»

Medeninasta modifikacija

Datamancer - Na Datamancer portalu so objavili modifikacijo Viktorijanske glasbene skrinjice, ki je bila dopolnjena s pomočjo Hewlett-Packard ZT1000 prenosnika. Računalnik je popolnoma oblečen v medenino, vendar pa le to ne moti njegovega poganjanja Windows XP in Ubuntuja. Piko na i doda še držalo za pero v obliki pcmcia kartice.

Navdušenci modifikacij pa si lahko ogledate tudi vodič kako si lahko sami poceni izdelate medeninaste elemente.

Na novico nas je opozoril mrTwelveTrees, slava mu!

14 komentarjev

Linux v šolah pol cenejši od Alternative

Vnunet - Agencija Becta (British Educational Communications and Technology Agency) je izdala poročilo, iz katerega je razvidno, da lahko šole, ki uporabljajo odprtokodne alternative komercialni programski opremi, razpolovijo stroške v sektorju IT. Poleg tega je poročilo ovrglo legendo o dragi podpori odprtokodnih rešitev, saj je strošek zanjo lahko manjši celo za 60 odstotkov.

Na novico nas je opozoril gfighter.

65 komentarjev

Prvi procesor, ki se ga da prilagoditi s programiranjem

Stretch - Precej neznano podjetje Stretch iz Kalifornije je predstavilo družino programsko nastavljivih procesorjev S5000, ki predstavljajo mejnik v razvoju procesorjev za namenske naprave in sisteme. Družina S5000 namreč prinaša programersko logiko v sam procesor, kar pomeni, da lahko programerji s priloženimi razvojnimi orodji ter z znanjem jezikov C in C++ procesor prilagodijo potrebam dotičnih naprav. Klik!

Na novico nas je opozoril .

5 komentarjev

Modifikacija "Modra Strela"

Modra Strela

vir: DataFuse
DataFuse - Že nekaj časa vam nismo pokazali nobene dobre modifikacije ohišja, da bi se vaše domišlijske celice kaj razmigale. Na DataFuse se je pojavila zanimiva in izvirna ter malce vesoljska modifikacija, ki jo je lastnik pomenljivo poimenoval "Blue Lightning". Tudi na našem forumu imamo temo z modificiranimi ohišji, zato najprej en klik za Modro Strelo in drugi klik za forum slovenskih mojstrovin.

1 komentar

Ohišje - bomba

mini-itx.com - Da, Chris Adams je razmontiral in onemogočil kar pravo bombo ameriških zračnih sil. Vanjo je stlačil matično ploščo mini formata, 800 megaherčni procesor in 512 MB pomnilnika ter 3,2 GB disk in CD-R/RW. Vse skupaj hladita dva sistemska ventilatorja, 120 mm zrakomlat za matično ploščo in hladilnik za procesor. Lahko bi rekli, da je to nevarna modifikacija. Na modifikacijo pa nas je opozoril Gejmer.

5 komentarjev