»

Mravlje v računalniku

vir: TechTV
TechTV - Gotovo ste že opazili te majhne živalice, ki prenekaterim vrtičkarjem povzročajo "preglavice". No, čez Lužo pa so mravlje priljubljene pri otrocih, ki kupujejo posebne farme, v katerih gojijo mravlje. Kevin Rose je imel rad te živali že kot otrok odločil se jih je spet vzgajati. Ker spada med zagrizene modifikatorje je mravljo farmo vgradil kar v računalnik. Vzel je pleksi stranico in med dve stekli naselil mravlje. Vsekakor zanimiva modifkacija.

18 komentarjev

Nastavek za ventilator

Extensiontech - Na Slo-Techu smo že pisali o izdelavi pleksi nastavka za ventilator , s katerim močno zmanjšamo hrup hladilnika. Na Extenison Tech pa so si prav tako ogledali pleksi nastavek, v katerem je 60 mm ventilator, katerega obkrožajo LED diode. Na ta nastavek lahko namestimo katerikoli 80 mm ventilator. Stvar sicer ne zmanjša hrupa, pripomore pa k boljšem hlajenju procesorja in bolj "fancy" izgledu.

0 komentarjev

Thermalright SLK 700

Viper's Lair - Thermalright SLK 700 je manjši bratec enega izmed najbolj uspešnih zračnih hladilnikov za SocketA procesorje -- SLK 800. Kot smo že omenili, je ta model majhen, zategadelj je na njem serijsko lahko največ 74-milimetrski ventilator. Ker je tak ventilator dokaj težko dobiti, hladilnik sprejme tudi 70 in 60 mm ventilatorje. Čeprav se pritrdi preko podnožja procesorja, je stik še vedno dober, o čemer pričajo tudi rezultati. Test.

13 komentarjev

Turokovih 3000

Vnunet - Na Slo-Techu smo že poročali o reklamni kampanji Acclaim UK, v kateri poziva ljudi naj si spremenijo ime v 'Turok'; petim srečnim izbrancem bodo krili vse formalne stroške, poleg tega pa bodo dobili tudi 500 angleških funtov in Microsoftovo konzolo Xbox ter seveda samo igro Turok Evolution. (Novica je bila zaradi netočnosti odstranjena.)

Že do 15. 8. 2002 se je prijavilo kar 3.000 prostovoljcev/pogumnežev/pohlepnežev/oportunistov, do 2. septembra, ko poteče rok za prijavo, pa jih pričakujejo še več. Klik!

2 komentarja

ADDA ventilatorja

Hardware Extreme - Še ena ventilatorska, vendar se tokrat selimo iz hlajenja procesorjev na hlajenje sistema. V tem testu sta predstavljena dva ADDA-jeva ventilatorja, ki nimata kakšnega posebnega imena. Proizvajalec jih je poimenoval kot Ultra High Speed ADDA Fan (50CFM - Cubic Feet per Minutes) in Medium Speed ADDA Fan (31.4CFM). Oba sta zelo kakovostna izdelka, saj velja ADDA kot enega izmed najboljši proizvajalcev hladilnih rešitev, kar priča tudi ocena, saj sta ventilatorja dosegla 90 in 95 %. Kljub dobremu hlajenju pa moramo vseeno zamižati na eno oko, saj najzmogljivejši ventilator poleg dobrega hlajenja prinaša tudi tisto zoprno lastnost, ki je skupna vsem zmogljivim ventilatorjem - hrup. Sicer pa to itak ne moti nobenega resnega navijalca. Čeprav je ADDA naredila dva izmed najboljših ventilatorjev na svetu, pa tudi Delta ne počiva, saj je pred kratkim predstavila svojo 80 mm pošast, ki zmore kar 80 CFM. Kar veliko, vendar tu postane hrup že skorajda neznosen (ta ventilator naredi po...

0 komentarjev

Test ventilatorjev

Void Your Warranty - Pojavil se je še en test, ki tokrat ne testira vseh mogočih in nemogočih hladilnikov, pač pa samo 60 mm ventilatorje. Na test so vzeli ventilatorje treh proizvajalcev - Sunon, Thermaltake in Delta. Njihovo učinkovitost pa so preizkusili na hladilniku Thermalright SK6. Kolikor jaz vidim, precej radi natikate raznorazne ventilatorje na svoje procesorske hladilnike, zato oddeskajte sem in si popravite svoje morebitno zmotno mnenje.

0 komentarjev

Serijska produkcija Fan Adapterjev

Club Overclocker - Če se spomnite, je pred meseci nastal pilotski projekt fan adapterja, ki je omogočal priključitev 120mm ventilatorjev na 60 mm reže za ventilatorje. Ta rešitev je postala zelo zanimiva, saj so lahko eXtreme overclockerji na svojo Alpho, ki ima prostor za 60 mm režo, pritrdili kar 120 mm ventilator, kar je seveda še bolj povečalo zmogljivosti za večjo pridobljeno frekvenco. Ker je bil to takrat pilotski projekt, se še ni vedelo, ali bo zadevica kadarkoli prišla v masovno produkcijo. Danes sem pa na ClubOC zasledil prav to zadevo, ki je sicer izgledala malo drugače. Tukaj si oglejte, kako igračka izgleda. Ker pa to ni enak produkt tistemu pilotskemu projektu ter je malo slabše kvalitete, ocena ni tako visoka... Torej bi vsem lastnikom Alpha coolerjev rekel, naj počakajo na naslednjo inačico istega produkta - z izboljšavami, seveda.

0 komentarjev