»

Sony najavil nadgradnjo PSP-ja

Kotaku - Sony je na že izteklem sejmu E3 predstavil nadgradnjo svoje prenosne konzole imenovane PSP. Bistvenih sprememb ni, za večino uporabnikov je to le vmesna faza pred novo generacijo te konzole. Nov psp, ki uradno še nima imena, je pa pogosto poimenovan "PSP Slim", bo 19% tanjši in 33% lažji. Uspelo jim je tudi podaljšati trajanje baterije in pohitriti UMD pogon, kar bi naj bistveno pripomoglo k manjšim nalagalnim časom, ki so kar velik problem pri PSP-ju. Dodali so tudi TV izhod, ki omogoča priključitev konzole na tv sprejemnik. Ogromno uporabnikov s to nadgradnjo ni zadovoljnih, saj ne prinaša pomembnejših posodobitev, tu bi omenil predvsem željo večine po dvojnih analognih paličicah (že obstoječa je nerodno postavljena).

Na voljo bo v treh različicah:
-Core pack (črna konzola brez dodatkov, 170$, september)
-Daxter pack (Ice silver model, 1gb memory stick, Family Guy UMD, igra Daxter, 199$, september)
-Star Wars Battlefront Pack (Ceramic White model s sliko Darth Vaderja na zadnji...

4 komentarji

Darth Vader PC

Lucas. Soy su padre...

vir: Burnout PC
Slo-Tech - Ta modifikacija ni ravno nova, a jo je avtor še malo izboljšal. Za osvežitev spomina: na BurnOutPC so pred časom predstavili zelo odštekano modifikacijo, ki dobi desetko za izvirnost. Računalnik so namreč vgradili v odlitek glave Darth Vaderja. A bralci so imeli pripombo, saj vanj ni bilo vgrajene CD-ROM enote. Avtor je modifikacijo popravil ter ugodil zahtevnim bralcem. Kipu glave je enostavno naredil pedestal. Klik!

2 komentarja

Modifikacija

Slo-Tech - Ta modifikacija je ravno v pravšnji meri neresna, da jo lahko brez slabe vesti uvrstim v sobotne novice [:D]. Na tej strani si lahko pogledate, kako modificirati svoj gumb za vklop računalnika tako, da bo le-ta izgledal kot tisti, ki ga videvamo v ameriških patriotskih filmih, s katerim predsednik detonira atomsko bombo. Vas mika [:D]?

4 komentarji

Kaj pa mrežne kartice?

PC Stats - Ko navijamo prek zunanje frekvence (torej Front Side Busa), moramo misliti na kup dejavnikov, saj mora vse periferija uspešno delovati na povišani hitrosti. Tako overclockerji kupujemo navijalcu prijazne osnovne plošče, hiter pomnilnik ter izbrane procesorje. Kaj pa ostala periferija? Prav lahko se vam zgodi, da vaš sistem ne bo dosegel želenih 166 MHz zunanje frekvence zaradi kakšne naprave, ki na tej hitrosti ne bo želela delovati. PC Stats pri tem članku dobi čisto desetko za izvirnost preizkušanja, saj so pod drobnogled vzeli pet mrežnih kartic ter preizkusili, s kakšno hitrostjo jim lahko vodilo PCI še narekuje tempo. Naj vam samo povem, da se za lepim imenom ne skriva vedno surova kvaliteta...

0 komentarjev

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Pa še ena...

HardOCP - Ok, ta modifikacija bi verjetno na vsakem moderskem tekmovanju pobrala nagrado, saj gre za manjšo umetnijo. Neki tip se je namreč odločil Segino Dreamcast konzolo spraviti v računalnik. Vsa stvar počiva v zgornji 5.25" reži njegovega ohišja, stvar pa je porihtal tako, da lahko igre igra kar na svojem monitorju. Na žalost ni slik notranjosti, toda že zunanjost izgleda zelo profesionalno in premišljeno narejena. Fascinantno!

vir: HardOCP

vir: HardOCP

1 komentar