»

Jutri se začenja IDF

San Francisco

Slo-Tech - Intel Developer Forum ali krajše IDF je dvo- ali trodnevna prireditev za razvijalce, ki poteka od leta 1997 in se običajno vsako leto zgodi trikrat. Spomladi na Kitajskem, jeseni pa naprej v ZDA, kmalu nato pa še na Tajvanu. Jutri se bodo v San Franciscu odprla vrata ameriške različice, ki bo trajala od torka do četrtka. V tem času bo na sporedu kopica zanimiv predavanj in predstavitev novih odkritij in novih tehnologij, ki bodo v prihodnosti postale stalnica v naših domovanjih.

Letos bo verjetno Intel predstavil Larrabee, svoj grafični projekt, ki bo po napovedih dokončan v prvem polletju prihodnjega leta. Vedno glasnejše so govorice, da je Larrabee premaknjen še dlje v prihodnost, kar...

1 komentar

Letos IDF krajši in skromnejši

CNet - Ko je vojska, je vojska za vse, so včasih dejali, in to velja tudi pri varčevanju. Intel letos ne bo le krčil proizvodnje in odpuščal zaposlenih, ampak bo zmanjšal še ostale nenujne izdatke, kamor sodi tudi IDF.

Intel Developer Forum je dvo- ali trodnevna prireditev, ki se običajno vsako leto zgodi trikrat. Aprila na Kitajskem, septembra v ZDA in oktobra na Tajvanu, v preteklosti pa so se ustavili tudi v drugih mestih. Zaradi finančne negotovosti so se sedaj odločili, da bo letošnji IDF v Pekingu trajal samo še en dan, medtem ko bo tajvanska različica odpadla v celoti. Poleg tega bo kitajski IDF izgledal letos bolj klavrno, saj bo obiskovalcev kar petkrat manj kot prejšnja leta, ocenjujejo. Ameriški del IDF-a se ne bo spreminjal. Intelov predstavnik za stike z javnostmi je ob tem povedal, da so bile reakcije razstavljavcev izrazito pozitivne, saj bodo tudi sami prihranili kakšen evro, dolar, jen ali juan. Prihodnje leto naj bi bilo spet vse po starem.

6 komentarjev

1 milijon za najboljši Viiv PC

The Register - Viiv je Intelova platforma za majhne HTPC-je, kot je recimo Mac mini, ki pa trenutno še ni dosegla prevelike popularnosti. Intel je zato na IDF-ju napovedal razpis, v okviru katerega nameravajo najboljši izdelek, ki bo temeljil na njihovi platformi, nagraditi z milijonom dolarjev (600 tisoč za izdelavo in 400 tisoč za oglaševanje). En tekmovalec lahko prijavi do pet različnih dizajnov, ki morajo biti majhni in modni, delovati pa morajo pri dovolj nizkih temperaturah. Zmagovalec bo znan že na naslednjem, marčevskem Intel Developer Forumu, če lahko verjamemo Registerju.

7 komentarjev

Prototip R420 na IDF

X-Bit Labs - Že dlje časa se na internetu špekulira o specifikacijah novega grafičnega procesorja R420, ki ga bo moč kupiti v drugi polovici letošnjega leta. Na IDF (Intel Developer Forum) je ATI te dni predstavil delujoč računalnik s prototipom R420, ki bo neposredno konkuriral nVidiini NV40. Kakšnih novih detajlov nam ATI ni razkril, dejali pa so, da naj bi bil R420 sposoben poganjati Colin McRae Rally 2004 s prek sto sličicami na sekundo, kar je dva do trikrat hitreje do današnjih kartic. Več o tem.

9 komentarjev

Tretji dan na IDF

AnandTech -

Intelov velik poslovni dogodek, Intel Developer Forum ali krajše IDF, se še vedno odvija. Kaj se je zgodilo v prvih dveh, ste lahko že prebrali, za danes pa vam je pripravljen povzetek tretjega dneva. Njegovi avtorji so ponovno AnandTech. Tokrat članek govori o mnogih novostih, ki se nam obetajo, kot so naprimer manj požrešni LCD, PCI Express, EFI kot nadomestek BIOS ... Če vas nove tehnologije zanimajo, z branjem ne odlašajte.

0 komentarjev

Kaj se dogaja na IDF

AnandTech - Včeraj smo zapisali, da je Intel pričel s svojo prireditvijo imenovano Intel Developer Forum Spring 2003. In obljubljeno vam je bilo, da vas bomo zalagali s povezavami na novosti in novicami. Tukaj imate dobršno mero AnandTechovega pisanja za začetek in za lahko večerno branje.

0 komentarjev

Pričetek IDF

X-Bit Labs - Intel Corporation je danes uradno otvoril svoj Intel Developer Forum Spring 2003 dogodek v San Joseu, Kalifornija v McEnery Convention centru. Pričakovano je, da bo Intel povedal več o procesorjih in čipih, ki jih trenutno proizvajajo ali jih še bodo. Posebne pozornosti bo deležna tudi IA64 arhitektura, zanemariti pa ne gre niti tehnologij z IA32 dela, kot so Hyper-Threading, PCI Express in ostale. Intel obljublja goro podatkov in demonstracij novosti. Tuje spletne strani zatrjujejo, da bodo pravočasno in ažurno obveščale, kaj se dogaja. Klik!

0 komentarjev