»

ZZZ online #178

ZZZ - Izšla je nova izdaja spletnega časopisa ZZZ, kjer se je avtor tokrat posvetil predvsem trem iznajdbam.

Prva je Gyrover, robot, ki za svoje delovanje potrebuje samo eno kolo, primeren pa je za zelo ozka področja in tam, kjer je manevrirni prostor zelo dragocen. Drug izum je Powerplank oz. motorna snežna deska, ki jo lahko poženete do 56 kmh, kar je že kar zavidanja vredna hitrost.

Nazadnje se je pisec posvetil amfibijskemu vozilu Aquada, za nameček pa je pripravil še kratek pregled tovrstnih vozil v preteklosti. Omeni velja tudi slike s hitrostnega tekmovanja kolesarjev, ki so skoraj kršili slovenske omejitve na avtocestah. Vas zanima, kaj to pomeni? Klik!

1 komentar

iLinuxPod

Wired News - Verjetno vas večina pozna Applov prenosni mp3 predvajalnik iPod. Najbrž pa ne veste, da je mala stvarca sposobna poganjati pravi linux.
No, tega verjetno ni vedel niti sam Steve Jobs. Programerju Bernardu Leachu na tej strani pa je uspelo priljubljeni OS spraviti na iPoda. Zaenkrat še ne zna početi nič pametnega, vendar dan ko bo funkcioniral kot pravi PDA in še kaj več verjetno ni daleč.

0 komentarjev

Novosti na Slo-Techu

Slo-Tech - Slo-Techerji smo eni veliki Oksimorončki™, saj nas največja delovna vnema zagrabi ravno med prazničnimi časi. Danes lahko na strani pogledate dve novi stvari:
  • Pred dnevi smo odprli novo sekcijo Slo-Techovih ozadij, ki so bila nekaterim bolj, drugim manj všeč. No, rečeno je bilo tudi, da lahko kdorkoli naredi ozadje za Slo-Tech ter nam ga pošlje v objavo. To je naredil jetam ter napravil zelo očesu všečno božično novoletno ozadje.
  • Hkrati se je porodila tudi ideja o novem oddelku, ki bi še olajšal brskanje po forumu. Oddelek je viden samo prijavljenim uporabnikom, ter nosi ime "Moje teme" -- vidite ga tudi v levem meniju, v sekciji "Forum". Oddelek vam prikaže teme, zbrane iz vseh oddelkov, v katerih ste sodelovali oziroma še vedno sodelujete, in hkrati v temi obstajajo odgovori, katerih še niste prebrali. Zelo uporabno za tiste, ki bi radi spremljali aktivnost tem, v katerih so že sodelovali. Klik!
Smo pridni, ali smo le pridni? [:D] ...

18 komentarjev

ZZZ #117

ZZZ - Tedensko ažurno, zanimivo ter sploh nujno za branje - ZZZ Online. Tokrat se avtor spusti v napihljive zvočniške enote, v človeški oklep narejen iz titanijeve zlitine ter v policiklični monocikel (to morate videti, izgleda kot naspidiran skuter - kar v resnici je :D). Tedenska slikica kaže kokoš, katera je živela še dolgo po tem, ko ji je njen lastnik odsekal glavo. V glavnem - zanimivosti cel kup. Klik!

0 komentarjev

Nova številka ZZZja

Jaz - Heh, lepo je videt, da se ZZZ on-line časopis počasi uveljavlja tudi med Slo-Techerji, saj gre za res zanimivo in poučno publikacijo. Namreč, sedaj me že opozarjate, če pozabim omeniti izzid nove številke v novicah. Tako me je Timon (ki je danes na splošno bil priden in mi poslal kup novic ) opozoril, da je izšla nova, tokrat že 70. številka ZZZja. V njej Lord Kolya (s katerim sem v tem času postal zelo dober prijatelj... tip je res kul) piše o mobitelih na solarnih pogon, mini robotkih, humanoidnih robotih-igračah in tako naprej. Prava stvar za vse techno freake!

0 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Na Slo-Techu z veseljem podpremo slovenske strani, ki se nam zdijo obetavne, še posebej, če so delo ljubiteljev in amaterjev. Ena taka stran, ki se je pojavila nedavno se imenuje Konzole.si in, kot bi lahko sklepali, govori o novih in naprednih konzolah. Sicer ti igričarski sistemi v Kokoški niso kaj prida priljubljeni, toda to se s prihodom X-Boxa, Game Cuba in ostalih konzol naslednje generacije zna hitro spremeniti. Stran je oblikovana zelo lepo, fantje pa se trudijo z rednimi dnevnimi novicami in članki. Sicer je trenutno vse skupaj še na začetku, toda s podporo vas, obiskovalcev, se zna razviti v kaj večjega. Vso srečo!

Druga zanimiva in uporabna slovenska stran, ki jo bomo danes omenili se imenuje Discharged, namenjena pa je vsem slovenskim ljubiteljem Quaka in ostalih prvoosebnih strelskih iger. Stran je redno osvežena z dnevnimi novicami, ima pa tudi druge zanimive in redno osvežene dodatke, kot so "Mod tedna", "Slika tedna", "Stran tedna" in druge. Poleg vsega boste na...

1 komentar

Prva tuja stran v sekciji "Priporočamo"

Jaz - Čeprav je sprva bilo načrtovano, da bodo v levem meniju v sekciji "Priporočamo" samo slovenske strani, se je tja prebila prva tuja. Gre za edini spletni časopis, ki ga redno in goreče spremljam, ZZZ Online. Verjetno vas večina dotično zadevo že pozna, saj vas skoraj konstantno morim ob izzidu novih številk (mimogrede, izšla je 68. številka z GPS traktorjem, pametnimi gumami in podobnimi zadevami!), toda upam, da bodo stran obiskali tudi tisti, ki je prej niso. Gre za res zanimiv časopisek, saj avtor tedensko zbira najbolj zanimive novice in podatke o raznih napol norih tehničnih "izumih" in novostih.

2 komentarja

Novi izvod ZZZ online

ZZZ - Glede na to da se danes dogaja bolj malo, je potrebno čas namesto na kakšnih globokih člankih zapraviti za kaj bolj zabavnega. In ravno ustrezno je na voljo nova številka ZZZ časopisa. Tisti, ki zadevo poznate boste najverjetneje kar hitro poklikali povezavo, za druge pa naj povem, da gre za on-line časopis, ki opisuje razne čudne/zabavne/smešne/neverjetne tehnične "izume". V prejšnji številki so recimo opisali $700 WC školjko. Poglejte, ne bo vam žal .

0 komentarjev