»

P182 Special Edition

AnandTech - Antec je posodobil eno svojih najpopularnejših ohišij, model P180. Predelana verzija sicer nima preveč bistvenih novosti, poleg nekaterih malenkosti (dodatna vodila za urejanje kablov, gumijasti priključki za vodno hlajenje, zunanji potenciometri za nadziranje ventilatorjev, ...) je najbolj očitna novost drugačna barva ohišja, ki ni več običajna, temveč gunmetal črna. Za bolj premožne je na voljo tudi omejena serija, ki ima poleg naštetega še popolnoma črno notranjost, vgrajeno prilagodljivo lučko za šarenje po...

22 komentarjev

Dell XPS 410

AnandTech - Procesorji Core 2 Duo so trenutni namizni hit, Intel je s paleto svojih novih izdelkov namreč popolnoma zasenčil AMD in se počasi vrača na stara pota. To so začutili proizvajalci sestavljenih računalniških sistemov, ki sedaj na veliko ponujajo izdelke, opremljene z novimi Intel-ovimi čipi. Tudi Dell jih je ponosno namestil v svoje računalnike višjega cenovnega razreda, imenovane XPS. Novinarji na AnandTech-u so v roke dobili enega od cenejših predstavnikov omenjene...

5 komentarjev

Prozorna ohišja

AnandTech - Nekateri dajo na svoja ohišja veliko in gredo tako daleč, da jih modificirajo. Na AnandTech-u pa so pripravili manjši test prozornih, že tovarniško izdelanih ohišij. Ogledali so si koliko se grejejo posamezne komponente (procesor, disk grafična). Celo izmerili so koliko prepuščajo zvoka (glasnost) in še marsikaj. Nekatera ohišja so imela priložene tudi napajalnike, nekatera ohišja pa so tudi precej dobro izpadla. Test je temeljit, npr. pogledali so tudi to, če ima ohišje snemljvo stranico za matično ploščo. Rezultat? Preberite si tale članek.

3 komentarji

Ohišje

več strani - Ohišje je za nekatere eden izmed najbolj pomembnih delov računala, saj ga lahko z malo dela in domišljije spremenimo v pravo umetniško delo, ali pa naredimo iz njega vetrni tunel, ki hladi procesor. Nekatera ohišja pa imajo ventilatorje že industrijsko vgrajene. Enega izmed takih so si ogledali v Klubu kanadskih overclockerjev™. Izdelal ga je gigant Antec in seveda so vetrniki™ prav tako Antecovi (doh!). Srebrna barva pa mu daje prav lep izgled, na sprednji strani pa boste našli USB in Firewire vtiče, zato se vam ne bo treba plaziti za računalo vsakič ko boste hoteli priklopiti digitalni fotoaparat. Tukaj.

Za nadzor vseh teh ventilatorjev lahko uporabite tudi Vantec Fan Controllers , ki so ga testirali na System Cooling.

2 komentarja

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev

Trga gate

SMS Suite - Kaj bi nekateri dali, da bi vedno vedeli temperaturo svojega procesorja. Samo kaj, ko je treba iti na pot, ampak pustiti računalnik prižgan? Vse kar rabite je mobitel in ta programeček. Ime mu je SMS Suite in vam bo avtomatsko pošiljal SMS-je o temperaturi vašega procesorja. Rabili boste tudi MBM, ki ga dobite tu.

3 komentarji

O Truform-u

AnandTech - Včeraj sam vam govoril o ATI-jevi zadnji pogruntavščini. O Truform-u, ki bo vgrajen tudi v Radeon 2 grafično kartico. Na AnandTech-u so tu pripravili članek o tej novi tehnologiji.
Naj vam na kratko predstavim, do kakšnih zaključkov so prišli. Ugotavljajo, da gre za zelo uporabo izboljšavo, ki pa ne bo nujno uporabljena. Čeprav ATI zatrjuje, da so razvijalci igric nad Truformom navdušeni, je treba njihove izjave jemati z rezervo. Pri ATI-ju trdijo tudi, da Truform ne obremenuje hitrosti. Bomo videli...

5 komentarjev