»

Touchscreen BomboxPC

Slashdot - Slashdot poroča o projektu združevanja prenosnega radia in zaslona, občutljivega na dotik.

Avtor se je odločil modificirati Hitachi TRK-8200HR in sicer tako, da je vgradil Fujitsu Stylistic 1200 Color TabletPC. Za ta poseg je moral odstraniti kasetofon, VU Meter in kasetofonski števec. Sedaj je v radiu 2 Gigabajta diskovnega prostora, avtor pa v bljižnji prihodnosti načrtuje prehod na 20 Gb. Radio vsebuje tudi pcmcia LAN kartico. Za delovanje moramo vklopiti le en kabel, saj je zaslon vezan kar na radio, ima pa tudi svojo baterijo za popolno mobilnost. Za stikala za vklop, reset in stand-by je bilo potrebno odstraniti izhode za izboljšan zvok. Določena so tudi mesta za USB 2.0, toda...

12 komentarjev

Podrobnosti o NV36

Warp2Search -

Tako, nekatere spletne strani so se uspele dokopati do detajlnih specifikacij NVidiine naslednje kartice iz NV3x družine, ki zaenkrat nosi še kodno ime NV36. Po sedanjih predvidevanjih naj bi se kartica prodajala pod imenom FX 6500 Pro; imela bo dva 650 MHz RAMDAC čipa. Dobavljive bodo inačice z 256 ali 512 MB pomnilnika, omeniti pa velja samo še popolno DirectX 9.0a kompatibilnost. Ostale tehnične podatke si lahko preberete na tem naslovu.

Še besedica o našem stilistu, xbitexu. Slišati je namreč, da naš uveljavljeni član Slo-Techa s svojo deklino pričakuje naraščaj še letos. Podrobnosti še niso znane. [0:)]

5 komentarjev

Microsoft Office 2003: Status

ZDNet - Microsoft je najavil pričetek razpošiljanja druge beta verzije storilnostnega paketa Office 2003 za naslednji teden. Dasiravno je bilo programje za celih šest ur sicer že na voljo MSDN naročnikom, je bilo od tam odstranjeno, saj naj bi šlo za napako--. (Sicer pa je bilo to dovolj, da si omenjeni paket lahko brez naročnine oz. za "strošek impulzov" namesti praktično kdorkoli.)

Obenem pa je na mestu tudi kratka predstavitev dveh novih izdelkov, ki jih imamo ugledati. Prva aplikacija je Office OneNote, ki je primarno sicer namenjena uporabnikom Prepognjenčkov™ (TabletPC), vendar se izkaže za zelo uporabno tudi na prenosnih in stacionarnih PCjih. Gre za malce naprednejšo različico Outlookovih zapiskov (notes), ki deluje podobno kot Word, le da je zapisovanje možno po vsej delovni površini. Pravzaprav gre kar za elektronsko verzijo A4 bloka; izbiranje in urejanje listov je zaradi inovativnega uporabniškega vmesnika za stare mačke rahlo nerodno, saj gre za Office popolnoma nov koncept.

...

3 komentarji

NV33

X-Bit Labs -

Nekaj dni nazaj smo poročali o skorajda celotni NV3x družini, ki jo kani Nvidia izdati, izpustili smo le NV33, o kateri takrat Nvidia še ni dala podatkov. No, danes bomo popravili še to, saj so se Hrvati in posredno tudi Rusi uspeli dokopati do nekaterih informacij.

NV33 bo čip z izredno nizko porabo električne primeren za vgradnjo v prenosnike, TabletPC in podobne naprave. Imel bo le dva cevovoda, vsak z enim TMU. DirectX 9 bo polno podpiral. O zmogljivostih še ni podatkov, takisto tudi o ceni.

1 komentar

Informacije o NV3x družini

X-Bit Labs - Po Nvidiini odločitvi, da ne bodo prodali mnogo NV30 kartic na tržišču, so se odločili predstaviti uradne informacije o ostalih karticah NV3x družine. Oglejmo si jih:
  • NV40 bo izdan še letos, a nihče ne ve točno kdaj. Zgrajen bo v 0.13-mikronski tehnologiji, posedoval pa bo 150 milijonov tranzistorjev, kar proti 125 milijonom GeForceaFX ne izgleda ravno veliko. Očitno bo NV40 samo izpopolnjena verzija.
  • O NV35 je na voljo že več podatkov. Dostopen bo poleti letos, sestavljen bo iz 130 milijonov tranzistorjev. Obeta nič kaj presentljivo novega.
  • NV31 bo, kot smo že poročali, uradno predstavljen na letošnjem CeBit-u marca. Imel bo 80 milijonov tranzistorjev in štiri cevovode. Dobavljiv bo v več različicah, edina razlika pa bo delovna frekvenca jedra, ki se bo gibala od 250, 300 do 350 MHz. Pomnilnik bo tiktakal pri 650 MHz oz. pri 500 MHz pri počasnejši različici.
  • Največ inačic pa naj bi ugledala dozdaj neznana NV34 kartica. Tri do šest najverjetneje. Kartice te serije bodo imele 45...

6 komentarjev

Podatki o NV3x se kristaliziriajo

X-Bit Labs -

Stvari okrog Nvidiine nove družine grafičnih procesorjev NV3x se počasi jasnijo. No, pravzaprav tokrat ne bomo govorili neposredno o GeForceFX (NV30), temveč se bomo posvetili njegovima derivatoma -- NV31 ter NV34. Torej, kot kaže, bosta ta dva bratranca cenejša NV30, v drobnem tisku pa piše, da ne bosta podpirala vseh zmožnosti dražje NV30. Hmm ...

  • NV31 bo nadomestilo za Ti4600, po zmogljivostih pa se bo meril z Radeonoma 9500 Pro ter 9700 Nepro.
  • NV34 pa bo, vsaj po zagotovili Nvidie, revolucija na področju grafičnega oblikovanja. NV34 naj bi domoval v mobilnih računalnikih.

Nvidia zaenkrat podrobnejših informacij ne daje, zagotovili so le, da bosta obe kartici res derivata NV30 z nekaj manj funkcijami. Pravzaprav funkcije naj ne bi bile popolnoma nedostopne, saj bomo menda imeli možnost njihove emulacije s strani glavnega procesorja prek gonilnikov. Zmedeni?

3 komentarji

NV31 na CeBIT

X-Bit Labs -

Trenutno najnovejša nVidiina stvaritev nosi kodno ime NV30 ter se v prodaji imenuje GeForceFX, inženirji pa že pripravljajo oz. imajo skoraj dokončano novo kartico -- NV31.

NV31 ne bo naslednica NV30, temveč nova kartica iz družine NV3x, po zmogljivostih pa naj bi konkurirala GeForceu Ti4600 ter Radeonoma 9500 Pro ter 9700 nePro. O datumu prodaje ali celo céni še ni informacij, kaj informacij, niti špekulacij ni, govorí pa se, da bo NV31 predstavljena na prihodnjem CeBIT-u. Vse informacije jemljite z zadržkom, saj so striktno neuradne in nepotrjene s strani nVidie. Klik!

0 komentarjev

NV30 naprodaj prihodnje leto

X-Bit Labs - Poročali smo že, da naj bi nVidia svojega NV30 uradno predstavila 18. novembra, sedaj pa je nVidia celotno zgodbo potrdila še uradno. Kljub temu, da bo NV30 predstavljen že čez dober teden, naj bi bila zadeva v masovni proizvodnji do konca januarja prihodnje leto. Grafični procesor naj bi se pojavil v več izvedbah, ki zaenkrat nosijo še kodna imena NV30, NV31, NV34 ter NV35. O cenah, razlikah med modeli ter dobavljivosti v materi Kokoški kot ponavadi, še ni podatkov. Več statističnih informacij o stroških razvoja NV3x družine najdete na tem naslovu.

0 komentarjev