»

Štiri Ti4200-tke

Explosive Labs - Na Explosive Labs so testirali štiri GeForce Ti4200 kartice treh različnih podjetij. Ena izmed skupnih lastnosti kartic je podpora 8-kratnemu AGP vodilu, ki lahko namesto 1.1GB/s (AGP 4X) prenese kar 2.1 GB/s. A kakor vemo, ta novi način prenosa ne prinese veliko hitrosti, zato je morda v tem trenutku celo malce neuporaben. Skratka, testirali so Leadtek, MSI in Abit-ove kartice ter ocenili celo overklokabilnost in telefonsko pomoč posameznih podjetij. Kaj so ugotovili?

2 komentarja

Renesansa IT7-Max2

t - break - Abit IT7-Max2 v2.0 je naslednica nam dobro poznane originalne IT7-Max2 plošče, ki je temeljila na na i845E čipovju. Abit je zadevo malce spoliral, nalotal sveže čipovje i845PE ter ploščo ponovno izdal, tokrat pod revizijsko oznako številka dve. Stvarco so si ogledali pri T-Break, kjer so se potrudili ter spisali tudi test. V kolikor vas zanima nova osnovna plošča, se priklikajte do sem!

0 komentarjev

Pentium4 na 3.06 GHz

X-Bit Labs - Na internetu se že dober mesec pojavljajo špekulacije, da kani Intel v sredini prihodnjega meseca izdati novega, še hitrejšega Penituma 4. Danes je Intel zadevo tudi uradno potrdil, Pentium4 3.06 GHz izzide 14. novembra letos, procesor pa za razliko od AMDjevih navad, dejansko že obstaja.

To bo prvi Intelov procesor namenjen navadnim delovnim postajam, ki bo podpiral novo tehnologijo, ki jo je sam Intel veličastno poimenoval HyperThreading (glej povezane novice). Zaradi ogromne porabe, procesor ne bo deloval na vseh Socket 478 osnovnih ploščah, zagotovo pa bo deloval na ploščah s čipovji i845PE, i845GE ter i845GV. Še zanimivost, Windows XP naj bi procesor zaradi novih tehnologij zaznali kot dva ločena procesorja. O ceni in dobavljivosti zaenkrat še ni podatkov. Klik!

3 komentarji

Test i845GE čipovja

Tweakers Australia - Intelovi čipovji i845PE ter i845GE sta povzročili pravi bum med na računalniški sceni, saj gre za napredni ter, sodeč po napisu Intel, tudi izjemno stabilni čipovji za Pentium platformo. Na Tweakers Australia so se odločili preizkusiti slednjega. Za čimbolj verodostojne rezultate so uporabili kar Intelovo referenčno ploščo. Ogledali so si zgradbo, hitrost pri sintetičnih testih, igrah, zmogljivost vgrajene grafične kartice ... Klik!

0 komentarjev

Atarijevski Quake 3

Slashdot - Uf, kaj se vse spomnijo razni navdušenci. Trop nostalgikov na tej strani, ki očitno kdaj pa kdaj odigrajo tudi kakšno partijo Quaka 3, se je odločil, da bo v prej omenjeno igro predelal prastaro igrico Adventure, ki so jo lahko včasih igrali na sistemih Atari 2600. Če pogrešate stare čase, potem kar pogumno kliknite sem in se pripravite na ponovno snidenje s staro šolo igričarstva (khm, no ja [:\\]), oplemeniteno z novo tehnologijo. Pa obilo užitkov pri preganjanju po labirintih[:D] .

0 komentarjev

Matične plošče s Sis645 čipovjem

Tom's Hardware - Podjetje Sis se s svojimi vedno boljšimi čipovji očitno vrača na tržišče osnovnih plošč, saj ga podpira vedno več proizvajalcev. Tako so na Tom's Hardware spisali test desetih matičnih plošč za Pentiume 4 s čipovjem Sis645. Testirali so plošče podjetij Abit, AOpen, Asus, Biostar, Epox, Gigabyte, MSI, Jetway, Soltek in Soyo. Test se nahaja tukaj, po besedah avtorja pa je Sisovo čipovje resna grožnja Intelovemu čipovju i845.

0 komentarjev