»

Swiftech MCX462

Burnout PC - Hlajenje procesorja je današnje dni nujno potrebno, saj bi bilo brez hlajenja ohišje polno dima. V ta namen ima velika večina ljudi zračne hladilnike, ki so povečini sestavljeni iz hladilnih reber in ventilatorja. Obstajajo pa tudi "hibridi", ki se razlikujejo od običajnih hladilnikov predvsem po obliki hladilne površine. Swiftech MCX462 je na pogled zanimiv, saj je zgrajen iz aluminijastih palčic, katerim so vrezali navoje in s tem povečali površino. Da pa bi dodali še piko na i, so za dno uporabili masiven kos bakra, ki odlično prevaja toploto.

0 komentarjev

Vantec 6040H CopperX

Viper's Lair - Na Viper's Lair so spisali obsežen test, v katerem so zajeli ogromno stvari kar se tiče tega hladilnika, katerega glavna sestavina je baker. Hladilnik so testirali na sledečem sistemu:
  • MSI K7D Master-L
  • 2x XP 1700+ 1,75V
  • 3x Panaflo ventilator za "izpuh"
  • temperatura okolice 24°C
Primerjali so tudi temperaturo, ki jo oddaja in ugotovili so, da se tudi v tej smeri zelo dobro obnese. Edina slabost je ta, da dela preveč hrupa. A vseeno so tisti, ki so ga testirali z njim zadovoljni. Oglejte si članek in mogoče boste z njim zadovoljni tudi vi.

2 komentarja

XDream SE

Tech Extreme - Cooler Master je pred nekaj časa na trg poslal enega izmed uspešnejših hladilnikov -- HSC-V83 XDream. Nastala pa je izboljšana verzija imenovana HSC-V83 XDream SE, ki je napredovala predvsem v zgradbi saj so rebra iz samega bakra. Poleg hladilnih reber in ventilatorja je v komplet vključen še potenciometer, katerega vstavimo v prazno režo v ohišju, kjer se ponavadi nahajajo izhodi in vhodi PCI naprav. Hladilnik sicer ni SLK-900 a moral bi zadostiti vsem potrebam povprečnega uporabnika.

0 komentarjev

ThermalRight SK6+

OverClock Intelligence Agency - To je procesorski hladilnik vsem dobro znanega proizvajalca. Je skoraj popolnoma iz bakra, je dobrega videza (kot da je ta pomemben), a vseeno ima določene pomanjkljivosti. Napisali so namreč, da jim je montaža tega hladilnika povzročila kar nekaj preglavic. A to je le ena, skoraj nepomembna, slabost, saj se jo verjetno da odpraviti, če smo bolj spretni. Na OverClock Intelligence Agency je precej obsežen članek o tem hladilniku.

0 komentarjev

Thermalright SLK 800

Viper's Lair - Thermalright SLK 800 je zagotovo eden izmed najbolj priznanih zračinh hladilnikov. Eden izmed poglavitnih razlogov je gotovo baker, saj sestavlja ves hladilnik. Baker pa tudi ni preveč lahek, zato ta zverina tehta kar okoli pol kilograma. Seveda moramo k temu prišteti še nekaj gramov za ventilator, katerega moramo ponavadi dokupiti. Če vam v kakšnem predalu odveč leži kakšnih 15 tisočakov o nakupu dobro premislite.

8 komentarjev

Test Thermalright SLK-900 - video

3dGameMan.com - Na 3dGameMan.com so spisali - ups, pardon, posneli - test Thermalright SLK-900 hladilnika. Večina vas ta hladilnik že pozna, zato ne bom nakladal. Povem le, da ga boste lahko namontirali tako na AthlonaXP, kot na Pentiuma4 (Socket 462 ali 478) in si sami izbrali ventilator glede na to, kako radi imate svoja ušesa. O tem bakrenem hladilniku sicer ne povedo nič novega, je pa to zanimiv pristop za ljudi, ki ne marajo dolgih strani testov in se raje udobno namestijo in si test ogledajo kar preko videa. Na voljo sta .wmv in .mov različici filma. Verjetno mi ni treba povedati dvakrat, da je priporočljiv širokopasovni internet.

15 komentarjev

Zastonj Hlajenje Athlonov

ZDNet - Na Zdnet poročajo, kako z modificiranjem registra čipovja programsko ohladiti Athlone, podobno kot to dela Waterfall in njemu slični programi, le da v tem primeru ni le-teh (povečini motečih) programov. Navajajo, da so AthlonaXP 2200+ ohladili za 44%, iz 55 kar na 38 stopinj Celzija, kar je ogromno, če pomislimo, da za to ne porabimo niti tolarja. Seveda pa omenjena metoda procesor hladi samo pri mirovanju. Vsekakor ogleda vredno, četudi v nemščini: Klik!

14 komentarjev

Pentium4 + SSE2 = ?

Ace's Hardware - Dejstvo je, da so Pentiumi4 dragi. Dejstvo je, da jih Athloni posekajo v vseh igrah, razen Quake3. Dejstvo je, da jih Athloni še bolj uničijo v vseh resnih aplikacijah in serverskih benchmarkih. Dejstvo je, da to Intelu ni niti najmanj všeč. Kaj storiti? Kot kaže, jim ne ostane nič drugega, kot razglašanje čudovitega odrešenika z imenom SSE2. Uporabnikom tako zatrjujejo, da bodo aplikacije narejene z novimi Pentium4 prijaznimi compilerji dobesedno letele in da lahko kar pozabijo na Athlone. Ali je res tako, so preverili guruji z Ace's Hardware. Zapregli so nekaj dosegljivih compilerjev in recompilerjev s podporo za SSE2 ukaze ter preverili, ali bo Pentium4 res zavladal čez kakšnega pol leta, ali pa bo Athlon tudi takrat s svojo surovo močjo rušil vse pred seboj. Tukaj.

8 komentarjev