»

NV30 ni izpolnila pričakovanj

Tech Seekers - nVidia nas je močno razočarala, saj smo od njenega čipa NV30 pričakovali veliko več, za napake pa je krivila vse razen sebe. Tokrat pa so vodilni možje nVidie priznali, da NV30 Ultra, poznan tudi kot Geforce FX 5800 Ultra, ni izpolnil vseh stvari, ki so jih s partnerji pričakovali. Zagotavljajo pa, da se z Geforce FX 6800 Ultra, ki vsebuje čip NV35 in naj bi na tržišče prišla okoli junija, ista napaka ne bo ponovila. Več o tem ...

2 komentarja

Creative FX 5800 Ultra?

The inquirer - Creative, eden izmed večjih nVidiinih partnerjev v Evropi, se je odločil, da bo kartice s čipom FX 5800 Ultraraje preskočil. Glavni razlog za tako odločitev sta predvsem glasnost, premajhna količina čipov in cena. Ta je namreč previsoka glede na zmogljivost kartice. Proizvajalci to največkrat poskušajo prikriti z veliko količino iger in dodatne opreme (kabli). Čeprav Creative ne bo izdeloval kartic, ki bazirajo na FX 5800 Ultra, bo delal kartice, ki bazirajo na "šibkejših" članih FX družine. Celotna zgodba tukaj.

6 komentarjev

nVidia GeForceFX 5800 Ultra naprodaj na Japonskem

vir: Akiba
Akiba - Samo nekaj manj kot štiri mesece po prvi omembi nVidiine grafične pošasti GeForceFX 5800 Ultra, je ta naprodaj na Japonskem. Grafično kartico, ki temelji na nVidiienem čipu, izdeluje podjetje ASUSTek in nosi oznako ASUS GeForceFX 5800 Ultra V9900. Kartico je mogoče kupiti za 498 do 542 dolarjev, ostaja pa tudi vprašanje, kdaj se bo grafična kartica začela prodajati v Evropi in v ZDA. Več o tem.

1 komentar

Spet GeForceFX

Tom's Hardware - No, ne boste verjeli, da se je na medmrežju pojavil nov test najbolj opevane grafične kartice imenovane GeForceFX. V zadnjem času testov kar mrgoli, saj ni dneva da se jih ne bi pojavilo vsaj desetero. Na Tom's Hardware so jih o novih GeForceih spisali že kar nekaj. Danes so se lotili sposobnosti 5600 in 5200 kartic. Testirani sta bili v vseh običajnih testnih programih, ki so dokazali da bosta kartici zadali močan udarec ATIju. A kljub temu ima kanadski konkurent v rokavu še nekaj adutov, ki naj bi ustvarili ravnovesje obeh "velesil".

2 komentarja

GeForceFX 5200 in 5600

vir: 3DGPU
Slo-Tech - V zadnjih nekaj dneh so nVidiine grafične kartice iz serije FX postale ena izmed najbolj vročih tem o strojni opremi. Videli smo že kar nekaj testov ter člankov, pogum pa so zbrali tudi na 3DGpu in spisali dva ločena testa "cenejših" grafikulj te serije. GeForceFX 5600 je hitrejši in temu primerno tudi dražji od GeForceFX 5200, ki naj bi spadal v "nižji" cenovni razred. Če se vam zdita testa preobsežna in nebi radi izgubljali časa pa si lahko ogledate kratek predogled obeh kartic.

5 komentarjev

nVidia NV31 in NV34

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Vsi se veselijo, ko v roke dobijo GeForca FX in seveda ga morajo še v istem zamahu, ko ga potegnejo iz škatle, tudi vreči v prazen AGP in v istem trenutku z drugo roko prižgati računalnik in ga ... da, testirati. Tako sedaj testi teh kartic rastejo kot gobe po dežju in seveda mora tudi Bjorn3D, ki se kiti z naslovom "Vaš vir za novice nVidie", pristaviti svojo skledico.

Tako so testom podvrgli GeForce FX 5600 Ultra (NV31) in GeForce FX 5200 Ultra (NV34). Naj omenim še eno čudno lastnost tega testa: vsako kartico so testirali na drugi mašini. Zakaj, ne vem, morda pa kje kaj piše. Kartica...

28 komentarjev

NV31 in NV34

Tom's Hardware - V zadnjih nekaj dneh so grafične kartice postale najbolj vroča hardware tema. ATI je namreč izdal novega Radeona 9800, medtem ko so se pri nVidii pokazali posnetki njihove najmočnejše grafične kartice -- GeForceFX 5800. A v seriji GeForceFXov bodo tudi kartice, ki ne bodo dosegale astronomsko visokih cen in bodo dostopne množicam. Prav taki bosta GeforceFX 5200 in 5600, ki sta bolje poznani kot NV34 in NV31. Seveda bomo pri nas morali še malo počakati.

Če pa vam ta članek ni dovolj, lahko odklikate na Hexus, kjer sta bili testirani prej omenjeni kartici.

11 komentarjev

Test GeForceFX 5800 Ultra

vir: Guru 3D
Guru 3D - Pri Guru3D so se res potrudili in napisali izredno temeljit test najnovejše, zdaj že kar kontroverzne grafične kartice Geforce FX, narejene po referenčnem designu Nvidia. Test je dolg kar 24 strani, v njem se natančno posvetijo vsakemu detalju te kartice. Zaključek, odličen izdelek z odličnimi lasnostmi, najhitrejša kartica trenutno, draga ter glasna ob izbiri FX Flow hlajenja. Res zanimivo branje.

7 komentarjev

Dobrote na Guru3D

Guru 3D - Morda že veste, morda pa tudi ne, da si na strani Guru3D poleg odličnih testov lastijo tudi nekaj uporabnih programčkov, ki vam lahko olajšajo marsikatero opravilo. Vas zanima kakšne naloge opravljajo ti programčki? Berite dalje:
  • Prvi program se imenuje GeForce Tweak Utility in je namenjen, kot ste lahko razbraili že iz imena, tweakanju GeForce grafičnih kartic. Trenutno je v različici 3.0.4 in ponuja kar nekaj zanimivih rešitev

  • Če imate Nvidiino kartico, potem bo za vas gotovo zanimiv tudi Detonator Destroyer, ki je v namenjen odstranjevanju Detonator gonilnikov, vendar zmore še kaj drugega. Poleg odstranjevanja, vam lahko poišče tudi datoteke, ki so ostale od prejšnjih različic Detonator gonilnikov, ki niso več v uporabi. Z odstranitvijo starih in neuporabnih datotek, boste svoj računalnik gotovo obvarovali pred marsikaterim rutinskim formatiranjem trdega diska in svežim nameščanjem operacijskega sistema

  • Zadnji program, ki sem ga opazil na Guru3D je Q3Bench, ki je trenutno še...

0 komentarjev

Nvidia spet svinja

HardOCP - Vsake tolko se na internetu pojavijo zgodbe, ki predstavijo ogromno Nvidio v slabi luči... kot podjetje, ki ne izbira sredstev za uspeh, ki ne da nič na posameznike in zdaj tudi kot podjetje, ki omalovažuje konkurenco. Na tej GeoCities strani se je namreč pojavil .PDF dokument, ki ga Nvidia razpošilja OEMom in prodajalcem svojih izdelkov. V osnovi gre za blatenje Kyro/Kyro2 proizvodov in poveličevanje svojih izdelkov. No, tip, ki je ustvaril to stran, je podrobno razčlenil te obtožbe in trditve, ter jih zabil nazaj tako, da kar glava peče. Resnično priporočam ogled, še posebej zato, ker nekaj zadnjih trditev postavlja pod vprašaj tudi Anandtechov test GeForca3 in Kyra2 (podobno blamažo si je Anandtech privoščil že z Rambusovim RDRAMom)!

16 komentarjev

Prvi testi MX DDR kartic

HardwareGame - Končno so se pojavili prvi zanesljivi ( poudarek na zanesljivi [;)]) testi GeForce2 MX DDR kartic. Kot je bilo za pričakovati, gre za Creativovo kartico. Torej, kako se stvar obnese? Najbolje bo, če si kar sami ogledate HardwareGameov test ( ekhm, glejte slikice, teksta itak ne boste razumeli [:P]), zadeva pa vsekakor ni kakšen rojen zmagovalec. Mogoče se bo to spremenilo s primerki drugih proizvajalcev, saj je Creative na svojih karticah uporabil zelo poceni in počasen DDR pomnilnik, ki deluje pri 143MHz. Takšno odločitev seveda opravičujejo z zelo ugodno ceno, ki bo zagotovo pritegnila marsikaterega uporabnika ( tako, kot so to storile RIve M64 [;(]). Moj nasve bi zaenkrat bil, da se raje držite navadnih SDR kartic in počakate na konkurenco Creativu ( še posebej veliko si obetam od Herculesa ).

0 komentarjev