»

Zmote in resnice o napajalnikih

Extreme Overclocking -

Običajni računalniških uporabniki napajlnikom ne posvečajo pozornosti, če jih sploh poznajo, medtem ko je pri profesionalnejših uporabnikih in navijalcih stvar povsem drugačna, saj so napajlniki pri njih deležni domala mitične pozornosti in čaščenja, kajne.

Kaj je res in kaj ni. Ali je za slabo navitje vašega procesorja resnično kriv napajalnik in kaj so linije v napajlniku. Na vsa ta vprašanja vam odgovori članek na ExtremeOverclocking, kjer so spisali kratek vodič in pojasnili osnovne zmote in resnice, ki jih srečujemo na napajalniškem področju.

1 komentar

HardOCP + Slo-Tech = OK

Slo-Tech - Očitno se strani kot sta HardOCP in Overclockers Australia precej zanimata za vodno hlajenje, saj sta že pred časom objavili povezave na Slo-Techov forum, kjer sta tedaj Boeing in morphling1 predstavila svoje vodne bloke za hlajenje procesorja.
Danes pa sem na HardOCP zasledil še eno povezavo na Slo-Techov forum, in sicer na temo, kjer je morphling1 predstavil svoj trenutni projekt izgradnje vodnega bloka, ki bo hladil Herculesovega Radeona 8500. Zato bo Slo-Tech najverjetneje zopet deležen malce večjega obiska.
Mimogrede, če nove teme še niste opazili, potem je skrajni čas, da se pridružite debati.

1 komentar

Več podatkov o McKinleyu

The Register - O McKinleyu sem obširno poročal že včeraj, vendar pa je medtem pricurljalo še nekaj zanimivih podatkov, ki jih zaradi strokovnosti in aktualnosti Slo-Techa enostavno moram pripisati. Ob splošno znanem dejstvu, da bo Itaniumov naslednik McKinley 64 bitni čip, bi bilo pametno opozoriti, da bo v procesor vključenih 32 kB L1, 256 kB L2 in kar 3 MB L3 predpomnilnika, kar je sicer nekoliko manj kot ga je bilo v Itaniumih, vendar dovolj za tržišče, kateremu je procesor namenjen. Novost je novo izboljšano 400 MHz vodilo, ki bo 128 bitno in bo omogočalo pasovno širino 6,4 GB/s. Da pa bi hitrost samega čipa prišla bolj do izraza, je Intel zmanjšal število stopenj cevovoda iz 10 na 8 in mu dodal dve novi izvršni enoti. Ravno zaradi tega posega se lahko kaj hitro zgodi, da bo McKinley pri isti frekvenci hitrejši od Hammerja, ki bo (vsaj mislim tako) imel 12 stopenjski cevovod. Vendar pa moramo na to dejstvo gledati z malo premisleka, saj sta pristopa obeh podjetij precej različna. Intel se...

0 komentarjev

Zbogom Pentium III in hvala za vse

X-Bit Labs - Po smrti desktop Tualatinov, se je Intel odločil, da iz trga odstrani tudi vse ostale Penitum III procesorje. Intel ima vso pravico do tega posega, saj je s ponudbami različnih naborov omogočil, da procesorji Pentiumi4 postanejo dostojni nasledniki. Pentiumi4 bodo v navezi z naborom i850 in kasneje Tullochom namenjeni bolj zahtevnim uporabnikom, v navezi z DDR nabori srednje zahtevnim uporabnikom, z naborom i845 pa uporabnikom t.i. value sistemov. Zadnja naročila procesorjev Pentium III, bo Intel sprejemal do 7 decembra. Vendar pa Pentiumi III kljub Intelovemu oznanilu še vedno ne bodo popolnoma izginili, saj odstranitev velja samo za desktop modele. Serverski in mobilni Pentiumi III (Tualatini) bodo na trgu ostali še kar dolgo časa in bodo maja leta 2002 že dosegli frekvenco 1.5 GHz.

0 komentarjev

IDE Hot Swapping?

HardOCP - Ko smo že pri HardOCP, sem pri njih zasledil še eno govorico (zadnje čase so jih polni):
Hey I saw the blurb on hotswapping ide... I've done it a million times with IDE Hd's, no problemo. Running wink2.. Just go into the device manager, uninstall the device and unplug it. Then you slap the new one in, select your computer (still in device manager), goto action and "rescan for hardware changes". Voila. Doesn't work too well (read: not at all) on IDE3&4 (Addin controllers) but works fine one IDE0&1. -chris


No, če je to res, potem začnem s čaščenjem Windowsev 2000, kajti zamenjava IDE diska med delovanjem naj ne bi bila mogoča. Jaz si tega posega ne upam narediti, če je pa kdo od vas tako pogumen, ne prevzemam odgovornosti .

14 komentarjev