»

'FPS-ji' so pomembni

Razlog za gladko sliko televizije

vir: Significant Bits
Significant Bits - Debata o prednosti 60 in več sličic na sekundo v igrah oz. manj, tja do le 30 sličic, je stara skoraj toliko, kolikor časa obstaja igranje iger prek interneta. Glavni argument zagovornikov 30 sličic na sekundo je, da človeško oko ni sposobno zaznavati več kot ~25 sličic na sekundo (kolikor jih ima televizija). Kot so razložili na Significant Bits, dovolj visoko število sličic na sekundo pravzaprav je pomembno, saj podatek o osveževalni frekvenci očesa sploh ne drži.

Človeško telo ni digitalno, kar pomeni, da informacije o sliki oko, posledično pa tudi možgani, zajemajo ves čas, neprekinjeno. Argument o 25 Hz osvežitvi izhaja prav iz televizije, saj jo lahko gledamo brez težav, brez da bi se slika zatikala oz. bi preskakovala. A to je posledica majhne...

150 komentarjev

Samsung SyncMaster 172W

Envy News - Na EnvyNews so si pogledali Samsungov LCD zaslon -- SyncMaster 172W. Samsung je na področju LCD monitorjev eden izmed vodilnih proizvajalcev. Vidno področje zaslona znaša 17 palcev, njegov odzivni čas 25 ms. Ponaša se s svetilnostjo 450 cd/m2 ter kontrastom 400:1. Vidna kota merita 140° ter 110°, največja ločljivost pa 1280x768. V samem testu so ga označili za dober monitor, primarjali pa so ga tudi z nagrajenim Samsungovim SyncMaster 172T. ''W'' različica je že na tržišču, dobite pa jo lahko za 729 ameriških dolarjev. Več o njem si preberite tukaj.




2 komentarja

Samsung SyncMaster 191T

3D NewsNET - Na 3D NewsNET so si ogledali Samsungov 19" LCD monitor. Po končanem testu so imeli mešane občutke, kajti kot pravijo jih je Samsung SyncMaster 191T zelo navdušil v 2D aplikacijah, ravno obratno pa je bilo s 3D delom. Igre se na njem niso obnesle prav nič dobro - testirali so z Unreal Tournament 2003 ter Quake 3.

A dandanašnji LCD ekrani tako ali tako niso narejeni za igre z velikim številom sličic na sekundo, prihaja namreč naslednja generacija LCD-jev, ki naj bi imela odzivne čase pod 25 ms. Še pred nekaj časa so taki monitorji stali ogromno, danes pa jih dobimo že za 800$ ali manj. Monitorj jih je navdušil z lepimi barvami, kontrastom ter DVI vhodom in kljub nekaj napakam pravi avtor...

19 komentarjev

Samsung 172B

več strani - Na I am not a geek so napisali kratek članek o Samsungovem LCD zaslonu . Na rivalski strani Techware Labs pa so monitor opisali še podrobneje. Če zdaj povem še kaj o LCD zaslonih, ki se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavlajo. Na začetku so bile slike popačene in zato ti zasloni niso bili med ravno najboljšimi, ki jih je bilo moč kupiti. A to napako so odpravili in prav zato se sedaj krog uporabnikov, uporabnost in učinkovitost zaslonov večajo.

0 komentarjev

Samsung in NEC LCD zaslona

Tom's Hardware - LCD zasloni so dražja, a očem bolj prijazna različica monitorjev, saj jim skorajda ne škodujejo, poleg tega pa zavzamejo majhen del pisalne mize. Za današnje čase so 15 palčni monitorji že kar malo premajhni, zato velika večna posega po 17 palčnih. In prav toliko sta velika monitorja Samsung 171N in NEC LCD1760V , ki sta bila osrednja tema testa, spisanega na Tom's Hardware. Po sposobnostih se je bolje obnesel NEC-ov monitor, a ima ta tudi slabo stran -- oblikovanje monitorja, ki ne sodi v vrh današnje ponudbe.

3 komentarji