»

Prva KT600 plošča: Epox 8KRA2+

Epox 8KRA2+

vir: AnandTech
AnandTech - Poročali smo že o najavi prve KT600 plošče s strani Epoxa. To novo čipovje naj bi bilo predvsem odgovor na nVidiinega aduta nForce 2, ki ponuja fantastično hitrost in zmožnosti navijanja. Tokrat pa so si na Anand Tech pobliže ogledali povsem novo ploščo iz Epoxa, ki sliši na ime 8KRA2+.

Plošča ima podobne karakteristike kot nVidiin nForce 2. To pomeni, da je tukaj predvsem zelo pomembna kakovost izdelave in predvsem hitrost nabora. Na prvem testu -- navijanje -- se je plošča obnesla razmeroma dobro. Na njej je namreč deloval Athlon XP 2500+, katerega je hladil Volcano 7+ stabilno pri 215 MHz FSB. Pri nadaljnjih testih pa je plošča prej kot ne razočarala, saj preprosto ne prehiti plošče...

3 komentarji

Bartoni in ABIT plošče

Adrian's Rojak Pot - Kot vsi vemo, bo AMD maja splavil procesorje z jedrom Barton, ki bodo delovali pri zunanji frekvenci 400 MHz. Na Adrian's Rojak Pot so spisali kratek, a zanimiv članek o podpori 400 MHz prednjega vodila na Abit matičnih ploščah. V članku boste našli razpredelnici, ki prikazujeta podporo 333 ter 400 MHz FSB na nekaterih Abitovih matičnih ploščah. Vsi, ki si lastite Abitko in vas zanimajo novi Bartoni si le preberite članek.

1 komentar

Navijanje Bartona

vir: HardOCP
HardOCP - AMD je nedavno na trg poslal Athlone XP, temelječe na prenovljenem jedru Barton. Na [H]ard|OCP so si zamisli zanimiv test - navijanje Athlona XP 2500+ z Barton jedrom. Ta procesor deluje pri 11*166 MHz FSB, kar znese 1,83 GHz. Za navijanje so uporabili Asusovo matično ploščo, bazirano na nForce 2 čipovju A7N8X. Preizkusili so tudi, če deluje stabilno pri 200 MHz FSB. Kot pravijo, so ob navijanju imeli mešane občutke, ter doumeli veleresnico -- da pač vsi Bartoni niso narejeni na enak način, kar se odraža v doseženi končni frekvenci procesorja. Na testu se je navijanje kar lepo obneslo, čeprav v njihovih testih navit procesor ni doprinesel k tako visoki razliki v igrah. Več o tem

4 komentarji

LeadTek K7NCR PRO 2: Še ena plošča s podporo 400 MHz FSB

X-Bit Labs - Najnovejši Athloni veselo delajo na 333 MHz FSB, medtem ko ima AMD v kratkem namen na trg splaviti take procesorje s 400 MHz FSB. V naslovu omenjena matična plošča te procesorje podpira. Temelji na nForce2 naboru. Ima 3 reže za DDR pomnilnik in jih podpira vse do hitrosti 400 MHz. Na njej najdete tudi 5 PCI ter en AGP 8X priključek. Seveda ima vgrajene tudi pripomočke za dobro navijanje procesorja. Ta matična plošča temelji na istem PCB-ju kot predhodnik, zato lahko pričakujemo, da bo delovala tudi z Barton procesorji. Več.

0 komentarjev

Abit BH7

vir: HardOCP
HardOCP - Z AMD-jevimi Athloni zadnje čase dosegajo ljudje veliko rekordov v navijanju. Ravno nasprotno pa se dogaja z Intelovimi P4, ki jih zaklenjeni množilniki zelo ovirajo pri navijanju. Medtem ko vsak povprečen navijalec z AMD-jem brez problemov pride do 190 MHz FSB, je s Pentiumi4 povsem drugače.

Pri ABIT-u so skušali temu narediti konec in zato na trg poslali matično ploščo BH7, ki temelji na vezju Intel i845PE. To vezje podpira procesorje s Hyper-Threading tehnologijo, ima podpro do 800 MHz FSB (navitega seveda), ter sprejme procesorje s 400 ali 533 megaherčnim vodilom. Podpira pomnilniške module DDR 400 (največ 2 GB), ima en priključek SATA in vgrajeno zvočno 6-kanalno kartico, mrežno...

0 komentarjev

Test p4 2.4 GHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so stestirali pred kratkem izdanega Pentiuma4 2400 MHz. Procesor so pognali skozi veliko testov ter ga, kot se za tako stran spodobi, tudi navili. Uspelo jim ga je overklokati na 2.8G Hz, kar je kar precej, glede na to, da so voltažo dvignili na 1,6 V in da je bil procesor samo zračno hlajen.
Procesor so primerjali z Athlon XP 1.73 GHz (2100+) in ugotovili so, da v nekaterih, predvsem starejših, aplikacijah še vedno zmaga AthlonXP, medtem ko novejši programi in igre vedno hitreje tečejo tudi na Pentiumu4. Se bo morda vaga prevagala spet na Intelovo stran? Celoten test tukaj.

4 komentarji

Intel Celeron 100mhz FSB !!

X-Bit Labs - No, kot kaže bomo le dočakali tudi celerona na 100mhz FSB. Upajmo, da si pri Intelu niso dovolili česa takega kot samo navijanje procesorja na 100mhz FSB že v tovarni ... kot vemo, že c600/66 deluje prav lepo na 100mhz FSB in dosega hitrost celih 900mhz. Izid je napovedan za 28. januar 2001, cena pa naj bi bila 170$ -- seveda v količinah nad 1000 [:D]

5 komentarjev