»

Lepota je vse...

Burnout PC - Tudi v računalnikih je lepota velikega pomena, saj je možno dobiti precej izdelkov, ki imajo zelo malo praktičnega pomena, a pripomorejo k izgledu ohišja.

Eden izmed šminkerjev je tudi Coolermasterjev procesorski hladilnik, imenovan Jet7, katerega so si ogledali na BurnOutPC. Ob prvem pogledu bi kmalu lahko rekli, da je kakšen reaktivni motor, saj so njegove linije zaobljene in aerodinamične. Na žalost je baker najti le v dnu hladilnika, medtem ko so rebra še vedno aluminijasta. Poleg oblike ga od ostalih loči namestitev ventilatorja, saj je le-ta obrnjen vzporedno z rebri in zrak nad rebra potiska iz strani. To se pozna predvsem po bolj usmerjenem zračnem toku in izničenju mrtve...

7 komentarjev

Coolermaster XDream Special Edition in Coolermaster Aero 7

Amdmb.com - Tokrat so si na Amdmb.com pogledali dva hladilnika za AMD-jeve procesorje. Oba je izdelalo podjetje Coolermaster ter jima nadelo imeni XDream Special Edition in Aero 7. Prvi deluje pri voltaži od 7 do 13,2 V ter s hitrostjo od 2000 do 4800 obrati na minuto, drugi pa se vrti s 1900 do 4500 obratov na minuto ter deluje pri napetosti od 7 do 13,8 V. Poglejte si rezultate testa, kjer so ju primerjali tudi z drugimi hladilniki. Poleg vsega pa so opravili tudi test glasnosti. Več o tem ...

2 komentarja

Aero7 in XDream SE

Metku.net - Coolermaster je na trgu hlajenja prisoten že kar nekaj časa. Eden izmed najbolj popularnih hladilnikov je XDream, ki se je izkazal za zelo učinkovitega. Na Metku Mods pa so si ogledali Coolermaster Aero7 in XDream SE. Zelo zanimiv je prvi hladilnik, saj je ventilator postavljen vzporedno z rebri in zaradi usmerjenega zračnega toka ne ustvarja "mrtve točke", kjer pri normalnih ventilatorjih ni prepiha.

6 komentarjev

XDream SE

Tech Extreme - Cooler Master je pred nekaj časa na trg poslal enega izmed uspešnejših hladilnikov -- HSC-V83 XDream. Nastala pa je izboljšana verzija imenovana HSC-V83 XDream SE, ki je napredovala predvsem v zgradbi saj so rebra iz samega bakra. Poleg hladilnih reber in ventilatorja je v komplet vključen še potenciometer, katerega vstavimo v prazno režo v ohišju, kjer se ponavadi nahajajo izhodi in vhodi PCI naprav. Hladilnik sicer ni SLK-900 a moral bi zadostiti vsem potrebam povprečnega uporabnika.

0 komentarjev

Thermalright SLK 800

Viper's Lair - Thermalright SLK 800 je zagotovo eden izmed najbolj priznanih zračinh hladilnikov. Eden izmed poglavitnih razlogov je gotovo baker, saj sestavlja ves hladilnik. Baker pa tudi ni preveč lahek, zato ta zverina tehta kar okoli pol kilograma. Seveda moramo k temu prišteti še nekaj gramov za ventilator, katerega moramo ponavadi dokupiti. Če vam v kakšnem predalu odveč leži kakšnih 15 tisočakov o nakupu dobro premislite.

8 komentarjev

UV risanje

Metku.net - Dandanes ni nič posebnega, če prebarvamo tisto dolgočasno belo ohišje in nanj narišemo svoj vzorec. Nekateri so šli malo dlje in začeli barvati stvari kot so modemi, grafične kartice, zvočne kartice.... Na Metku Mods pa so stvar popeljali en nivo više in začeli ustvarjati z UV kemičnim svinčnikom. Lotili so se polepšati Albatronovega GF4 Ti4200. Vzeli so ga iz ohišja in začeli barvati povezave na vezju kartice. Po težavnem opravilu so stvar namestili nazaj v ohišje in prižgali UV katodo. Učinek je bil izjemen, saj se je kartica spremenila v občudovanja vredno umetnino. Vsekakor zanimiva modifikacija.

7 komentarjev

Ventilator brez mrtve točke

Overclockers Australia - Večina ventilatorjev ima na sredi elektronsko vezje, ki vrti lopatice. Ker je to vezje dokaj veliko ter obilno pride do mrtve točke, kjer veter ne piha. To je ravno na sredini ventilatorja, tam kjer pri večini hladilnih reber potrebujemo ravno najboljši zračni pretok.
Nekateri proizvajalci hladilnikov za računala so se temu izognili tako, da so namontirali na rebra kar 2 ventilatorja. Samo zakaj bi povečevali glasnost ter porabo z dvema zrakomlatoma, ko lahko brihtni inžinirji sestavijo ventilator brez mrtve točke.
Kako? Enostavno (ok, ideja je enostavna), zakaj pa...

12 komentarjev