»

Cisco prevzel Pure Digital

TG Daily - Podjetje Cisco Systems je uradno najavilo prevzem manjšega podjetja iz San Francisa Pure Digital Technologies, za katerega so odšteli 590 milijonov dolarjev. Tarča se ukvarja z razvojem majhnih video kamer, ki so namenjene uporabnikom, ki želijo hitro prenesti svoje posnetke na spletne strani, kot sta Facebook ali YouTube. S prodajo kamer, ki stanejo med 130 in 230 dolarjev, je podjetje lani držalo četrtinski tržni delež, saj so jih prodali kar 1,5 milijona.

In kaj ima od tega Cisco? Podjetje je leta 2003 s prevzemom Linksysa vstopilo na trg domačih mrež, dve leti kasneje pa so kupili še Scientific-Atlanta. Lani so se ogreli za Pure Networks, letos pa je padel še Pure Digital. Kot pravijo, bodo z uporabo tehnologije prevzetega podjetja, v katerem bodo obdržali vse zaposlene, in njihove programske opreme FlipShare razvili nove video funkcionalnosti in novo generacijo zabave in komunikacije. Vse legalne podrobnosti transakcije bodo zaključene v letošnjem zadnjem četrtletju.

2 komentarja

1000 strani na minuto

Daily Tech - Raziskovalca Moshe in Nissim Einat sta objavila raziskavo o ink jet tiskalniku, ki bi lahko teoretično tiskal tudi s hitrostjo do 1000 strani v minuti. Bistvo koncepta je v velikosti tiskalne glave, za razliko od običajnih tiskalnikov, pri katerih se mora ta premikati, je njun izdelek (imenovam JeTrix) po svoji velikosti enak listu, na katerega se tiska. Tako se tisk ene strani opravi v enem samem koraku, kar pojasni napovedane visoke hitrosti tiskanja. Izraelca pravita, da sta tehnologijo že preizkusila in da deluje dobro, čez dve leti, ko bi naj po njunem mnenju prišla na trg, pa si lahko obetamo dnevne časopise s personaliziranimi reklamami in pomanjšane knjigarne, v katerih nam bodo izbrano čtivo natisnili šele ob nakupu. Novico smo našli na Daily Tech-u.

29 komentarjev

Instant tiskalnik fotografij

Tom's Hardware - Novi Photosmart 7550 je poln lukenj. K sreči so le-te namenjene vtikanju cele vrste pomnilniških kartic iz različnih digitalnih fotoaparatov. Na seznamu so CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, MultiaMediaCard/Secure Digital in Memory Stick. Kartico preprosto porinete v primerno odprtino na sprednji strani in lahko pričnete s tiskanjem fotografij.

Gumbi na sprednji strani omogočajo preprosto obdelavo fotografije (povečanje, obračanje fotografij neposredno s pomnilniških kartic, z njihovo pomočjo pa lahko tudi spreminjate velikost in svetlost). Vse to lahko delate tudi preko enostavnega zaslonskega menija na barvnem LCD zaslončku. PCja torej sploh ne potrebujete. Cena?...

0 komentarjev

Vse v enem

Tom's Hardware -

Tiskalniki, ki imajo že vgrajen optični bralnik (domače: skener) postajajo vse bolj priljubljeni, zakaj tako lahko tiskamo, skeniramo, kopiramo in pošiljamo fakse hkrati; tiskalnik se spremeni v večnamensko napravo.

Na Tom's Hardware so na test postavili deset takšnih "tiskalnikov". Testirali so Canonove, HP-jeve in Lexmark-ove modele. Preizkusili so hitrost izpisa, glasnost med delovanjem, ceno tiskanega lista (tako barvnega, kot črnobelega) in porabo elektrike. Po opravljenih testih so priporočili HP-jev model PSC 2210 in Lexmarkov X125. Klik!

2 komentarja

HP Photosmart 7350

Tom's Hardware - Velika večina ljudi ne da veliko na tiskalnik, vendar je prav tako uporaben del računalnika. Tokrat so na Tom's hardware vrgli na test HP-jev model Photosmart 7350. Opravili so nekaj testov, kot so hitrost tiskanja, kvaliteta natisnjenega, cena strani (tako teksta kot slik), ter cena tiskalnika. Kot pravijo, niso bili navdušeni nad izdelkom. Drugi Photosmarti so kot pravijo bolj uporabni. Tiskalnik pa stane v ZDA 200$, v Evropi pa 300 €. Več o tem.


1 komentar

HP repair kiti so neuporabni odpadki

The inquirer - Pred kratkim sem poročal o HP-jevih Laser Jet-ih in o njihovem "multifeed" sindromu. Hewlett-Packard je kot odgovor na ta tiskalniški sindrom, ki napade samo Laser Jete odgovoril z brezplačnim dodatkom, ki naj bi printer usposobil za normalno delo. Po nekaj dneh se je na The Inquirer, kjer so objavili zgodbo, vsula prava toča sporočil nezadovoljnih lastnikov, ki so HP-jev dodatek označili za naveden košček govna. Nekdo, je šel celo tako daleč, da se je odločil, da kupi raje nov tiskalnik, kot pa da se še naprej zafrkava s svojim Laser Jet-om. Če HP ni sposoben poskrbeti za svoje uporabnike, bodo morali pa drugi, kajne? No, vse skupaj je prišlo tako daleč, da lahko na eBay-u najdete izdelke drugih proizvajalcev. Pa jih kupite, če jih morete .

0 komentarjev

Tudi Compaq z Athlon 4 prenosnikom

The Register - Po HP-ju se je opogumil tudi Compaq in predstavil svoj najnovejši prenosnik Presario, ki vsebuje 1 GHz Athlon 4 procesor, 192MB SDRAM pomnilnika, 20GB diska in 8x DVD enoto. Cena prenosnika je trenutno L1699, kar ga postavlja na cenovno raven HP-jevega modela. Compaq-ova najava prenosnika z AMD-jevim procesorjem niti ni tako veliko presenečenje, saj je Compaq že v preteklosti precej uporabljal AMD-jeve procesorje v svojih cenenih računalnikih (trenutno se spomnim samo desktop modela Presario, možno pa je, da je Compaq AMD-jeve procesorje uporabljal tudi v drugih modelih). Ali se bo končno opogumil tudi Dell in najavil svoje Athlon prenosnike?

1 komentar