»

MSI GNB Max

NexusHardware - Zadnje čase nas podjetje MSI kar preseneča z svojimi produkti. Tokrat so si na NexusHardware ogledali njihovo ploščo GNB Max, ki je zgrajena na Intel Granite Bay čipovju, ter podpira DDR 266 module, ki pa delujejo v paru. V reže lahko vtaknemo največ 4 module do max. 4 GB, ima AGP 8X priključek ter 5 PCI rež, 6 USB 2 priključkov ter 2 firewire. Seveda so pri MSI-ju vanjo vgradili tudi gigabitno mrežno kartico.

Na matično ploščo lahko vtaknete P4 in Celeron procesorje, ki imajo 400/533 MHz FSB. V biosu pa je omogočeno, da ga lahko navijete na maksimalno 200 MHz FSB. Plata je sicer hitrejša od nekaj ostalih z intelovim naborom, a so bili pri testu nad njo...

0 komentarjev

MSI GeForce4 Ti4600 8x Review

Zmogljiv hladilni sistem

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Čeprav Ti4600 ni več najboljša kartica, še vedno ni za odmet. Na Bjorn3D so spisali test "predelane" Ti4600 podjetja MSI.

Kartica sedaj podpira tudi AGP 8x, ima dva DVI izhoda in enega S-Video, kar je malce presenetljivo, saj veliko ljudi še vedno uporablja VGA. MSI je seveda mislili tudi na to in kartici priložili DVI-VGA adapter. Poleg omenjenega, boste dobili tudi kopico programske opreme in iger.

Seveda vas verjetno zanimajo tudi zmogljivosti tega strojčka. Testno računalo je bilo sestavljeno iz procesorja AMD 2000+, ki je ležal na nForce2 matični plošči, 512 MB DDR pomnilnika, vse skupaj pa so poganjali Windows XP. Testirali so v 3DMark 2001 SE, Return to Castle Wolfenstein, Comanche 4 Demo in rezultate primerjali s tistimi, ki so jih dobili z eVGA's...

4 komentarji

eVGA Ti4600 z ACS3

X-Bit Labs - Kljub ubijalskemu videzu, iz tega eVGA-jinega Ti4600 na X-Bit Labs niso dobili prav veliko. Hladilnik je sicer nadvse dober in tudi dobro zasnovan. Gre za asimetrično hlajenje, ki smo ga vajeni tudi iz drugih tovrstnih nVidiinih produktov in sicer je poanta v tem, da ventilator ni direktno nad grafični procesorjem, temveč je pomaknjen v stran ter piha čez bakrena rebra ki štrli direktno z GPUja.

Celotna kartica je pokrita z 1mm debelim kosom aluminija, ki prenaša na okolje tudi toploto s pomnilnikov in hkrati pokriva celotno drobovje kartice in ji s tem daje zanimiv izgled. A zakaj overclock kljub dobremu hlajenju ni uspel? Zaradi ne najboljših pomnilniških čipov -- le-ti so Samsungovi 2.8 nanosekundni -- so namreč pomnilnik navili le na slabih 714MHz DDR, medtem ko se je GPU lahko potil pri...

0 komentarjev

Sprž? Sprž!

Xtreme Systems - Po spletu so se pred časom začele širiti govorice, da je EPoXova plošča 8RDA+, katero smo testirali tudi na Slo-Techu, kriva za odpoved delovanja Geforceov4 Ti4600. Kot je na plošči opazil tudi naš člankopisec morphling1, je med AGP režo ter režami za pomnilnik izjemno malo prostora, še posebej če uporabljamo grafikulje velikih mer. No, če si preberemo opažanje entuziasta na XtremeSystems, je ob namestitvi Ti4600 v ploščo med režama točno 0.2 mm prostora. Ob namestitvi grafikulje v AGP režo se ponavadi uporabi dobršna mera sile, težava pa nastane v tem, da se ob namestitvi ob pomnilniško režo zatakne zelo majhen (in zlomljiv) tranzistor, katerega odlom pa kartico uniči. Za odpravitev napake morate -- tako avtor -- enostavno paziti, kako nameščate ploščo. Epox ni kriv, nVidia niti. Klik!

3 komentarji

GeForce 4 Ti4600 se poslavlja

X-Bit Labs - nVidia je danes potrdila, da bo prenehala s proizvodnjo najmočnejšega GeForce4 Titanium modela, prav tako pa naj bi se že začele pojavljati težava z dobavo starih zalog. Že prejšnji teden so se na internetu pojavili namigi, da nVidia ni sposobna dobavljati zadostne količine čipov za Ti4600, Ti4200 ter MX440 s podporo za AGP 4x, saj so se začeli preusmerjati v proizvodnjo omenjenih čipov za AGP 8x vodilo. nVidia je pojasnila, da so se za tako potezo odločili, ker Ti4600 ni zmogla konkurence Radeonu 9700, zahtevnejši kupci pa so čakali na NV30, kar je vodilo do mizerno majhne prodaje najmočnejšega GeForcea 4. Bomo videli!

6 komentarjev

Return to castle Wolfenstein MP test zunaj

več strani - Morda nekateri že veste, morda ne, vendar bom objavil že zaradi tega, da prehitimo nekatero konkurenco :). Izšel je namreš večigralski test dolgo pričakovane igre Return to castle Wolfenstein. Seveda se je na internetu takoj pojavilo kup strani od koder si lahko snamete ta "večigralski test" in ga preizkusite v akciji. Donwload sekcije lahko najdete na straneh: Kako vse skupaj izgleda? Bojda, da dobro, vendar ga sam na žalost nisem mogel preizkusiti, ker sem na analognemu modemu, ki vleče, če je sreča mila največ 3,1 KB/s. Pa še to: če ne veste, kaj Return to castle Wolfenstein sploh je, si oglejte tristranski članek na Gamespotu.

5 komentarjev