»

GeIL GT 2 Radeon 9800 Pro -- najhitrejša grafikulja na zemljinem obličju?

X-Bit Labs - GeIL, eden od vodilnih proizvajalcev pomnilniških modulov, je sporočil, da bo v sodelovanju s kanadskim podjetjem ATi izdelal najhitrejšo grafikuljo. Grafični procesor naj bi bil ATi Radeon 9800 Pro s povišanimi frekvencami, celo višjimi kot Radeon 9800 XT. Tiktakanje jedra naj bi bilo predvidoma pri 445 MHz in pomnilnika pri 740 MHz, katerega naj bi bilo 128 MB.

GeIL bo za hlajenje uporabil ThermalTake-ove rešitve. Zanimivo je tudi dejstvo, da proizvajalec...

14 komentarjev

PowerColor Radeon 9800 Pro 128MB

PowerColor Radeon 9800 Pro

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na spletni strani VR-Zone so si pogledali grafično kartico Radeon 9800 Pro, ki jo je izdelalo podjetje CP Technology, bolj poznano pod imenom PowerColor. Kartica je osnovana na Ati-jevem Radeon 9800 Pro čipu ter vsebuje 128 MB pomnilnika, na njej pa najdemo VGA, DVI ter TV-Out priključke. Grafikuljo so temeljito stestirali ter opisali vso opremo, ki jo dobimo zraven kartice same, poleg tega pa so jo preiskusili tudi v navijanju. Pri testih se je obnesla odlično, priporočajo pa jo vsem, ki potrebujejo vrhunsko grafično podporo. Povezava do članka ter testov.




0 komentarjev

Hočete ATI Radeon 9800 Pro?

Slo-Tech - Če si želite to vrhunsko grafično kartico podjetja ATI, si le poglejte tole temo iz foruma strani DriverHeaven. Ker se hitro bliža prvi rojstni dan prej omenjene strani, so se srečnemu članu odločili podariti ATI Radeon 9800 Pro. Da pa lahko sodelujete v igri, morate v forumu imeti vsaj 10 sporočil ter v temo napisati stavek ''I love ATI''. Administratorji bodo kasneje naključno izbrali uporabnika, ki bo dobil grafikuljo, poslano naravnost od kanadskega podjetja.

6 komentarjev

Leadtek Winfast A300 Ultra TD MyVIVO

Hladilnik, da mu ni para

vir: HotHardware
HotHardware - Od splavitvije nVidiine NV 30 serije je preteklo že kar nekaj časa. V tem obdobju so različni proizvajalci izdale svoje modele teh grafičnih kartic, med drugim tudi Leadtek. Podjetje Leadtek je zaslovelo predvsem po svoji Geforce 2 MX seriji, njihovo Geforce 4 Ti serijo pa že od daleč prepoznamo z velikim hladilnikom, ki se bohoti na grafični kartici.

Prav tako je z njihovo NV 30 serijo oziroma po domače FX 5800 Ultra, na kateri hladilnik zavzema domala celo grafično kartico. Karakteristike teh grafičnih kartic smo že ničkolikrat ponovili, a naj vam jih za osvežitev še enkrat povem: 0,13 mikronska tehnologija izdelave, GPU se poti pri 500 MHz, pomnilnik pa pri 1 GHz, AGP 8X podpora, 16 GB/s pomnilniške prepustnosti, 128 MB DDR2 pomnilnika, itd. Na Hot...

6 komentarjev

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

FIC A97P Radeon 9700 Pro

TechSpot - Internet je v zadnjem mesecu ali dveh postal poln GeForce FXov, ki so obnoreli svet. A Radeoni kljub močnemu udarcu še živijo in se uspešno tržijo. Primerek ne tako dolgo nazaj najboljšega Radeona je izdelalo podjetje FIC, proizvodu pa so dali ime FIC A97P Radeon 9700 Pro . Sposobnosti so vam gotovo poznane, zato o tem nima smisla razglabljati, velja pa omeniti zlat hladilnik, ki pokriva GPU in pomnilnik.

3 komentarji

Radeon 9500 Pro na naslednjo stopnjo: 9800 Pro?

Herculesov Radeon 9500 Pro v vsem svojem sijaju

vir: AMD World
AMD World - Na AMD World so spisali zanimiv članek o navijanju Radeona 9500 Pro. Poskušali so ga spraviti na čimvečji takt, morda celo na nedavno splavljenga Radeona 9800 Pro. Opisali so postopek, s katerim so si cilj približali na doseg dlani, modifikacijo opravili in pognali teste. Po rezultatih sodeč se je delo kar izplačalo, saj so rezultati precej višji od tistega, v katerem je bil Radeon 9500 Pro nemodificiran. Dela naj bi bilo skupno za 10 minut -- če boste kupili kakega Radeona 9500 Pro in ga takole modificirali, gotovo ne boste razočarani. Več o tem.

2 komentarja

Test grafične katice 9600pro

9600pro

vir: Beyond 3D
Tom's Hardware - Kot vemo je podjetje ATI nedolgo nazaj napovedalo splavitev novih grafičnih kartic na čipu RV350. In ena od teh je tudi Radeon 9600pro. Na Tom's Hardware so si jo podrobneje ogledali:
  • GPU tiktaka pri 400 MHz, rami pri 300MHz (600MHz če upoštevamo DDR način)
  • ima 128MB spomina
  • izdelan je v 0,13 mikronski tehnologiji
  • prepustnost spomina je 9,6 GB/s
  • podpora tehnologiji SMOOTHVISION 2.1
  • ima 4 ceveovode
In kako se je obnesla? Oglejte si celoten test. Naj povem da je 9600pro slabši od 9500pro, kar je presenečenje, saj naj bi novejši izdelek v tem razredu bil tudi hitrejši od predhodne kartice. No v tem primeru temu ni tako, v tolažbo pa lahko povem, da je hitrejši od geForce 5600ultra, konkurenče nVidie.
Do podobnega oz....

15 komentarjev

Radeon 9800 pro

vir: Guru 3D
Guru 3D - Podjetje ATI -- znano po fantastičnih grafičnih karticah -- je nedavno izdalo naslednika do sedaj najhitrejše grafične kartice Radeon 9700 Pro, Radeona 9800 Pro. V bistvu je prav presenetljivo, kako hitro je napredovalo to kanadsko podjetje. Še pred kakimi tremi leti so se borili za najnižji cenovni razred, danes pa so čisto pri vrhu. Ta kartica naj bi bila odgovor na nVidiino NV30 serijo. Na Guru 3D so na test postavili najnovejšega Radeona in spisali kar 17 strani dolg članek.

Kartica temelji na R350 jedru. Za razliko od Radeona 9700 Pro ima Radeon 9800 Pro GPU zgrajen v 0,13 mikronski tehnologiji. Grafični procesor deluje pri frekvenci 380 MHz, pomnilnik pri 680 MHz, upoštevajoč DDR. Prav tako uporablja...

38 komentarjev

Tyan Tachyon G9700 Pro

X-Bit Labs - Tyan -- tajvansko podjetje, ki je znano po svojih matičnih ploščah -- je nedavno izdalo svojo verzijo ATI-jevega Radeona 9700 Pro. Že na pogled izgleda dokaj dobro, predvsem zaradi svojega kar velikega hladilnega sistema. Ta Tyanov produkt so si ogledali na X-bit Labs; za razliko od pravih ATI-jevih modelov ima z rebri prekrit tudi pomnilnik. S takim hladilnim sistemom bo pripravljen tudi na delovanje pri višjih hitrostih od privzetih (beri: navijanje [:D]). Opravili so nekaj testov kartico tudi navili. Za primerjavo so dodali še Sapphirejev model. Rezultati so zanimivi, zato -- klik!

2 komentarja

Grafične kartice

več strani - Na internetu sem našel kar nekaj testov takšnih ali drugačnih grafičnih kartic, zato vam tokrat podam vse povezave kar v eni novici:
  • Na Kritičnem reaktorju so stestirali več grafičnih kartic namenjenih profesionalni uporabi. Stestirali so 3Dlabs Wildcat VP870, nVidia Quadro 900 XGL ter ATI FireGL 8800. Kako so se kartice obnesle v profesionalnih aplikacijah, si preberite tukaj.


  • Na [H]ard|OCP so stestirali Ati-jeva najmočnejša stroja - Radeona 9700 Pro in 9800 Pro. Kot vemo, se jedri teh dveh kartic razlikujeta in v ta namen so Radeonu 9800 Pro znižali frekvenco pomnilnika in procesorja, da bi opazili razlike. Kaj so ugotovili si poglejte tukaj.


  • Pa pojdimo naprej - na Techspot-u so stestirali Sapphire Atlantis Radeona 9500 Pro in Crucial Radeona 9700 Pro....

4 komentarji

Radeon 9700 pro --> Radeon 9800 pro

Icrontic - Si lastite Radeona 9700 Pro pa vam je postal premalo zmogljiv? Si želite novega Radeona 9800 Pro pa nimate kupov denarja? Seveda se da vašo 9700-tko z malo truda predelati in že "imate" najnovejšega Radeona 9800 Pro.

Na Icrontic so opisali celoten postopek, kako narediti tako imenovani "Soft Mod". Postopek ni tako težak kot se sliši, le gonilnike je potrebno malce "shekati". Ampak tako modificiranje grafične kartice - ki je sicer zastonj - morda ni tako kot bi lahko pričakovali. Pri nekaterih se bo namreč pri...

9 komentarjev

Najhitrejši Radeon

vir: ATI
ATI - Tyanov Tachyon G9700 Pro bo novi Radeon v družini, ki pa ne bo popolnoma običajen. Zakaj? Že sama proizvodnja in opremljenost te pošasti bo slonila na mislili za overkloking. Kaj bodo kartici dodali, da bo tako nekaj posebnega? Prva zadeva je "Hardware monitoring", ki bo uporabniku preko preprostega vmesnika omogočal nastavljanje hitrosti vrtenja ventilatorja, hitrosti procesorja in pomnilnika ter temperature le-teh ter bo lahko opazoval napetosi na posameznih delih. Vse to se bo seveda izvajalo v realnem času.

Naslednja stvar je posebno dizajnirani hladilnik, ki bo dobro poskrbel tudi za hlajenje pomnilnika, ki bo baje lahko dosegel same...

9 komentarjev