»

Creative-ov brezžični nadzor nad multimedijskimi programi

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Podjetje Creative je zelo znano po svojih zvočnih karticah in ozvočenjih. Vendar pa se sem ter tja lotijo tudi česa drugega. Tokrat so na Bjorn 3D testirali brezžično kontrolno ploščo za DVD-igratorje in ostale multimedijskie programe (daljinec, po domače -- alien-w). Majhna velikost in povsem enostavna namestititev sta glavni odliki. Zadevo so preizkusili in ji prisodili oceno le 6,5. Zakaj? Preberite!

5 komentarjev

nForceII vs. Granite Bay

Overclockers.com.au - nVidia ni poznana le po izvrstnih grafičnih karticah, temveč tudi po čipovjih nForce, ki so med uporabniki priljubljeni. Na drugi strani, med Intelovimi uporabniki, pa kraljuje Granite Bay, čipovje, katerega je seveda izdelal Intel. Na Overclockers Australia so med seboj primerjali ti dve čipovji. Za testiranje so uporabili ABIT NF7 1.0 in 1.2 verziji ter Gigabaytovo 8INXP. Da bi bili rezultati primerljivi, so vzeli Intel Pentium 4 2400 MHz in AMD Athlon XP 2400+ procesorja.

0 komentarjev

Test treh ABIT NF7-S

ABIT NF7-S

Tech Seekers - Na Tech Seekers so se odločili spisati test treh revizij matične plošče ABIT NF7-S, ki temelji na veznem čipu nForce 2. Vse tri imajo sledeče lastnosti:
  • podpora AMD Athlon procesorjem
  • 3 DIMM DDR reže, do 3 GB pomnilnika
  • Priključek Serial ATA 150 RAID
  • 6-kanalna AC-97 zvočna kartica
  • Podpora 8x AGP
Kako so se vse tri revizije obnesle in kako so jih avtorji uspeli naviti, pa izveste v članku, po branju katerega bi morali znati dobro razlikovati med različnimi revizijami ene osnovne plošče.

0 komentarjev

Še en test nForce 2 mamaplate

Extreme Overclocking - Danes so na Extreme Overclocking objavili test nForce 2 matične plošče, ki tokrat prihaja iz Chaintechove tovarne (7NJS Zenith). Plošča se ne razlikuje od ostalih nForce 2 mamaplat, omeniti pa velja le, da ima SATA priključek in da so ji prisodili oceno 9,6. Da ne pozabim -- v kompletu dobite tudi ogromno dodatkov, kot so recimo slušalke, FireWire kartica, okrogle kable, ... Več o tem.

2 komentarja

Od overclockarjev, za overclockarje...

HotHardware - Abit je pred kratkim izdal eno najboljših matičnih plošč za Intel-ove procesorje - BH7. Na HotHardware so ploščo vzeli pod drobnogled. Temelji na i845PE vezju. Na njej pa boste našli AGP 4X priključek, 5 PCI ter 3 DDR reže za pomnilnik. Seveda ima tudi en paralelni, en serijski, pet priključkov zvočne kartice, 4 USB 2.0, en priključek 10/100 Mbit mrežne kartice, itd. Pa da ne pozabim omeniti še Serial-ATA [:)] .

Zakaj pravzaprav sploh tak naslov novice? Preprosto: matična plošča je odlična za navijanje. Malo so ji povišali FSB, nato zvišali napetost, kasneje zamenjali hladilnik in voila[:D] . Pri 163 MHz FSB je procesor deloval povsem stabilno pri 3,09 GHz. Izvedli so nekaj testov in...

0 komentarjev

ABIT NF7-S: sanje vseh overclockarjev? :)

X-Bit Labs - Tajvansko podjetje ABIT je pred nedavnim na trg poslalo novo revizijo svoje matične plošče NF7 (ki je bila prej kot ne polomija), NF7-S. Sicer je bilo na Slo-Techu objavljenih že kar nekaj povezav do testov, a so na X-Bit Labs spisali še enega. [:)]

Matična plošča je zgrajena okoli vezja nForce2 in ima ogromno priključkov. Na njej boste našli AGP 8X režo, 5 PCI rež, tri reže za DDR pomnilnik, dva IEE1394 (Firewire) ter šest USB 2 priključkov. Prav tako ima vgrajen Serial ATA, 6-kanalno zvočno kartico in hitro mrežno kartico.

Ta matična plošča pa se izkaže predvsem pri navijanju, saj podpira FSB frekvence od 100 MHz pa tja do 237 MHz. Na testu so jo...

13 komentarjev

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

USB ter Firewire rack

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali zanimivo napravo, ki vam pride prav, ko vam zmanjka IDE priključkov na matični plošči. Zakaj v bistvu gre? Gre za t.i. zunanji rack, ki se priklopi na USB ali Firewire priključek in vam omogoča priključitev IDE diskov na računalnik. Zadeva je uporabna tudi v primeru, če želite imeti disk stalno mobilen oz. z njim veliko potujete in ne želite uničiti konektorjev na njem. Na TweakTownu so bili z napravo zadovoljni, saj so si ji prisodili kar devet točk od maksimalnih desetih. Klik!

0 komentarjev