»

Beta test pretočnega servisa xCloud se začne prihodnji mesec

Euro Gamer - Microsoft bo storitev za pretočno igranje xCloud oktobra poslal v prvi beta preizkus - toda le v ZDA, Veliki Britaniji in Južni Koreji.

Lanskega oktobra so pri Microsoftu najavili xCloud: storitev, skozi katero bo moč igre pretočno poganjati na mobilnih napravah, računalnikih in konzolah; sprva bo šlo za naslove z Xboxov, pozneje tudi druge. Čeprav servisi za pretočno igranje niso nova zadeva, pa je xCloud zaradi dobrega slovesa in zmogljivosti Microsoftovega oblaka Azure mahoma postal eden glavnih tekmecev Googlovi sorodni platformi Stadia. Pričakovanja so še podžgali pozitivni vtisi s preizkusov na letošnjem sejmu E3.

Leto dni pozneje se bodo zadeve lahko lotili prvi domači zanesenjaki - če prebivajo v Združenih državah, Združenem kraljestvu ali Južni Koreji. Test bo za začetek omejen na Androidne telefone in tablice z verzijo OSa vsaj 6.0, uporabniki bodo morali imeti tudi Xboxov modrozobi igrator. V tej fazi bodo za igranje na voljo Halo 5: Guardians, Gears 5, Killer Instinct...

11 komentarjev

Commodore se vrača!

Pro-G - Podjetje Commodore Gaming je najavilo, da bo na letošnjem CeBit-u po 25 letih, ki so pretekla od izida originalnega Commodore osebnega računalnika, na police trgovin poslalo nov izdelek pod isto tržno znamko. Pravijo, da bo šlo za izjemen igričarski sistem (kar je bil tudi izvirnik), prvi srečneži bodo lahko v Hannovru že 15. tega meseca uživali v igrah na njem, po besedah ustvarjalcev pa lahko pričakujemo nekaj zelo zanimivih za zdaj še neodkritih podrobnosti.

Izvorna novica.

35 komentarjev

Specifikacije NV35 razkrite

X-Bit Labs - Na X-bit Labs so nam razkrili spesifikacije novega nVidiinega čipa NV35, poznanega tudi pod imenom GeForce FX 5900. Novi čip je veliko lastnosti ''podedoval'' že od svojega predhodnika GeForce FX 5800. nVidia bo skupaj s partnerji izdala tri grafikulje, ki bodo osnovane na novem čipu. Procesor najzmogljivejše različice, GeForce FX 5900 Ultra, bo tiktakal pri 450 MHz, njenih 256 MB DDR SDRAMa pa na 850 MHz. Na njej bomo našli DVI-I, D-Sub in VIVO priključke. Priporočena cena za grafično kartico naj bi bila 500 evrov.

Naslednja kartica se bo imenovala GeForce FX 5900. Imela bo 128 MB DDR SDRAMa, frekvence procesorja in pomnilnika pa naj bi bile nižje od GeForce FX 5900 Ultra. Oborožena bo s DVI-I, D-Sub in TV-Out priključki, priporočena cena pa znaša sto evrov manj, torej 400 EUR.

Zadnja inačica grafične kartice, osnovane na NV35 vezju, pa se imenuje GeForce FX 5900 Value. Velikost pomnilnika bo znašala 128 MB, frekvence procesorja in pomnilnika pa bodo že nižje kot pri prej...

8 komentarjev

NV35 bo GeForce FX 5900 Ultra

Techconnect - Po poročanju TechConnect se je nVidia odločila svoj najnovejši grafični čip NV35 poimenovat kar GeForce FX 5900 Ultra. Luč sveta naj bi ugledal 14. tega meseca, teste pa lahko pričakujemo v kratkem. Seveda bo najnovejši grafični čip hitrejši od 9800 Pro in 5800 Ultra, a velikih razlik naj ne bi bilo. Največje razlike naj bi se pokazale pri velikih ločljivostih, omogočenem glajenju robov FSAA in anizotropnem filtriranju.

Seveda pa ima ATI že pripravljen odgovor na FX 5900 Ultra, a so se odločili da želijo najprej videti zmogljivosti NV35. Kot pravijo ima R350 še velike arhitekturne potenciale in najboljši dokaz naj bi bil Radeon 9800 Pro podjetja POWERCOLOR z 2 ns pomnilnikom in višjimi frekvencami grafičnega procesorja in pomnilnika. Več!

7 komentarjev

NV35 uradno prihodnji mesec

X-Bit Labs -

Tajvanski mediji poročajo, da bo Nvdiin grafični procesor naslednje genarcije, NV35, uradno predstavljen naslednji mesec, prav kmalu po tem pa naj bi se tudi pojavil na prodajnih policah, tako da očitno ne bo šlo za t.i. paperlaunch.

Verjetno se še spomnite, da je bilo nekončno verzjo tega čipa moči videti tudi na CeBIT-u, ko je Nvidia poudarila, da za pričetek masovne prodaje potrebuje okrog sto dni. Ako malce pošpekuliramo, lahko torej v začetku maja omenjeno kartico že pričakujemo. Kartica bo v glavnem zgolj nadgradnja in posodobitev že izdane NV30 z eno bistveno spremembo. Prinesla bo 256-bitno pomnilniško vodilo, ki naj bi doprineslo dobršne pospeške. Klik!

4 komentarji

Novi AMD Athlon-64-Benchmark

Chip Online - Na CeBit-u, ki se - mimogrede - danes končuje, se je pojavil test prihajajočega AMD-jevega procesorja Athlona 64. Test so izvedli na sistemu, ki je vseboval VIA K8HT8 nabor čipovja, 256MB DDR333 pomnilnika in seveda Athlon-64 z 1,6 GHz in 1 MB L2 predpomnilnika. Sistem so stestirali s SiSoft Systemanalyse-Tool Sandra (32-bitna različica) in dobili sledeče rezultate:
  • Dhrystone ALU 6.459 MIPS
  • Whetsrone FPU/ISSE2 2.414/2.721 MIPS
Več so preberite na: Chip.de.

1 komentar

Dogajanje na CeBIT-u

Beyond 3D - Kot je že skoraj splošno znano, v Hannovru trenutno teče največji sejem računalniške in telekumunikacijske opreme v Evropi, CeBIT. Ker sta do konca sejma ostala le še dva dneva, so na nekaterih straneh naredili povzetek vsega dogajanja oz. povzetek pomembnejših in za nas računalničarje zanimivejših izdelovalcev, ki se predstavljajo na letošnjem CeBIT-u. In če so vam ti opisi premalo, odsrfajte še sem!

1 komentar

Bo GeforceFX omejena serija?

več strani - Na spletu krožijo govorice (klik ter klik), da naj bi nVidia podjetju Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp, njenemu proizvajalcu čipov, naročila, naj podjetje ustavi proizvodnjo NV30 procesorjev, ko bo število "naštancanih" doseglo 100.000. Novica je nepotrjena ter nekomentirana s strani nVidie, a vseeno izgleda, da bo GeforceFX le neka prehodna faza do kartic, ki bodo grajene na čipih NV31, NV34 ter NV35. Če se bo to izkazalo kot resnično, potem ne rabimo biti geniji, da ugotovimo, da je bila splavitev NV30 forsirana zaradi pritiskov s strani ATI-ja. Ali mislite, da bi nVidia izdala NV30 tako kmalu, če ji ATI ne bi grozil z že izdanim ter huronsko hitrim 256-bitnim Radeonom 9700 Pro? Močno dvomim. Klik!

30 komentarjev

Kaj doprinese ravnanje po navodilih...

Tech Patrol - Whoa, ta je pa bosa... Človek je sledil navodilom, kako iz svojega Geforcea 256 odstraniti hladilnik... Večkrat je poudaril, da se je ravnal TOČNO po navodilih, nastalo je pa tole: Če pogledate bolj podrobno boste opazili, da se hladilnika drži aluminijast pokrov od čipa... Ergo, še ena skurjena kartica... Za popolno dokumentacijo te žalosti kliknite sem.

2 komentarja