»

nVidia pričakuje 40 Ion sistemov do konca leta

ASRock ION 330

vir: Tweak Town
Tweak Town - Pred kratkim je nVidia kitajskim novinarjem najavila, da do konca letošnjega leta pričakuje kar 40 različnih sistemov, ki bodo uporabljali platformo Ion. Večina teh štiridesetih sistemov naj bi bila na ogled že junija na tajvanskem Computexu, nekateri med njimi pa bodo uproabljali dvojedrne, Atom 330, procesorje.

Na konferenci sta bila predstavljena še dva sistema, Pegatronov Cape 7, ki bo po vsej verjetnosti referenčni dizajn, na katerem se bodo bohotile različne nalepke proizvajalcev, in ASRockov ION 330 (pri obeh verjetno še kodno ime). Iz imena vidimo, da bo ASRock uporabljal dvojedrni procesor, vgrajen pa bo imel še DVD-RW pogon, kar ga naredi zelo uporabnega za multimedijski PC.

...

9 komentarjev

I-O Data je predstavila 3 nove pogone

DVD/CD-RW

vir: Digit Life
Digit Life - I-O Data nam je predstavil 3 nove pogone, in sicer: notranji ATAPI DVD+/-RW pogon ter dva zunanja DVD-RW in DVD/CD-RW pogona, ki ju bo moč priključiti na USB 2.0. DVD+/-RW modeli bodo na voljo že te dni za ceno 267 ameriških dolarjev. CD-je bodo lahko zapisovali s hitrostjo 16x, DVD medije pa s hitrostjo 4x. Ta dober kilogram težak pogon bo deloval pod operacijskimi sistemi windows Me/2000/XP.

Zunanji DVD-RW pod oznako DVRP-iUP2 bo na voljo v maju, in sicer za ceno 350 dolarjev. Na DVD medije bo lahko zapisoval s hitrostjo 2x, na CD-je pa z hitrostjo 16x. CRWD-iU48S, zunanji DVD/CD-RW pogon, pa bo na voljo pozno v aprilu za 154 ameriških zelencev. Na CD medije bo zapisoval ter bral s hitrostjo 48x, prepisoval pa s hitrostjo 24x. Za podrobnosti si poglejte izvirno novico.

0 komentarjev

SATA krmilniki

Tom's Hardware -

Niti ne tako dolgo nazaj so se po medmrežju začele širiti govorice o nasledniku ATA 133. Nov način prenosa so poimenovali Serial ATA oz. ATA150. Prednosti, ki ju ponuja, sta dve -- večja hitrost prenosa podatkov ter ožji in tanjši kabli, ki ne ovirajo zračnega pretoka v ohišju, pa še lepše izgledajo. Za to novo tehnologijo so morali še izumiti krmilnike, ki skrbijo za pravilno delovanje trdih diskov.

Najnovejših pet so si ogledali na Tom's Hardware, kjer so spisali tudi obsežen članek na to temo. Za testiranje so uporabili Seagatov Baracuda ATA V, ki ima 8 MB predpomnilnika in je na voljo v kapacitetah 80 in pa 120 GB. Nad hitrostjo prenosa podatkov so bili malo...

1 komentar

Seagateov Serial-ATA disk

Envy News - Serial ATA je standard, ki je povzročil obilico veselja med računalničarji. Ko je bil najavljen, smo vsi pričakovali prve enote, a je do splavitve preteklo še veliko vode. Počasi (a vztrajno) smo videvali prve PCI kontrolerje za Serial ATA, nato opažali splavitev osnovnih plošč s podporo standardu, in tako dalje. No, do danes je na žalost Seagate edino podjetje z izdanim trdim diskom s podporo temu standardu, a se mu, kot kaže, kani kmalu pridružiti tudi Maxtor. Ostali bodo, po načelu "vodi me, o cenzor moj", sledili kmalu [:D]. Na Envy News so spisali obsežen test Seagateovega 120-gigabajtneža, ki deluje na SATA vodilu. V kopici opravljenih testov so ga primerjali s 120-GB Seagateom na starem ATA vodilu, ter bili z enoto razmeroma zadovoljni. Klikus!

4 komentarji

Ponovno Serial ATA

Tom's Hardware - Ta novi način prenosa podatkov s trdega diska do matične plošče se počasi vedno bolj uveljavlja, saj tudi diski počasi že kapljajo na trg. Jasno je ta način prenosa hitrejši odATA 100 oz. ATA133 (kar že vsi veste) in tako kažejo tudi rezultati, ki jih izpljunijo testni programi. Zasluge za trdi disk si lasti že uveljavljeno podjetje Fujitsu, ogledali pa so si ga na Tom's Hardware. A v nasprotju z ostalimi SATA diski, je le-ta grajen za prenosnike. Če je hitrost del vašega vsakdanjika (in velike količine denarja v denarnici) si članek le oglejte.

0 komentarjev

MSI ne bo izdeloval samo matičnih plošč!

DigiTimes - MSI vsak malce bolj razgledan uporabnik pozna po odličnih overclockerskih matičnih ploščah in grafičnih karticah, na katere je ponosen sleherni lastnik. Kljub temu, da si je s temi izdelki podjetje ustvarilo dober slives in dober vir dohodka, pa so se vodilni v podjetju odločili, da bodo svojo ponudbo razširili še na pogone CD-ROM/CD-RW in zaslone LCD. Za tako odločitev obstaja seveda več dejavnikov. Za proizvodnjo optičnih enot se je podjetje najverjetneje odločilo po zgledu ASUS-a, ki zna poleg matičnih plošč izdelovati tudi zelo dobre CD-ROM/RW pogone, za monitorje LCD pa nemara zaradi napovedanih dvigov cen zaslonov LCD. Več tukaj.

0 komentarjev

Test pekača Philips DVDRW200 DVD+RW

CDRLabs - Počasi se na trgu pojavlja vse več DVD+RW pogonov. Zaenkrat je to za nas, navadne smrtnike, še predraga zadeva, pa tudi pri nas se jih še bolj težko dobi. A da se vam vsaj malce pocedijo sline, si poglejte test in pričnite zbirati denar. Ako bi pač radi imeli lasten DVD snemalnik. Kateri se lahko pohvali še s tem, da je prvi, ki uporablja Seamless Link tehnologijo med DVD+RW pogoni.

3 komentarji