»

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/W

Sezam, odpri se!

vir: HotHardware
HotHardware - Danes se hitrosti CD zapisovalcev večajo in večajo, veča pa se tudi potreba po velikosti medijev. DVD je zelo primeren za tako hranjenje podatkov, na žalost pa je še razmeroma drag. Na HotHardware so si pobliže pogledali Plextorjev najnovejši DVD zapisovalnik PX-504A, ki na DVD+R medije piše z največ 4x hitrostjo, na DVD+RW pa z največ 2,4x. Na trenutno še najbolj uporabljane -- CD-je -- pa boste lahko žgali s hitrostjo 16x oziroma 10x na CD-RW medije. Podpira en kup najnaprednejših tehnologij kot je, na primer, Burn Proof. Dostopni časi se gibljejo okoli 120 ms za CD oziroma 140 ms za DVD.

Združljiv je z Windows 98 SE/2000/ME/XP. Za to napravo pa boste potrebovali razmeroma hiter mlinček, ki naj bi imel minimalno 800 MHz...

2 komentarja

PlexWriter Premium

Digit Life - Podjetje Plextor je naznanilo, da bo na trg poslalo novo družino CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovano. Zapisovalniki bodo sposobni pisati s hitrostjo 52x in prepisovati z 32x. Izdelovali bodo tudi zunanje enote, ki jih bomo priklopili na USB. Pričakujemo jih lahko v mesecu maju, cena pa naj bi se gibala okoli 119 eurov. Izvirna novica ter podrobnosti.

boštjan dodaja še to, da bo z njimi moč peči tudi 1,2 GB datoteke na 99-minutne CD-Rje.


0 komentarjev

Test dveh 52X pekačev

NeoSeeker - Danes so postali CD zapisovalniki s hitrostmi 40x in več že povsem standardni. Razlog za to je drastično nižanje cen. Na NeoSeeker so na test postavili dva pekača s hitrostjo 52x in sicer dveh podjetij: Samsung ter MSI. Njuna maksimalna hitrost pisanja na CD-R medije je 52x; na CD-RW 24x; bereta pa z največjo hitrostjo 52x.

Oba podpirata en kup tehnologij. Samsungov model ima celo 8 MB predpomnilnika, MSI-jev pa le 2 MB, medtem ko imata oba dokaj kratke dostopne čase. Pri taki hitrosti boste imeli poln CD zapečen v manj kot treh minutah. Seveda imata oba priložene tudi nekaj programske opreme. Torej, če si lastite 48x ali pa 40x pekač ni potrebe, da bi kupovali...

10 komentarjev

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev

Črni Plexorji

Guru 3D - Plextor je najavil svoj novi "pekač", ki bo pekel pri 40x-hitrosti 8-O . To pomeni, da bo zgoščenka (oh, kako te ljubim Toporišič) zapečena v manj kot treh minutah. Kar je lepo :)) . Kar pa je pri tem pekaču zanimivo je to, da bo v črni barvi. To pa ne zaradi mnenj modifikatorjev (nas), da je bež barva že zelo, zelo dolgočasna, ampak zaradi tehničnih razlogov. Črna barva naj bi namreč vpijala lasersko svetlobo, ki škodi zgoščenki. Tako da s tem, ko črni pladenj vpija slabo lasersko svetlobo, dobra laserska svetloba bolje opravi svoje delo. Tudi PCB naj bi bil posebej skonstruiran, da bi preprečeval hreščanje. Jitter torej. Dotičnemu pekaču bo ime PlexWriter 40/12/40A, Plextor bo zanj dajal dveletno vrnemo-denar-če-se-vam-kaj-pokvari garancijo. Lepo.

16 komentarjev

Plextor napada

M3DZone - Komaj smo se opomogli od navala dvaintridesetkratnikov, že je Plextor izdal 40x verzijo svojega PlexWriterja. To pomeni, da lahko prepisovalnik pri najvišji hitrosti pisanja doseže prenose hitrosti kar 6000 KB/s! Tudi hitrost prepisovanja je višja, tokrat 12x. Počasi se bo začela doba novih prepisovalnikov, saj je 40x za vsakega navadnega smrtnika že dosti preveč. Bodi dosti hitrosti pisanja - glavice naj staknejo skupaj za povišanje hitrosti prepisovanje, kvalitetnejše zapisovanje glasbe, lepši izgled ter nižje cene. Bomo videli, kaj bo prihodnost prinesla. Za specifikacije Plextor 40/12/40A pa klik!

5 komentarjev