»

Prvi USB monitor - Samsung 940UX

X-Bit Labs - Na X-bit labs so testirali pionirja med monitorji, Samsung 940UX, ki ga je možno priključiti na USB. Večina je najprej najbrž pomislila na omejitev tega priključka - 480 Mbps je sicer solidna prepustnost za večino naprav, ampak monitorji so znani po svoji požrešnosti. Že čisto povprečen 17-palčnik na sekundo prikaže 60 sličic z ločljivostjo 1280 krat 1024 v 32-bitnih barvah, kar znese precej večjih 2400 Mbps.

No, v opisanem monitorju se skriva čip podjetja DisplayLink, ki z brezizgubnim stiskanjem podatkov rešuje opisani problem, tako da naprava deluje...

22 komentarjev

Sharpov 64 palčni monitor

News.com - Če mislite, da ste srečnež, ker gledate v 24 ali 30 palčni monitor in pri tem lahko uživate multimedijske vsebine v HD načinu, vas žal obveščamo, da bodo kmalu nekateri uživali še bolj.

Sharp je naredil 64 palčni monitor, ki je sposoben prikazati ločljivost 4,096x2,160 točk. Ima torej dvakrat več vertikalnih in horizontalnih vrstic, kot pa običajen HD monitor (skoraj 9 milijonov točk). Sliko na monitorju je možno razdeliti na štiri kvadrante in vsakem lahko npr. prikazujemo film v HD ločljivosti.



Monitor bo namenjen filmski (studijski) industriji in medicinski oprem. Razvoj še ni končan, tako tudi cena še ni postavljena. Več o tem tukaj.

Osebno bi bil bolj vesel monitorja, ki ima enako ločljivost, vendar spravljeno...

4 komentarji

Samsung SyncMaster 191T

3D NewsNET - Na 3D NewsNET so si ogledali Samsungov 19" LCD monitor. Po končanem testu so imeli mešane občutke, kajti kot pravijo jih je Samsung SyncMaster 191T zelo navdušil v 2D aplikacijah, ravno obratno pa je bilo s 3D delom. Igre se na njem niso obnesle prav nič dobro - testirali so z Unreal Tournament 2003 ter Quake 3.

A dandanašnji LCD ekrani tako ali tako niso narejeni za igre z velikim številom sličic na sekundo, prihaja namreč naslednja generacija LCD-jev, ki naj bi imela odzivne čase pod 25 ms. Še pred nekaj časa so taki monitorji stali ogromno, danes pa jih dobimo že za 800$ ali manj. Monitorj jih je navdušil z lepimi barvami, kontrastom ter DVI vhodom in kljub nekaj napakam pravi avtor...

19 komentarjev

Samsung 172B

več strani - Na I am not a geek so napisali kratek članek o Samsungovem LCD zaslonu . Na rivalski strani Techware Labs pa so monitor opisali še podrobneje. Če zdaj povem še kaj o LCD zaslonih, ki se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavlajo. Na začetku so bile slike popačene in zato ti zasloni niso bili med ravno najboljšimi, ki jih je bilo moč kupiti. A to napako so odpravili in prav zato se sedaj krog uporabnikov, uporabnost in učinkovitost zaslonov večajo.

0 komentarjev

Samsung in NEC LCD zaslona

Tom's Hardware - LCD zasloni so dražja, a očem bolj prijazna različica monitorjev, saj jim skorajda ne škodujejo, poleg tega pa zavzamejo majhen del pisalne mize. Za današnje čase so 15 palčni monitorji že kar malo premajhni, zato velika večna posega po 17 palčnih. In prav toliko sta velika monitorja Samsung 171N in NEC LCD1760V , ki sta bila osrednja tema testa, spisanega na Tom's Hardware. Po sposobnostih se je bolje obnesel NEC-ov monitor, a ima ta tudi slabo stran -- oblikovanje monitorja, ki ne sodi v vrh današnje ponudbe.

3 komentarji

Širokozaslonski LCDji

PC World - Zaradi naraščanja popularnosti gledanja DVD filmov tudi na prenosnikih, so se nekateri izdelovalci ekranov odločili poseči po zanimivi alternativi običajnim LCD zaslonom - širokozaslonski oziroma "widescreen" LCD monitorji bodo tako našli mesto v prihajajočih prenosnih PCjih. Samsung bo prvi, ki bo naredil tak zaslon in bo večji od petnajstih palcev in sicer 15,4-inčni WXGA (1.280 pikslov x 800 pikslov). Več si preberite na PCWorld.com.

3 komentarji

Božični mini digitalci

Tom's Hardware - V današnjih časih so digitalni fotoaparati že nekaj zelo vsakdanjega. Postajajo vedno manjši in zmoglivejši, količini le-teh na tržišču primerno pa pada tudi razmerje cena/kvaliteta. Na Tom's Hardware so si ogledali 5 digitalcev podjetij Sony, Cannon, Minolta, Toshiba in Casio. Vsi imajo vsaj eno, nekateri pa tudi 3 megatočke. Najbolje se je obnesla Minolta, a to ima svoje posledice - bila je največja med testiranimi. Velikost je pomembna!

0 komentarjev

Hercules Prophetview 720 LCD zaslon

Dan's DATA - Hercules je na trg poslal svoj LCD zaslon Prophetview 720 z diagonalo 15 palcev. Danes sem zasledil test tega LCD zaslona, ki je dokaj poceni - v Sloveniji približno 120 tisoč tolarjev. Zaradi cene in neizkušenosti Herculesa pri izdelovanju monitorjev se mi je zastavljalo kar veliko vprašanj glede kvalitete samega izdelka, a ta po testu sodeč sploh ni vprašljiva. LCD zaslon se izkaže za enega izmed boljših, še bolj pa to pride do izraza, če pogledamo ceno monitorja in njegov dizajn. Podstavek je iz aluminija, monitor pa iz modrovijolične plastike, na mizi pa zasede manj prostora kot običajen LCD zaslon.

6 komentarjev