»

Sedaj lahko pričakujemo tudi NV38

X-Bit Labs - nVidia je, kakor se lahko spomnimo, pred kratkim napovedala tri nove linije (serije) grafičnih kartic. Grafikuljam iz serije NV3x se je, poleg pred kratkim napovedanimi NV40, NV33 in NV36, sedaj pridružila tudi NV38. Ta grafična kartica bo v bistvu nadomestila NV35, ki bo na trgu preživel zelo kratko dobo, tako kot njegov predhodnik NV30. Na trgu jo lahko po poročanju X-Bit Labs pričakujemo malo pred NV40 s podobno ceno, kot jo ima predhodnik NV35 -- torej okoli 500 ameriških zelencev za "Ultra" izvedenko in približno 400 dolarjev za "NeUltra" verzijo. Izvirna novica.

2 komentarja

Prek 120 testov GeForceov FX

8dimensional - Družino GeForce FX danes, mislim, poznamo že vsi. Večini se je vtisnila v spomin po velikem razočaranju z NV30 in s prijetnim presenečnjem NV35. V času obstoja njenih predstavnikov je na internetu nastalo premnogo testov teh grafikulj. Na 8 Dimensional so opravili garaško delo in povezave na vse te preizkuse zbrali na enem mestu. Po posredovanju je med stodvajsetimi tam tudi Slo-Techov test. Klik!

0 komentarjev

NV35 bo GeForce FX 5900 Ultra

Techconnect - Po poročanju TechConnect se je nVidia odločila svoj najnovejši grafični čip NV35 poimenovat kar GeForce FX 5900 Ultra. Luč sveta naj bi ugledal 14. tega meseca, teste pa lahko pričakujemo v kratkem. Seveda bo najnovejši grafični čip hitrejši od 9800 Pro in 5800 Ultra, a velikih razlik naj ne bi bilo. Največje razlike naj bi se pokazale pri velikih ločljivostih, omogočenem glajenju robov FSAA in anizotropnem filtriranju.

Seveda pa ima ATI že pripravljen odgovor na FX 5900 Ultra, a so se odločili da želijo najprej videti zmogljivosti NV35. Kot pravijo ima R350 še velike arhitekturne potenciale in najboljši dokaz naj bi bil Radeon 9800 Pro podjetja POWERCOLOR z 2 ns pomnilnikom in višjimi frekvencami grafičnega procesorja in pomnilnika. Več!

7 komentarjev

NV30 ni izpolnila pričakovanj

Tech Seekers - nVidia nas je močno razočarala, saj smo od njenega čipa NV30 pričakovali veliko več, za napake pa je krivila vse razen sebe. Tokrat pa so vodilni možje nVidie priznali, da NV30 Ultra, poznan tudi kot Geforce FX 5800 Ultra, ni izpolnil vseh stvari, ki so jih s partnerji pričakovali. Zagotavljajo pa, da se z Geforce FX 6800 Ultra, ki vsebuje čip NV35 in naj bi na tržišče prišla okoli junija, ista napaka ne bo ponovila. Več o tem ...

2 komentarja

NV35 končno pravi odgovor na Ati R9800

Chip Online - Izgleda, da bo pomlad nadvse zanimiva, saj naj bi nVidia osvežila svoj najzmogljivejši GPU. Spodrsljaj NV30 bo ob NV35 hitro pozabljen in kot vse kaže, bo pravi odgovor na ATI-jev R350. NV35 bo imel naslednje lastnosti;
  • 256-bit spominsko vodilo
  • 500 MHz GPU
  • 500 MHz DDR1
  • tišje hlajenje (drugačen dizajn kot NV30)
Prvi silicij je že narejen, tole pa so prvi vtisi iz Cebita, kjer so kartico pokazali redkim izbrancem.
Pri testu Quake 3 s 1600x1200 4xAA 8x AF je NV35 dobil 111 FPS v primerjavi z 48 FPS NV30, obe kartici pa sta bili zaradi primerjave nastavljeni na hitrost GPU-ja 250 MHz ker je pač NV35 še prototip ...

15 komentarjev

NV30 naprodaj prihodnje leto

X-Bit Labs - Poročali smo že, da naj bi nVidia svojega NV30 uradno predstavila 18. novembra, sedaj pa je nVidia celotno zgodbo potrdila še uradno. Kljub temu, da bo NV30 predstavljen že čez dober teden, naj bi bila zadeva v masovni proizvodnji do konca januarja prihodnje leto. Grafični procesor naj bi se pojavil v več izvedbah, ki zaenkrat nosijo še kodna imena NV30, NV31, NV34 ter NV35. O cenah, razlikah med modeli ter dobavljivosti v materi Kokoški kot ponavadi, še ni podatkov. Več statističnih informacij o stroških razvoja NV3x družine najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Kdaj NV30 in ostali čipi?

The inquirer - Še pred kratkim so številni napovedovali, da bo NV30 na voljo vsaj za božične praznike, a vedno bolj se zdi, da bo čip zamudil, njegova predstavitev pa bo pristala globoko v 1 četrtini prihodnjega leta. Pri The Inquirerju še vedno verjamejo, da lahko Nvidia svoj NV30 predstavi še konec tega leta, obenem pa navajajo še mnenja drugih. Nekateri pravijo, da bomo Nvidiin bojda revolucionaren čip na voljo februarja. Skratka, popolna zmešnjava, katero pa bo kot vedno rešil čas, ki nam bo pokazal, ali so bile trditve pravilne ali ne.

Za konec novice pa še malce špekuliranja: glede na to, da je NV30 še vedno v razvoju, so se povsem nepričakovano pojavila predvidevanja o prihodnjih Nvidiinih grafičnih čipih. O specifikacijah le-teh zaenkrat ni znanega popolnoma nič, razen datumov - NV35 naj bi ugledal luč sveta v četrti četrtini leta 2003, NV40 pa naj bi se prikazal v tretji četrtini leta 2004. ...

1 komentar

Quake3 na P4

Linux Today - Na The Register so naredili test Quake 3 na Linuxu in na Windows XP. Šlo je za Northwood 2.2 GHz 0.13-micron P4, oba operacijska sistema sta bila nameščena na isti mašini. Čeprav so imeli XPji mnogo boljšo podporo vsemu specialnemu hardwareu in so bili Linux driverji bolj bogi, je imel Quake na Linuxu vendarle višji FPS. Glede na to, da je testerja to močno presenetilo, se je odločil, da bo sedaj preizkusil še nekaj cross platform aplikacij kot so OpenOffice, Netscape in Gimp.

12 komentarjev