»

Microsoft Exchange Online po dveh tednih težav spravljen v red

Ars Technica - Po dobrih dveh tednih težav je Microsoft končno spravil v red svoj Exchange Online, ki je del paketa Business Productivity Online Suite (BPOS). Težave so se pričele 10. maja, ko so zaradi nepravilno formulirane e-pošte nastali zastoji, zaradi katerih je pošta prihajala s šest- do deveturno zamudo. Podobno se je primerilo še dva dni pozneje, ko se je zamuda povečala za tri ure, kasneje pa je odpovedal DNS-strežnik in storitev je bila za nekatere uporabnike docela nedosegljiva (ta odpoved ni bila povezana z ostalimi napakami). Naslednje težave so se zvrstile 17. in 19. maja, ko je pošta spet prihajala s četrtdnevno zamudo.

Ta vikend je Microsoft uspel vzpostaviti normalno delujoče stanje, pri čemer se še vedno ukvarjajo s pripravo...

0 komentarjev

ATI Radeon 9600 XT: z ali brez Overdrive?

X-Bit Labs - Z izidom grafičnih kartic Radeon 9600 XT in 9800 XT, je ATI svojo tehnologijo za dinamično spreminjanje frekvence grafičnega procesorja, imenovano Overdrive, prenesel iz prenosnih grafičnih procesorjev tudi na namizne kartice Radeon XT. Frekvenca se tako spreminja glede na temperaturo GPU-ja, ki jo gonilnikom (ti morajo podpirati Overdrive) posreduje namenski temperaturni senzor LM63.

Kot poročajo na Xbit Labs, so več ali manj vsi Radeoni 9800 XT opremljeni z LM63 ali čim ekvivalentnim, medtem ko je stanje pri Radeonih 9600 XT precej manj rožnato. Določeni proizvajalci grafičnih kartic, med njimi PowerColor in GeCube, Overdrivu posvečenega čipa sploh ne vgrajujejo in posledično ne podpirajo te tehnologije. Da se boste lažje znašli v tej zmešnjavi, si lahko na isti strani ogledate slike kartic z in brez omenjenega čipa.

K sreči se lahko vedno zatečemo k "ročnemu" navijanju.

9 komentarjev

Kako se bosta imenovala ATijeva RV360 in R360?

X-Bit Labs - Kanadsko podjetje ATi bo tržišču kmalu predstavilo navito serijo Radeona 9600 s kodnim imenom RV360, da bo nudilo še večjo zmogljivost ter hitrost v srednjem cenovnem razredu svojih grafičnih kartic. Poleg tega pa bo na tržišče poslalo tudi zmogljivejšega bratca Radeona 9800 PRO s kodnim imenom R360. Obstaja samo še ena skrivnost -- kako se bodo novopečene grafikulje uradno imenovale? Od leta 2001, ko je ATi predstavil Radeona 8500 in Radeona 7500, je višja številka pri imenu kartice pomenila tudi večjo zmogljivost le-te. Podoben način poimenovanja je pred leti razvil že 3dfx in ga je kasneje posvojila tudi nVidia.

Sistem pa se je podrl, ko je ATi izdelal Radeona 9000 in 9000 PRO, ki sta bila glede na zmogljivost šibkejša od Radeona 8500. Podobno se je zgodilo tudi pri nVidii z GeForceom FX 5200, ki se ne more meriti z GeForceom4 Ti 4600. Enako se je zgodilo pri poimenovanju Radeona 9600 PRO ter Radeona 9200. Če bi se podjetja držala prvotnega sistema poimanovanja, bi bila izbira...

8 komentarjev

R420 dvakrat hitrejši od Radeona 9800 Pro

X-Bit Labs - Radeon 9800 Pro je trenutno ena najhitrejših, če ne celo najhitrejša grafična kartica za neprofesionalno rabo. Zadnje čase pa se na svetovnem spletu vse bolj širijo govorice o prihajajočem grafičnem čipu R420. Ta naj bi bil grajen na isti tehnologiji kot 9800 Pro, vseboval pa naj bi od 110 do 150 milijonov tranzistorjev, grajenih v 0,15 mikronih. Pričakovati smemo tudi osem cevovodov s po dvema teksturnima enotama in model s šestnajstimi s po ena teksturno enoto na vsakem. Neimenovani viri še trdijo, da naj bi bila grafikulja kar dvakrat (da, prav ste prebrali [:D]) hitrejša od Radeona 9800 Pro. Izvirna novica.

Upajmo, da se ne bo zgodilo to, kar se je zgodilo z NV30, ki je obetal mnogo, a na koncu je bilo povsem drugače.

9 komentarjev

Radeoni 9600 bodo zamudili

X-Bit Labs - Pri ATI Technologies so ob uradni predstavitvi družine Radeon 9600 zagotovili, da bodo v prodaji še marca, a trenutno stvari kažejo na zamudo. Po nekaterih podatkih bosta Radeon 9800 in Radeon 9800 Pro naprodaj v drugem tednu aprila, medtem ko bodo zamude pri dobavi Radeon 9600 kartic resnejše. Po neuradnih informacijah jih lahko namreč pričakujemo šele v drugi polovici maja, kar je dosti kasneje, kot je ATI sprva napovedoval. Več o tem in specifikacije.

0 komentarjev

Milijon prodanih kartic

X-Bit Labs - Kanadski velikan ATI Technologies je ta teden dosegel osupljiv in omembe vreden dosežek. Prodali so namreč že milijon svojih DirectX 9.0 združljivih kartic. Da ponovimo, mednje štejemo Radeone 9700 Pro in 9500 (Pro). Ta podatek je še toliko bolj razveseljiv (seveda za ATI, da ne bo pomote :)), ker Nvidia še vedno ne more dobavljati svojih NV3x kartic v zadvoljivih količinah. Novica.

8 komentarjev

FIC o R9800 in R9800Pro

Warp2Search - Eden od ATi-jevih OEM partnejev - FIC, je objavil podrobnosti o svojih prihajajočih karticah Radeon 9800 in Radeon 9800Pro.
Specifikacije:
  • 400MHz RAMDAC
  • 8 cevovodov
  • 256-bitna podatkovna širina (pomnilnik)
  • združljivost z AGP 8x, 4x in 2x
  • podpora dvema monitorjema
  • podpora DirectX 9.0/OpenGL
Radeon 9800 bo tovarniško nastavljen na 325/310MHz (jedro/pomnilnik). Na sami kartici pa bo prispajkanih 128MB pomnilnika, medtem ko bo Radeon 9800 Pro tekel pri 400/460MHz in bo nosil do 256MB pomnilnika.

16 komentarjev

Nič več tyank?

X-Bit Labs - Po neuradnih informacijah, ki so jih prejeli na X-Bit Labs, naj bi se AMD-jev največji partner pri izdelavi dvoprocesorskih osnovnih plošč prenehal ukvarjati s to dejavnostjo. Jasno, govor je Tyanu. Informacije so zaenkrat, poudarjam, še neuradne, a izgledajo dokaj verjetne, saj se AMD760 MPX čipovje počasi poslavja, na trg pa prihajajo Opetroni. Kako se bodo stvari razpletale, boste obveščeni. Originalna novica.

4 komentarji