»

Manj procesorjev na 533 MHz FSB

Digit Life - Kot kaže, bodo kaj kmalu Intelovi novi procesorji s prednjim vodilom na 800 MHz zamenjali svoje šibkejše bratce, tiktakajoče pri 533 MHz. Podobno misli tudi Intel, saj je vsem svojim distributerjem zmanjšal število pošiljk šibkejših procesorjev. Čeprav Intelova strategija le-te ne preseneča, z njo niso zadovoljni. Ameriški čipovski gigant izpolni le 30 do 40 odstotkov vseh naročil za procesorje s 533 MHz vodilom. Prodaja Intelovih vezij s podporo 800 MHz vodilu naj bi do konca septembra narasla za 40 odstotkov, do takrat pa distributerjem ne preostane nič drugega kot čakanje. Klik!

0 komentarjev

Opteron 2,0 GHz kmalu?

The inquirer - Bo AMD res izdelal Opterona, tiktakajočega pri 2000 MHz? Na strani The Inquirer poročajo, da se bo novi Opteron pridružil 1,40, 1,60 ter 1,80 GHz modelom, ki se že prodajajo. Na strani X-bit labs pa poročajo tudi o tem, da naj bi se delavna napetost iz sedanjih 1,55 V znižala na samo 1,45 V. To pa lahko pomeni, da je stopnja donosa high-end Opteronov visoka. Če je temu res, bomo jeseni že lahko občudovali še hitrejše Athlone 64. Celoten članek.

11 komentarjev

Celeron 700 navit na 1929 MHz?

Slo-Tech - Pa saj človek kar ne more verjeti, česa vsega je zmožna kombinacija štirih zadev: hlajenja, kakovostnega hardvera, dobrega procesorja ter psihopata, ki le-to upravlja [:D]. Malo heca, a vseeno: TribesMan, član našega foruma, je svojega Celerona, originalno tiktakajočega na 700 MHz, navil kar na 1929 MHz, kar je izjemen overclock svetovnega merila. Kako mu je to uspelo, kaj vse je moral narediti, na kakšni voltaži ter pri kakšni temperaturi se je potil procesor, ter ali celoten sistem sploh še deluje? Obvezen klik!

23 komentarjev

Vgradnja Playstationa v PC

Afrotechmods - Ja, tudi to se da. Samo res, česa vsega se folk ne spomni. Nek očka (če to res je) je naredil svojemu sinu veliko uslugo. Ker je imel sinček zlomljeno nogo in je težko šepal od računala do PSXa (ja valda!:\ ), se je oče enostavno odločil, da bo ta dva igralna pripomočka enostavno združil v eno škatlo. Pridni oče je imel kar precej dela, toda nastala je res mojstrovina. Slike povejo več kot 100 besed, zato: Še povezava: tukaj.

2 komentarja

Test Geforceov Ti200 ter Ti500

Digit Life - Digit-Lifeovci so se spravili v testiranje novega para grafičnih kartic, ki temeljita na Geforce3 čipu. Geforce Titanium, kot se serija imenuje, naj bi staro serijo Geforce3 kartic dodatno pocenila. Iz te serije bi Ti500 posegal po samem vrhu, Ti200 naj bi pa dosegal slabše rezultate od ostalih. Rekli bi lahko tudi, da bo Geforce3 Ti200 nadomestil sedanje GF2 MX grafične kartice. A temu nikakor ni tako. V seriji Geforceov 2 so bile razlike med MX ter ne-MX karticami ogromne. Prvoten MX je bil okleščen DDR pomnilnika, imel je le dva renderirna cevovoda, frekvenca procesorja ter pomnilnika je bila signifikantno manjša. Razlika pri seriji Geforce3 Ti pa je, da se model 200 od modela 500 razlikuje le po frekvenci pomnilnika ter čipa. Primer: Jedro procesorja Ti200 tiktaka pri 175 MHz, medtem ko se Ti500 poti na 240 MHz. Tudi pri pomnilniku je razlika - Ti200 ga ima nominiranega pri 200 MHz (400 MHz DDR), Ti500 pa pri 250 MHz (500 MHz DDR). Zakaj uporabljam besedo nominiranega? Sodeč po...

0 komentarjev

AMD vs. Intel - Duron proti "zelenjavi" :)

The inquirer - Izgleda, da je Intel kar malce pozabil na trg cenejših procesorjev. To ga utegne kar drago stati, saj s svojimi Celeroni ali Celery-ji (zelena - sorodnik peteršilja ), kakor smo jim včasih ljubkovalno pravili, ne premore nobenega odgovora na AMD-jevo pošast, ki sliši na ime Duron in bo v kratkem delovala s frekvenco 1 GHz. Intel se je sicer zganil in pripravlja odgovor, vendar bo nove Celerone predstavil s kar lepo zamudo; 950 MHz različica je napovedana šele za Q4, 1 GHz Celerona pa naj bi videli v Q1 2002. The Inquirer trdi, da bomo 1 GHz različico videli šele v Q2 2002. Slabo. Kaj je Intela prisililo k tako velikim zamudam? Najverjetnejši razlog za to je ta, da bo Intel naslednje Celerone proizvajal v 0.13 mikronski tehnologiji. Do takrat pa živel AMD . Klik za novico.

0 komentarjev

1 GHz?

The Register - Intel je prav ponosno naznanil, da bo v prenosnike začel vgrajevati 1 GHz prenosnike. The Register meni drugače. Ugotovili so, da 1000 MHz procesor pokuri kar zajetnih 38W. V sebi ima tudi temperaturni senzor, ki ob preveliki zaznani temperaturi avtomatično zniža frekvenco delovanja na 700 MHz. 38W je tudi zelo požrešno, vsaj gledano s strani baterije za prenosnik. Prenosniki naj bi tudi po defaultu tekli na samo 700 MHz, medtem ko tečejo le na baterije, torej se ne polnijo. Nateg? Možno. V istem članku so tudi izpostavili, kako SpeedStep, tehnologija ki omogoča nižanje frekvence, dela. V bistvu gre vse po sistemu: Vključi 4 KHz kvarc na enega od pinov na procesorju. Temu skladno se procesor upočasni. Tako so tudi razložili, kako je Intel pred časom dosegel samo 1W porabo procesorja. Vzel je taisti, 1 Ghz, procesor, ga declockal na 600 MHz, kar je onemogočilo stabilno delovanje pri 1.15V ter ga "SpeedStepal" na 12.5% zmogljivosti, zagnal Word ter meril porabo elektrike. Pustimo...

0 komentarjev

Vse zmogljivejši prenosniki

Chip Online - Toshiba prehiteva. Njen najnovejši model, Satellite 2800, ima v sebi mobilno izvedenko Geforcea, imenovanega Geforce GO. 16 megabajtov pomnilnika za grafiko ter zelo zmogljiv 3D del za prenosnik sploh nista od muh. Poleg vsega ima ta prenosnih tudi vgrajeno funkcijo Twin View, kar na grobo pomeni vgrajena 2 RAMDAC vezja v prenosnik, kar mu omogoča izris dveh različnih slik na dva različna zaslona, kar je zelo primerno za vse vrste predstavitev, saj lahko upravitelj prezentacije vodi zadevo na zaslonu št.1 (LCD prenosnika), na zaslonu št.2 (v tem primeru projektor za predstavitev) pa nemoteno poteka predstavitev sama. Malo morje možnosti, torej. Da ne bomo govorili samo o grafiki: Ta prenosnik temelji na Intel Pentium III procesorju, tiktakajoč pri 850 MHz, ki uporablja 128 MB pomnilnika. Beštija v vsakem pomenu besede. Opis je nemški, a to naj nas ne bi motilo, mar ne?

4 komentarji