»

Nov način vdora v bančne avtomate

Schneier.com - Kot na svojem blogu poroča Schneier, je v ZDA za zdaj še neznani storilec oropal nekaj bančnih avtomatov na precj hi-tech način.

Storilec je namreč za bančni avtomat Tranax Mini Bank 1500 iz spletne strani proizvajalca pridobil uporabniški priročnik. V njem je med drugim lahko prebral navodila kako vstopiti v administracijski način s privzetimi gesli. Ker bančni avtomat ni imel spremenjenega privzetega gesla, je storilec preprogramiral avtomat tako, da je namesto 5-dolarskih bankovcev izplačeval 20-dolarske.

Kljub varnostnim kameram in domnevni visoki varnosti avtomatov, je za zdaj še neznani storilec po izplačilu veselo odkorakal z štirikratno vsoto denarja prigoljufanega denarja v žepu. Goljufijo so odkrili šele po devetih dneh.

33 komentarjev

Teden mladih 03

Slo-Tech - Teden mladih je najdaljši teden v maju, ki kljub imenu ni usmerjen samo na mladinsko populacijo, temveč je privlačen tudi za starejše, vse, ki si želijo zabave, športa in kulture v enem mestu, v Kranju. Letos bo že devetič zapored spremenil mestno podobo Kranja v nasmejano in prijazno središče, saj bo v devetih dnevih zaživelo preko sto dogodkov, ki bodo mestne ulice obarvali z zabavnimi prireditvami za najmlajše, športnimi dogodki in tekmovanji, filmskimi projekcijami in gledališkimi predstavami, večernimi koncerti takšne in drugačne glasbe, pa kulturnimi dogodki, kot so literarni večeri, plesne predstave in potopisna predavanja. Vsekakor vsega po malem, kar spreminja Teden mladih in mesec maj v težko pričakovani praznik vseh Kranjčanov in okoličanov.

Poskrbljeno bo tudi za vse navdušence nad računalniškimi igricami - LAN party bo na sporedu drugi vikend (16. - 18. maj). Nekaj praktičnih nagrad, dokazovanje mojstrstva za tipkovnico, vsesplošna zabavan, ... na Tednu mladih '03!

1 komentar

Devet dni CS-ja

Slo-Tech - Ne vem, kaj si mislite vi, a ko sem sam prebral tak naslov sem mislil, da gre za kak LAN party. Ko pa sem bral dalje sem videl, da gre za nekaj povsem drugega. 14-letni Romun Michel Savin je devet dni (ja, devet dni) neprestanoma igral vsem znano igro Counter-Strike. Po devetih dneh se je zgrudil in odpeljali so ga v bolnišnico. Zdravniki so rekli, da je bil psihično in duševno povsem izčrpan. Kot pravi njegova mama se ni niti umival, izgubil pa je skoraj 9 kg. Doma je baje celo kradel denar in se lagal, da bi lahko prišel do interneta in igral Counter-Strike. Hja ... pa naj še kdo reče, da igre niso nevarna droga. [:D] Izvirna novica.

7 komentarjev

Boti za CS

Overclockers Australia - Counter Strike je odlična igra, saj ni boljšega občutka, ko čakaš v popolni temi in nato mimoidočemu hladnokrvno odstreliš glavo. Vendar, če nimate ravno mreže, kabla ali ADSL-ja, vam položnica, ki vam jo bo vsak mesec izstavil Telekom ne bo prav nič všeč. Če vas vedno muči omejitev ali misel na denar, ki ga boste morali plačati ob astronomskem telefonskem računu, potem je najbolje, če se streljate z umetnimi nasprotniki. Sicer občutek ni ravno najboljši, vendar zadostuje za prvo silo. Kako usposobiti Counter Strike, da boste imeli bote, si preberite na tej strani.

0 komentarjev

Smrt

Guru 3D - No, to je pa žalostna in zaskrbljujoča novica. Na Tajskem je nek moški umrl zaradi prekomernega igranja Counter Strike-a. Tu ne gre za 80 letnega dedija, ki bi izdahnil začudenja nad Steyr Aug puško, ampak 22 letnega računalniškega zanesenjaka, ki je cel dan (s tem mislim 24 ur) preživel pred računalnikom in igral CS v cyber cafeju. Ker ga je 24 ur stalnega umiranja v igri in groznega laga tako znerviralo, je ubogi človek doživel infarkt! Odpeljali so ga v bolnišnico, a zaman. Bil je že mrtev.
Eden izmed tajskih časopisov, ki so objavili zgodbo, poroča, da v nekaterih zelo popularnih Tajskih cyber cafejih ponujajo zraven plastenke vode tudi tabletko amfiteminov, ki držijo igralca pokonci dlje. Torej... minuto tišine prosim za ubogega CS fanatika. Slava mu!

10 komentarjev