»

Novi Pentium 4 in Celeron uradno najavljeni

Digit Life - Na strani Digit-Life so nas obvestili, da je podjetje Intel uradno naznanilo prihod novih procesorjev. Na prodajne police kanimu kmalu ugledati procesorje Pentium 4-M 2.5 GHz, mobilni Celeron 2.2 GHz in 1.26 GHz. P4-M in 2.2GHz Celeron podpirata 400 MHz sistemskega vodila, medtem ko 1.26GHz Celeron deluje na 133. Znane so že cene -- Pentium 4-M se bo prodajal za ceno 562 dolarjev, 2.2 GHz Celeron za 149 ter 1.26 GHz Celeron za 107 zelencev. Več o tem ...

0 komentarjev

Intel i875P Canterwood

več strani - Končno je v javnost prišlo novo Intelovo čipovje - i875P Canterwood imenovano. Čipi, ki bodo vgrajeni v matične plošče, imajo veliko prednosti pred svojimi predhodniki, saj vodilo (FSB) deluje pri neverjetnih 800 MHz, kar je občutno povečanje od prejšnjih 533 MHz. Novosti pa niso le v vodilu, temveč tudi na drugih področjih, saj bodo vse plošče podpirale SATA in DDR 400. Vse bodo seveda podpirale večnitenje in bodo primerne za P4 procesorje. Za nas so se potrudili in članke spisali na:

6 komentarjev

Novi Celeroni naprodaj

X-Bit Labs - Za Intel je, bi lahko rekli, skorajda postalo že značilno, da svoje nove procesorje začne prodajati vedno malce pred uradno splavitvijo. Lanskega septembra so to storili z dvogigaherčnim Celeronom, sedaj se ista zgodba ponavlja s Celeronoma tikatakajočima pri 2,30 in 2,40 GHz, ki uradno še nista predstavljena, a ju na Japonskem že veselo prodajajo. Lepotca sta grajena na že znanem Northwood jedru v 0,13-mikronski tehnologije. Cena? Med 120 in 140 dolarji, odvisno od prodajalne in modela, pač. Izvirna novica.

10 komentarjev

Celeron na 2000 MHz

OCAddiction - Celeroni - ti Intelovi procesorji "cenejšega razreda" - so dobili novega bratca, ki tiktaka pri 2000 MHz, stestirali pa so ga na OC Addiction. Test je dokaj kratek, a obsega vse pomembne lastnosti tega 0,13-mikronskega mlinčka. Če so se vam AMDji zagnusili (ne vem kako) in nimate dovolj soldov za Pentium4, se vam nakup takega procesorja morda celo izplača. Klik!

4 komentarji

Intel predstavil nove Celerone

X-Bit Labs - Intel je danes po pričakovanjih predstavil nove in hitrejše različice svojih Celeron procesorjev, prav tako pa znižal cene starejših. Nova 2.2 ter 2.1 GHz modela bosta na prodaj za 100 oz. 90 dolarjev. Cene starejših modelov bodo sedaj znašale 83 (2.0 GHz), 69 (1.8 GHz) ter 54 dolarjev (1.7 ter 1.4 GHz inačici). Cene veljajo za Čezlužje ter v količinah nad 1.000 kosi. Klik!

0 komentarjev

Prihaja Celeron 2,2 GHz

The inquirer - Na Inqiurerju so zasledili, da se je Intelu v začetku tedna sesul varnostni sistem strani za pooblaščene prodajalce. Tako so potrdili špekulacije, da bo Intel na trg poslal Celerone, temelječe na P4 osnovi, ki bodo delali pri 2200 MHz ali 2,2 GHz po domače.

Poleg tega so pogledati še načrt prodaje za naprej ( o tem vam je sicer poročal že kolega McHusch). Kaj in kako bo Intel prodajal v prihodnosti, si poglejte tukaj.

0 komentarjev

Maya Personal Learning Edition

GameDev.net - Za vse, ki se ukvarjate s 3D modeliranjem in predvsem, za vse ki bi se tega radi naučili in nimate komercialnih želja >:D, je Alias|Wavefront izdal novo verzijo Maye: Personal Learning Edition (izdaja za osebno izobraževanje). Novo verzijo si lahko brezplačno pretočite iz tega naslova (trenutno ZELO zaseden). Edina omejitev je, da svojih umetnin (slik in modelov) pač ne smete uporabljati v komercialne namene.

1 komentar