»

WinAmp vstal od mrtvih

Slo-Tech - Še pred razmahom pretočnih storitev, ko smo glasbo na računalnike kopirali z zgoščenk ali internetnih storitev (Napster), je kraljeval predvajalnik Winamp. Časi so sedaj drugačni, a WinAmp ostaja, dasiravno prilagojen novostim. Pred štirimi leti je izšla verzija 5.8, sedaj pa je na voljo WinAmp 5.9 RC1 Build 9999. Za zdaj jo označujejo še kot RC1, saj ima nekaj hroščev, ki jih bo treba še odpraviti (tudi lažno pozitiven odtis v nekaterih protivirusnih programih).

Zgodovina WinAmpa je pestra. Prva verzija je izšla davnega leta 1997, nato pa je bolj ali manj redno izhajal do leta 2013, ko je z verzijo 5.666 umrl. Tako je ostalo dolgih pet let, dokler ni oktobra 2018 na internet pricurljala verzija 5.8, ki so jo potem razvijalci tudi uradno postavili na splet. Obljubili so nadgradnjo in da projekt še ni mrtev, smo lahko opazili novembra lani, ko je prenovo dobila spletna stran. Sedaj pa je pred nami WinAmp 5.9 RC1.

Vizualnih sprememb ni zelo veliko, večina novosti se skriva pod...

67 komentarjev

Vrača se WinAmp

TechCrunch - Kultni predvajalnik glasbe WinAmp, ki je izšel pred 21 leti in ki je zadnjo verzijo ugledal pred štirimi leti (5.666), se vrača. Svoj čas je bil WinAmp najpriljubljenejši predvajalnik datotek MP3, sedaj pa se kani vrniti v ambicioznejši obliki. Belgijski Radionomy, ki je leta 2014 kupil WinAmp, je sedaj napovedal skorajšnji izid WinAmpa 5.8, prihodnje leto pa lahko pričakujemo WinAmp 6.

WinAmp je bil pri svojem delu zelo dober, a ni preživel prihoda iTunes in podobnih storitev za pretočno predvajanje glasbe. V resnici ni bilo nujno, da se je to zgodilo. Z nekaj manj zgrešenimi potezami bi bil danes WinAmp prav lahko na mestu iTunes. Alexandre Saboundjian, izvršni direktor Radionomyja, je napovedal, da se bo to spremenilo. Novi WinAmp bo ponujal...

102 komentarja

Varnostna luknja v Winampu

Slashdot - Zelo priljubljen in razširjen predvajalnik takšne ali drugačne glasbe, ostalega zvoka in videoposnetkov utegne kmalu začeti izgubljati na priljubljenosti. Kot poroča Secunia, različice Winampa 3.x in 5.x vsebujejo napako v skrčeni datoteki .wsz (Winamp skin zip file), ki jo uporabniki uporabljajo za novo preobleko programa. Datoteka XML v njej se lahko sklicuje na datoteko HTML, ki jo odpre Internet Explorer, slednji pa z znano napako brez intervencije uporabnika izvede program, ki je tudi del njegove nove "preobleke". Na Winampovih forumih že teče debata. Klik!

43 komentarjev

Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5

vir: Winamp
Winamp - Nullsoft je danes izdal naslednjo različico enega najboljših in zagotovo enega najbolj priljubljenih predvajalnikov glasbe in filmov. Dame in gospodje, Winamp 5! Po tem ko je večina ljudi, ki je winamp 3 celo preizkusila, ugotovila da to ni več winamp kot so ga poznali, so se avtorji tokrat spravili skupaj in združili najboljše lastnosti winamp 2 in 3. Od 2 so vzeli predvsem hitrost(ki je v 3 ni bilo), iz 3 pa predvsem veliko število funkcij. Za natančen seznam poglejte sem, za dolpoteg pa odklikajte semle. Prav tako so izdali različico Pro, ki omogoča luščenje zgoščenk ter pečenje le teh. Cena sitnica je okroglih 14.95 dolarjev.

Na novico sta nas opozorila še CCMbrother in Tody

59 komentarjev

Nov WinAMP

Winamp - Izšla je nova verzija priljubljenega programa za predvajanje glasbe, WinAMP. Tokratna izdaja nosi oznako 2.90, ponuja pa nam kar nekaj novih bonbončkov. Ti so
  • integrirana podpora za vse vrste videa (AVI, MPEG, ASF ...);
  • nov privzeti skin;
  • posodobljena knjižica izvajalcev in nove možnosti urejanja tagov skladb;
  • dodane nove tipkovinčine bližnjice in
  • mnogo odpravljenih bugov in kozmetičnih popravkov.
Dolpoteg treh različnih verzij (lite, standard in full) je mogoč na tem naslovu. Program je freeware.

Zahvala za novico gre Tr0nu.

27 komentarjev

Winamp 2.90 Beta

Slo-Tech - Vsi poznamo programček Winamp za predvajanje glasbenih datotek mp3. V lanskem letu je izšla njegova tretja reinkarnacija, ki pa je bila žal razdelila ljubitelje Winampa na dva tabora, eni so uporabljali verzijo 2, drugi pa trojko. Pri Nullsofu so očitno opazili, da imata hitrost in enostavnost stare izdaje veliko privržencev, tako da niso prenehali z razvojem. Tokrat nam ponujajo različico 2.90, ki pa je še v fazi testiranj (beta). Download tukaj.

13 komentarjev

Winamp

Winamp - Vsi vemo da je program Winamp najbolj priljubljen med uporabniki po svetu za predvajanje mp3 datotek in slovenci zagotovo nismo izjema. Zakaj torej ne bi imeli tudi mi svoj "language pack" za Winamp, če ga imajo že domala vse države sveta [:D]? Na tem naslovu si lahko vunpotegnete "slovenski language pack" za program Winamp (čeprav verjamem, da bi ga vsak znal upravljati sredi noči v hebrejščini če je treba [;)]). Pa vseeno. Ko zadevico pretočite na svoje računalo (cca. 50 kb) in ko file zaženete se vam namesti privzeto v direktorij c:\Program Files\WinAmp\, kar ni nujno prav. Če imate program Winamp v kakšni drugi mapi, preprosto vsebino iz Program Files\Winamp skopirajte v vaš direktorij. Zaženite program, kliknite setup, izberite jezik Slovenščina, Winamp se bo ponovno zagnal in viola, vsa okna in meniji so v slovenščini.

5 komentarjev

Styles XP Beta 4

Slo-Tech - Bralec Tadej Lasic sporoča:

Izšla je nova verzija priljubljenega programčka za spreminjanje izgleda Windows XP sistema, ki prinaša nekaj zelo zanimivih novosti:

  • vsi sistemski DLLji so nespremenjeni,
  • Windows file protection je nespremenjen,
  • ni potreben restart računalnika,
  • veliko novih skinov: CoughDrop, Toothpaste, Community Skin Pack #1,
  • podpora za XP "Whistler" Server Build 3541.
Če vam priloženi skini niso dovolj, odsurfajte na ThemeXP, kjer boste našli še login zaslone in wallpaperje.

Tadej, hvala!

4 komentarji