»

Sony: Velikost je pomembna!

Yahoo News - Sony je v petek objavil novico, da bo konec julija pričel s prodajo druge generacije Memory Stick kartic, imenovanimi Memory Stick Duo. Glavna prednost kartic je njihova velikost, saj merijo le tretjino velikosti prvotnih Memory Stickov in so namenjene za shranjevanje podatkov v GSM aparatih, kamerah, MP3 predvajalnikih in podobnih pogruntavščinah. S tem nameravajo ustvariti nov standard, povečati trg in s tem seveda tudi svoj tržni delež. Japonski GSM operater je že najavil začetek prodaje novega GSM aparata, ki bo podpiral Memory Stick Duo kartice, kamor bo mogoče shraniti posnetke iz vgrajene kamere. Klik!

0 komentarjev

Za vse z dobrim srcem

eBay - Na eBayu nVidia prodaja "fun pack" primerek svoje najboljše grafične kartice, Geforcea4 Ti4600. Izkupiček gre strogo v dobrodelne namene, darovan pa bo "Children's Health Councilu", organizaciji za pomoč otrokom. Trenutno je cena prodajanega primerka kartice narasla že na 2.800 dolarjev, dražba traja pa še malo več kot dva dni.

0 komentarjev

MS spet izziva

Slashdot - MS bo v naslednji različici IEja onemogočil plugine, ki so bili narejeni z Netscape APIjem. To pomeni, da bo nehal delovati tudi Quicktime in mnogo drugih uporabnih stvari. Fun, ne? V bistvu gre za to, da bodo vse prisili, da gredo na ActiveX in jih s tem priklenili na 'edino pravo' vero^H^H^H^Hplatformo. Netscapeov API deluje na vseh platformah od Maca preko Unixov do Oken, ActiveX pa uganite sami...
Čudno, da se upajo to narediti medtem, ko sodniki spet premlevajo MSjevo razbitje. Ko smo že pri tem, je ameriško vrhovno sodišče zavrnilo MSjevo pritožbo s katero bi še nadaljne zavlekli protimonopolne tožbe. Poleg tega je še vedno mogoča preprečitev izida XPjev...

16 komentarjev

Zanimiv Sonyev malček

USB Workshop - Ok, priznam, takšne novice ne sodijo ravno na računalniško stran, ampak zadeva se mi je zdela precej zanimiva in dokaj povezana z našimi hišnimi mlinčki. Sony je tako predstavil svojo NHS-MS10 Hi-Fi komponentno, katerega posebnost je to, da sprejema samo Memory Sticke kot glasbene medije in se je sposobna preko USBja povezati z računalnikom. Kakšna je prednost Memory Sticka (največji so trenutno 64MB Sticki, ki so dovolj za okoli 120 minut CD glasbe) pred "navadnimi" CDji ali kakšnim drugim medijem (MDji...) mi zaenkrat še ni popolnoma jasno, mogoče pa boste pri ugotavljanju bolj uspešni vi. Zadeva je za okoli 600$ (ajs, peče ) trenutno na voljo samo na Japonskem, toda verjetno se bo kmalu razširila tudi drugod po svetu. Več tukaj.

0 komentarjev