»

Wikileak s sporočili 11. septembra

CBS News - Spletna stran Wikileaks, kamor lahko viri s celega sveta pošiljajo bolj ali manj občutljive in ne tako zelo javne dokumente, ki pa bi jih morala javnost vseeno videti, bo spet ponudila nekaj gradiva. Kot piše Wired, so dobili več kot pol milijona prestreženih sporočil, ki so jih 11. septembra 2001 po terorističnih napadih na New York poslale vladne službe, gasilci, policisti, novinarji in drugi. Branje bo nedvomno zelo zanimivo, saj je moč lepo videti, kako neusklajene so bile ameriške agencije ob napadu. Medtem ko so nekatere pozivale k takojšnji evakuaciji nujnega osebja v kompleks Mount Weather, je bila FEMA povsem ohromela. Še ob pol enih popoldne od sebe niso spravili nič drugega kakor Izjave še nimamo.

Zanimivo je tudi, kako so se na Wikileaks prikopali do teh sporočil, ki so, kot kaže na prvi pogled, avtentična. Možnosti je več, najverjetnejša pa naj bi predpostavljala zračno prestrezanje. Pošiljanje namreč ni bilo enkriptirano, marveč zgolj opremljeno s kodo, ki je...

12 komentarjev

Pipin odprti termin: IPCOP

Slo-Tech - V torek 12. aprila ob 19.00 na Pipinem odprtem terminu Gašper Žejn (Kiberpipin krotilec storitvenih strežnikov) predava o namenski distribuciji Linuxa za domače usmerjevalnike.

IPCOP je namenska linux distribucija za usmerjevalnike. Ogledali si bomo zakaj je to distribucija, ki je kot nalašč za vašo domačo mrežo in kako lahko vaš (precej) stari računalnik spet pretvori v zelo koristno zverino. Podpira tudi IPSEC šifriranje, kar pomeni, da lahko z nekaj truda do domačega omrežja dostopate tudi z notebookom, ko boste na letovanju na Bahamih.

Vabljeni!

22 komentarjev

Vodni bloki na kupu

HardOCP - Da, da, nedvomno je konec tistih časov, ko smo vodno hlajenje naših mlinčkov šteli pod eksotiko. V želji po iztisku še tistih zadnji megahercev, postaja vodno hlajenje namreč vedno bolj zanimivo in uporabljano tudi pri povprečnih uporabnikih. In brez vodnih blokov pri takem športu pač ne gre. Pravi overclockerji po duši, si jih sicer naredijo sami, vsem ki pa nimate toliko časa ali znanja, pa so na voljo tudi že sestavljeni kompleti.

Na HardOCP so vzeli na test kar devetnajst vodnih blokov in jih dodobra izmučili, saj so jih spojili s trenutno najbolj vročima Pentium in Athlonom na trgu. Vsekakor zanimiv test, škoda je le, da jih večina ni dobavljiva v materi Kokoški.

0 komentarjev

AOL kupuje RedHat?

Slashdot - Tole je pa že mal too much. Sicer ni še njikjer drugje potrjeno, ampak AOL-TimeWarner naj bi se zanimal za nakup RedHata. Stvar je z AOLove strani še kar logična, saj če hočejo res globalno medijsko dominacijo, bodo moral prej ko slej obvladat tudi operacijski sistem. Znano je, da so si z MSjem že nekaj let precej v laseh (instant messaging, Mozilla vs. IE, AOL vs. MSN...). So pa še druga vprašanja, saj je mogoče interes AOLa celo uničiti Linux na desktopih, saj je preveč svoboden, da bi sprejel uveljavljanje 'content protectiona', ki si ga TimeWarner tudi nedvomno želi...
Če bo deal resnično sklenjen, potem je vprašanje, če bo koristil komurkoli razen AOLu.

9 komentarjev