»

Channel 4 pričenja s 3D televizijo

Whoa.

vir: Slashdot
Slashdot - Znana britanska televizijska hiša Channel 4 bo naslednji ponedeljek pričela s tridimenzionalnim tednom, v okviru katerega bodo med običajne oddaje na svoj spored dodali nekaj 3D vsebin. V partnerstvu s trgovinskim gigantom Sainsbury's med rajo že delijo brezplačna očala, potrebna za ogled tovrstnega programa.Sicer tehnološko gledano ne gre za nič posebnega in tudi napovedane vsebine niso ravno vrhunec umetnosti, a vzpodbudno je predvsem dejstvo, da je Channel 4 relativno veliko in vplivno medijsko podjetje. Posledično bi znala kaj kmalu podobne poteze potegniti tudi konkurenca, pravijo na Slashdotu.

16 komentarjev

Cenejše kartice iz serije 8000 prihajajo

Daily Tech - Sedemnajstega aprila letos, torej čez dober teden dni, bo nVidia uradno splavila svoje najnovejše grafične kartice v srednjem cenovnem razredu. Novinarji se že igrajo s testnimi primerki, mi pa bomo kaj kmalu ugledali naslednje modele: 8600 GTS (675/1000 MHz), 8600 GT (540/700) in 8500 GT (450/700), ki bodo stali od 250, 150 in 90 dolarjev naprej. Kmalu za njimi bi se naj pojavila še dva šibkejša predstavnika serije, 8400 in 8300 GS, a žal najverjetneje ne bosta na voljo običajnim kupcem, v svoje sisteme ju bodo namreč lahko vgrajevali samo izdelovalci računalnikov. Več informacij najdete v izvorni novici na Daily Tech-u.

19 komentarjev

Hitachijev 250 gigabajtnež

The inquirer - Hitachi je danes uradno "splavil" svoj novi Serial ATA disk s kapaciteto kar 250 GB. 3,5-palčni disk Deskstar 7K250 se v eni minuti zavrti 7.200-krat. Poleg Serial ATA diska bo Hitachi na tržišče poslal še diske kapacitet 40, 80 ter 160 GB, z ali brez Serial ATA vmesnika. Cene diskov zaenkrat še niso znane, zvedeli pa naj bi jih konec meseca, ko bodo naprodaj. Kljub temu, da S-ATA diski prihajajo na tržišče relativno počasi, je že očitno, da bo nova tehnologija kaj kmalu zamenjala svojo predhodnico. Klik!

0 komentarjev

Athlon 64 konec septembra?

več strani - Na X-Bit Labs in na AMD Zone so se pojavile napovedi, da kani AMD uradno splaviti svoj Athlon 64 koncem septembra. Oboji se sklicujejo na informacije, da je AMD rezerviral Moscone Center v San Franciscu za 30. september. Obstaja možnost, da prav za uradno splavitev novih procesorjev. Omenja se tudi 21. september, natančnih podatkov pa nima nihče. Kakorkoli že, Athlone 64 bomo najverjetneje ugledali še to jesen.

3 komentarji

Nov Xeon splavljen

X-Bit Labs - Kot se je po spletu napovedovalo že nekaj tednov, je Intel danes uradno splavil svoj nov strežniški procesor Xeon. Njegova najnovejša reinkarnacija tiktaka pri 3.06 GHz. Zanimivo je predvsem dejstvo, da Intel okrog današnje uradne splavitve ni delal velikega pompa; verjetno ozirajoč se na tovarno v Santa Clari, ki je že pred uradnim izidom dotične procesorje dobavljala gigantoma Dellu in HP. Skladno s predstavitvijo procesorja je Intel spustil tude cene ostalih procesorjev, o čemer smo že poročali. Le da omenimo, cene starejših Xeonov se bodo spustile za 11-16 %. Detajlne informacije na tem naslovu.

0 komentarjev

Bartoni naprodaj

X-Bit Labs - Če se še spomnite, je AMD manj kot teden dni nazaj uradno splavil svoje Barton procesorje. No, po nekaterih podatkih, naj bi bili le-ti že tudi naprodaj. Žal le na Japonskem. Natančneje, naprodaj je zaenkrat le 2800+ različica, ki tiktaka pri 2083 MHz, podpira 333 MHz FSB ter je opremljena s 512 KB L2 predpomnilnika. Cena je nadpoprečno visoka, saj znaša 480 dolarjev, kar je veliko celo za japonske razmere. Pentium 4 2.80 GHz, denimo, na Ameriškem stane 365-450 dolarjev. Različica 3000+ se bo po napovedih na prodajnih policah pojavila tekom prihodnjega tedna. Klik!

1 komentar

Prenosnik s 3.06 GHz?

AnandTech -

Da, pravilno ste prebrali; prenosnik s procesorjem, ki tiktaka pri 3.06 GHz. No, Intel v resnici tako hitrega prenosnega procesorja sploh še ni predstavil, a to podjetja Hypersonic ni motilo. Sestavili so računalnik, ki se po velikosti uvršča med prenosnike, njegova funkcija pa je zamenjava namiznega računalnika. Trigigarečni procesor, gigabajt pomnilnika, DVD pogon ter Radeon 9000 res ni tako slabo, kajne? Klik za branje!

8 komentarjev

Tualatin 1.33 GHz?

X-Bit Labs - Pojavila se je indikacija, da so Intelovci začeli razpošiljati svojo 1.33 GHz izvedenko Tualatin procesorja z 256 KB predpomnilnika. Ni dvoma, tako x-bitovci, da se je Intel spustil v masovno izdelavo procesorja, vprašanje je le, heh, kam točno ga misli vtikati. Procesorja namreč še ni na uradnem Intelovem ceniku. Bomo v kratki prihodnosti stare BX legende sparjali z 1.33 GHz Tualatinom?

0 komentarjev

Palm i705 na poti

vir: CNet
CNet - Ozirajoč se na dokumente, ki jih je izdal Zvezni komite za komunikacije (FCC), bo 'i705' imel vgrajeno anteno, univerzalni vtič za dodatke in sinhronizacijo ter 'varni digitalni razširitveni vtič' v velikosti znamke, ključne posebnosti pa naj bi bilo predvsem v e-pošti.

No, po norih zniževanjih cen Palma VIIx (sicer ne vem, kako je s tem v Sloveniji) je bilo že pričakovati vsaj malce več konkretnega o novem dlančniku. Samo...

1 komentar

Nižje cene AMD procesorjev

The inquirer - Kot veste, bo Intel 29. aprila drastično spustil cene svojih P4 procesorjev. AMD je že naznanil, da mu bo sledil (seveda). AMD namerava en dan kasneje, torej 30. aprila, spustiti cene skoraj vseh procesorjev. Podrobnosti so zelo nejasne, zato vam ne morem postreči z informacijami koliko se bo kateri procesor pocenil. Verjetno bodo pocenitve kar precejšnje, ker bo Intel spustil cene za do 30%. Do kam mu bo AMD sledil, bo jasno 30. aprila. Do takrat... počakajte z nakupom procesorja.

1 komentar

3D Mark 2001

Jaz - Ta programček pač trga gate. Recimo temu takole: Oni so ugotovili, kako z izjemno lepimi animacijami nakazati, kakšne so v resnici videti tehnologije prihodnosti. Seveda sem svojega Geforcea PRO takoj spravil na ta test. Jah, kaj naj rečem. 2657 3D Marks , ozirajoč se na to, da 1/3 testov (kot je Enviromental Bump Mapping, Pixel Shader itd.) kartica ni zmogla zagnati, ker hardverske podpore temu nima. Testiral sem pa na 1024x768x32, z vklopljenim DXTC. Uf. No, potegnite si program dol ter povejte še vi!

21 komentarjev