»

Thermaltake Mozart Tx: domovanje dveh računalnikov v enem ohišju

TT Mozart Tx

vir: Legion Hardware
Slo-Tech - Thermaltake je zaslovel kot podjetje, ki je ponujalo precej zmogljive hladilnike (še pomnite Orbe in serije Vulcano?), vendar prav po vrhu nikdar niso segli (Thermalright, Scythe). Kasneje so se posvetili tudi izdelavi napajalnikov, dodatkov za ohišja in, seveda ohišjem. Tudi slednja so med uporabniki precej priljubljena, vendar so tudi tu butični primerki (ki jih nudijo npr. Lian-Li in separatisti Silverstone) izjema. Izredno pohvalno pri tem podjetju pa je, da stalno predstavljajo nove in nove ideje, za svoje izdelke pa ne želijo vaših petletnih prihrankov.

Tako so pred kratkim na tržišče splavili, na prvi pogled čudaško ohišje, z imenom Mozart Tx. V 72 cm visok...

15 komentarjev

Lian-Li PC-G50

Slo-Tech - Lian-Li je eden najbolj znanih proizvajalcev ohišij, njegovi izdelki pa dosegajo visoke ocene predvsem zaradi očesu prijaznega minimalističnega dizajna in precizne izdelave. XYZ Computing se je lotil enega njihovih značilnih aluminijastih modelov z imenom PC-G50. Ohišje je majhnega formata (mini tower), vključuje pa podoben koncept vgradnje komponent, kot smo ga omenili nekaj dni nazaj v novici o ohišju Sunbeamtech Zorro -- vse je zaradi boljšega hlajenja obrnjeno na glavo. Opisovalci so bili navdušeni nad kvaliteto izdelave, efektivnim hlajenjem in relativno nizko ceno, zmotila pa sta jih pomanjkanje prostora za...

9 komentarjev

Ohišje Lian Li PC75

OverClock Intelligence Agency - O takšnih ohišjih se je sicer že veliko pisalo, a prav je, da slišimo še kaj -- tokrat je na vrsti Lian Li PC75. Njegove stranice so pretežno narejene iz aluminija, prisotna pa je tudi plastika. Škatla ima že vgrajeno pleksi steklo, tako da tudi nečimrnim ne bo potrebno skrbeti. Če se želite pred sosedi postavljati s svojim ohišjem, bo le-to pravo za vas. Ocena in test tukaj.

3 komentarji

Lian Li na videu

3dGameMan.com - Lian Li je je eden izmed najkvalitetnejših proizvajalcev ohišij. Tokrat so si na 3D Game Man ogledali Lian Li PC 05. To ohišje sicer spada med "cenejše", vendar je v njem še vedno zbrana vsa kvaliteta prej omenjenega podjetja. Glavna značilnost tega ohišja je sama zgradba, saj je zgrajen iz aluminija, ki močno zmanjša težo. Poskrbeli so tudi za hlajenje, saj poleg ohišja dobimo tudi 3 ventilatorje, ki bi morali zadoščati povprečnemu uporabniku. Kratek videoposonetek tega ohišja je tako kot vedno na voljo v *.WMV in v *.MOV obliki.

2 komentarja

Zalman v zvoku in sliki

3dGameMan.com - Na 3D Game Man so nam zopet postregli z videotestom, katerega je opravil Rodney Renolds. Tokrat so se lotili testiranja enega izmed Zalmanovih produktov, ki tokrat ni hladilnik, temveč izjemno tih napajalnik. Testirali so 300 W različico, obstaja pa tudi 400 W, ki proizvede enako količino hrupa. Eden izmed razlogov za tišino je zagotovo avtomatski sistem za uravnavanje vrtljajev, ki se prilagaja glede na temperaturo. Kratek film je na voljo v .WMV in .MOV obliki. Seveda boste vsi, ki imate dial-up dostop do interneta, morali malo počakati.

1 komentar

Petnajst ohišij na kupu

Tom's Hardware - Na trgu ohišij so že kar nekaj časa prisotna ohišja, ki odstopajo od tistih neizvirnih bež sorodnikov. Prav danes so na Tom's Hardware spisali pravi megatest ohišij, v katerega so vključeni skoraj vsi večji proizvajalci. Gotovo sta najbolj poznani imeni Lian Li in Antec, a ni bilo vključenega Chiefteca, katerega izdelki so dokaj podobni Antecovim. Če vam ohišje ni le škatla, ki prav nadležno ropota, morate članek obvezno prebarti.


Zahvala Trubadurju....

3 komentarji

Lian Li PC-9300

AnandTech - Na Anandtechu so opisali novo Lian Li PC-9300 ohišje, ki ga bodo kupili tisti, ki želijo imeti računalnik povezan s televizijo in domačim Hi-Fi sistemom, kaj več pa od ohišja ne gre pričakovati. Napajalnik in matična plošča morata biti prilagojena velikosti ohišja, vendar ne skrbite, saj več kot dobro grafično, zvočno in mrežno kartico v tem sistemu tako ali tako najbrž ne boste potrebovali. Ohišje je aluminijasto, z modrimi diodami. Klik!

0 komentarjev

Global WIN YYC-8870

RipNet - Drugo ohišje danes prihaja iz tekočih trakov Global WINa, opisali pa so ga pri RipNetu. Ohišje je iz aluminija in ima sprednjo masko lepo zaobljeno. Pred 5,25" pogoni je pokrov, saj so zaščiteni proti elektromagnetnim impulzom. Pogoni lepo zdrsnejo v reže in se pritrdijo s posebnimi plastičnimi zatiči, priloženi pa so tudi posebni distančniki, ki omogočajo lažjo namestitev matične plošče. Poleg ohišja dobimo tudi 2 Powerlogicova 80mm ventilatorja in PalčneŠraufe™ za lažjo pritrditev stranice. Zaradi aluminija, iz katerega je kištica izdelana, tehta le 5 kilogramov. Po besedah avtorja članka sta minusa le težavna namestitev trdih diskov in majhna odprtina za disketnik na sprednji maski. Vsekakor je nakup ohišja priporočljiv (a ne pri nas - kar postaja že kliše), tako da čimprej preberite opis.

1 komentar

OCP Silver Pro Gamer ohišje

I Am Not A Geek - Aluminijasta ohišja počasi postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas. Poleg Macasovih, ki so postale med našimi uporabniki že kar nekakšen zakon, pa so se pojavila še nekatera drugih proizvajalcev. Novi proizvajalci poizkušajo znana podjetja kot so Lian-Li in Cooler Master presenetiti predvsem na enem področju - ceni, saj sta si prej omenjeni podjetji dali kar pošteno naviti cene svojih izdelkov. Med takimi podjetji je tudi firma, ki je naredila ohišje OCP Silver Pro Gamer. Brez napajalnika pa ga lahko kupimo že za dokaj znosnih 95 $. Opis si lahko preberete na IANAG. Presodite sami, če je vredno uvoziti ohišje iz tujine in prezreti Chieftechovo ponudbo v Sloveniji ;) .

0 komentarjev

Antec SX1030 ohišje

Rizenet - Test tega ohiša sem zalsedil na Rizenetu. Je midi velikosti in ponuja obilo razširitvenih možnosti. Vgrajen je 300w napajalnik (v SX1040 različici 400w). Prav tako so vgrajeni štirje 80 mm ventilatorji, ki dokaj dobro prevetrijo celotno ohišje. Spodbudna je predvsem cena tega ohišja, ki znaša $99, kar je približno 25 tisoč sitov.

0 komentarjev