateri je najboljši so na Nexus Hardware stestirali pomnilniške ploščice prej omenjenih podjetij. Po sposobnostih je zmagal Mushkin, ki je vladal v skoraj vseh testnih programih.

6 komentarjev

Lian Li na videu

3dGameMan.com - Lian Li je je eden izmed najkvalitetnejših proizvajalcev ohišij. Tokrat so si na 3D Game Man ogledali Lian Li PC 05. To ohišje sicer spada med "cenejše", vendar je v njem še vedno zbrana vsa kvaliteta prej omenjenega podjetja. Glavna značilnost tega ohišja je sama zgradba, saj je zgrajen iz aluminija, ki močno zmanjša težo. Poskrbeli so tudi za hlajenje, saj poleg ohišja dobimo tudi 3 ventilatorje, ki bi morali zadoščati povprečnemu uporabniku. Kratek videoposonetek tega ohišja je tako kot vedno na voljo v *.WMV in v *.MOV obliki.

2 komentarja

OCZ EL PC3700/PC3500

Mikhailtech - OCZ je eden izmed najkakovostnejših proizvajalcev DDR pomnilnika. Njihovi moduli slovijo predvsem po dobrih navijalskih sposobnostih. Tokrat so si na Mikhail Tech ogledali ploščici DDR433 in 455 pomnilnika, ki je ravno prešel iz prototipne faze. Zaradi toplote, ki jo proizvajata, je na vsak modul nameščena bakrena ploščica, ki služi kot pasivni hlaidlnik. Ugotovili so še, da je pomnilnik dober za navijanje, še posebej na nForce II in Granite Bay ploščah.

2 komentarja

OCZ PC3200 pomnilnik

Tweak Town - Pomnilnika današnje dni kar nimamo dovolj. Predvsem pomemben je pri operacijah z velikimi datotekami, njegova kvaliteta pa je pomembna pri navijanju. OCZ proizvaja ene izmed najboljših pomnilniških ploščic na obličju Zemlje. So zelo priljubljene med vsemi, ki hočejo iztisniti iz svojega računalnika vsak poslednji "hitrostni atom". Na Tweak Town-u so stestirali OCZ Dual Channel PC3200 EL DDR SDRAM . Že iz imena izvemo, da je pomnilnik namenjen dvokanalnemu delovanju, saj v paketu dobimo dve ploščici pomnilnika. V sinhronem delovanju je največja prednost tega sistema v hitrosti. Seveda je ta opcija na voljo le z nForce II in Granite Bay ploščami.

6 komentarjev

Najboljši leta 2002

OC Prices - Če si vzamete trenutek ter pregledate to stran, boste lahko prebrali mnenje OC Prices o najboljših računalniških podjetjih leta 2002. Zmagovalna podjetja? Sodeč po njihovem mnenju je Abit najboljši proizvajalec osnovnih plošč (se ne strinjam), Lian Li najboljši proizvajalec ohišij (no, ja... [:D]), Samsung najboljši proizvajalec zaslonov (hm, okej...), Albatron najboljše novo podjetje (prvič slišim [:D]), Cambridge Soundworks najboljši proizvajalec zvočnih računalniških naprav (v redu [:D]), Swiftech najboljši proizvajalec hladilnikov (hm...), ter Vapochill Mark 2 Premium ohišje najboljši izdelek leta. Mnenja v oklepajih lahko mirno izpustite. Klik!

4 komentarji