»

Zmote in resnice o napajalnikih

Extreme Overclocking -

Običajni računalniških uporabniki napajlnikom ne posvečajo pozornosti, če jih sploh poznajo, medtem ko je pri profesionalnejših uporabnikih in navijalcih stvar povsem drugačna, saj so napajlniki pri njih deležni domala mitične pozornosti in čaščenja, kajne.

Kaj je res in kaj ni. Ali je za slabo navitje vašega procesorja resnično kriv napajalnik in kaj so linije v napajlniku. Na vsa ta vprašanja vam odgovori članek na ExtremeOverclocking, kjer so spisali kratek vodič in pojasnili osnovne zmote in resnice, ki jih srečujemo na napajalniškem področju.

1 komentar

Comdex 1. dan

Sudhian - Na Sudhian so spisali kratek članek o prvem dnevu trenutno najbolj odmevnega sejma z imeom Comdex, ki se trenutno odvija v mestu luči, v Las Vegasu. Pripravili so kratek opis nVidiine tiskovne konference o novih Geforce FX in pa Shuttlov brezžični sistem. Kratek članek, ki naj bi potešil lakoto vseh občudovalcev. Klik!

Naslednje leto bo na Comdexu gostoval tudi Slo-Tech.

Novo hlajenje GeForceaFX

10 komentarjev

Promiseov RAID krmilnik

X-Bit Labs - Tudi podjetje Promise je izdalo svoj nov RAID krmnilnik na PCI vodilu, imenovan Promise FastTrak100 TX4 IDE RAID Controller. Njegovo delovanje, značilnost in sploh vse so si ogledali na X-Bit Labs, kjer so spisali tudi zanimiv test te umetnine. Krmilnik podpira prikljucitev osmih ATA diskov ter delovanje v RAID0, 1, 10 in JBOD načinu. Klik!

Priporočljivo za vse lastnike IBMov.[>:D]

0 komentarjev

Ali res potrebujem najnovejši procesor?

Viper's Lair - Ko človek takole brska po internetu ter bere najnovejše članke najhitrejših in najboljših procesorjev, Intelovih in AMD-jevih, mu kar malce požene kri po žilah. Jasno, ob astronomskih grafih, procesor, čeprav soliden, saj zmore poganjati vse najnovejše programe in igre, kar nekako ni več dovolj hiter in kar nekaj je ljudi, ki se na vrat na nos odpravijo kupovati najhitrejšega Pentiuma4 2.8 GHz.

Toda ali so take nadgradnje procesorja nujne, oziroma, bolje rečeno, se splačajo? Ravno to so se spraševali na Viper's Lair in spisali kratek članek, v katerem obravnavajo to problematiko in zadevo še podkrepili z grafi.

10 komentarjev

Očistite stare ventilatorje!

Alltechbox.com - Na Alltechbox so spisali kratek članek o tem, kako stare, s prahom zabasane ventilatorje ponovno "restavriramo", da so tišji in delajo bolj učinkovito. Ta postopek priporočam vsem, ki imate ventilatorje v računalu eno leto ali več, ker ne boste verjeli, koliko svinjarije se nabere v motorčku. Za ta poseg potrebujete le: alkohol (ne vodke), olje za šivalni stroj, palčke za ušesa, zobotrebec ter nožiček. Članek najdete tu.

3 komentarji